Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:46 15.11.24 
Фен клубове
   >> Фентъзи
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема WOT - преиздаваненови  
Автор Пpинцът koйтo бe пycтoтa (разбрал)
Публикувано16.12.04 18:15

Само как звучи! А и буди трепет някак си :)

Пътят е бодлив и тесен.

Тема Данови [re: Пpинцът koйтo бe пyc]  
Автор Lady Defender (Winterfair gift)
Публикувано17.12.04 09:26

В природозащитниците

Тема Трепет или тръпкинови [re: Пpинцът koйтo бe пyc]  
Автор De3tuss (сержант)
Публикувано17.12.04 09:51

Като си припомням Колелото на времето, у мен се затвърждава убеждението ми, че страдам от остра форма на мазохизъм и умствено разтройство. Защо ли?

Равносметка от взаимоотношенията ми с последните 5 книги на колелото на времето:
- Корона от мечове: Препрочетох предишните три за да си припомня кой кой е. Книгата все пак ми достави удоволствие, макар че историята с Купата на ветровете можеше и да не се разтакава в две книги. Все пак далеч не е удоволствието което получих от Преродения дракон или Силата на сянката
- Пътят на кинжала: Препрочетох последните две за да си припомня кой кои е. Действието почва да се влачи, затвърждава се практиката едно действие започва да се решава в две или повече книги. Започвам да изпитвам все по-силна досада и леко раздразнение.
- Сърцето на зимата: Препрочетох предишните три за да си припомня кой кой е. Започвам да изпитвам сериозно раздразнение.
- Кръстопътища по здрач: Препрочитам само Сърцето на зимата, за да си припомня кой кой е. Колелото на времето все по-сериозно и по-сериозно ме разочарова. Прекъсвам четенето на книгата три пъти, дочитам я изцяло на инат.
- Нова пролет: Не си я купувам.
- Следващите томове: Много се чудя дали да си ги купувам. Все пак съм се хванал на хорото и трябва да го играя до край... Пък все пак трябва да знам какво ще стане накрая...

Та не знам какво се опитват да постигнат Бард с преиздаването на книгата. Това, което наистина би помогнало на мен лично - чалнат оптимист с мазохистично-инфантилни наклонности, които все още се надява, че нещата може да се оправят, е сбит преразказ/план-конспект на първите 10 книги (горе долу един том от около 700 стр. ще излезе), защото речника в края на книгата отдавна не върши работа. Понякога в пристъп на умопмръчение си мисля, че няма да е зле да опрем дулото на пушка в слепоочието на Джордън, та белким земе че се СВЪРШИ.

Ти го направи! Признай! Много хора са те видели!

Редактирано от De3tuss на 17.12.04 10:00.

Тема Re: Трепет или тръпкинови [re: De3tuss]  
Автор Demandred (минаващ)
Публикувано17.12.04 16:44

Това може да ти помогне с припомнянето в сбита форма:
http://wotmania.com/chaptersummaries.asp
Кратки резюмета на всяка глава. Макар че някои липсват все още.

БТВ, "Нова пролет" е доста по-смислена от последните няколко. Не че и аз си я купих де...

Добрите новини са, че Джордан напоследък все повтаря, че само 2 още оставали. Не че му вярвам много, но все пак...

Тема Re: Трепет или тръпкинови [re: Demandred]  
Автор VooDooMaN (Ultra blue)
Публикувано17.12.04 22:22

Хммм, точните му думи са - или 12, или 13 - гледах интервю на някакъв сайт с него. Но освен това можем да очакваме и останалите 2 прелюдии.
Абе не е лошо, но Кръстопътища по здрач бе първото Колело, което зарязох и прочетох след няколко месеца. Не може да се сравнява със Великият лов или Силата на сянката, но какво да се прави. Нелоша поредица, въпреки че последните 2 книги можеха без проблеми да се съберат в 200-300 страници .
Все пак оставам почитател на Джордан ( и проверявам всяка седмица официалния сайт на Мартин ).

Тема Re: Трепет или тръпкинови [re: Demandred]  
АвторDe3tuss (Нерегистриран)
Публикувано17.12.04 22:39

Много благодаря за линка - ще ми свърши отлична работа. По принцип съм доста снисходителен към западането на качеството в многотомници, които съм харесал, обаче Джордан ми разби представите. Колкото и да харесвам първите 4-5 и да ги смятам за нещо наистина стойностно във фентъзито, не мога да си затворя очите и да кажа, че последните не са трагични. Надявам се на някакъв сериозен завой в положителна посока. Но както казва кокалест тип в черна роба (от друга книга) "НЕ ВИЖДАМ ПРИЧИНИ ЗА ПОДОБЕН ОПТИМИЗЪМ".

Автор hendy (jedi-master)
Публикувано17.12.04 22:49

виж това :)

I hate haters.

Автор hendy (jedi-master)
Публикувано17.12.04 22:54

иначе аз страдам от същата форма на мазохизъм :)))

първите 6 съм ги чела по 3 пъти, а 7ма два пъти.
след това се отказах да препрочитам, а историята с пълни детайли мога да я възпроизведа и до днес, с изключение на последните две книги, които са ми по-смътни, но там и не става кой знае какво...

но какво да се прави, джордан беше първата ми съвременна епична поредица и съм склонна да бъда търпелива с него ((гудкайнд например го изтраях само до 5та част))

иначе за преразказа - ми то има една книжка, дъ уърлд оф ВОТ, или нещо подобно, което е като справочник и мисля че е правено именно с такава цел... неизвестно защо, обаче го няма издадено на бг..

I hate haters.

Тема Re: Трепет или тръпкинови [re: hendy]  
Автор Sparhawk (Knight)
Публикувано18.12.04 09:19

Ми да го преиздадат, ма полза... докато не свърши няма. Дано да свърши скоро тоя гад...

- сайт за фентъзи и фантастика

Тема Re: Трепет или тръпки [re: hendy]  
Автор Demandred (минаващ)
Публикувано18.12.04 12:36

The world of WoT, по-известна като The Guide, всъщност има доста по-различна цел от това да е преразказ на книгите от поредицата, а именно да обогати света с по-големи детайли от историята и географията му(примерно доста неща за Приказния век и Войната на силата). Има някои интересни неща, но не може да служи като помагало за припомняне.
Напоследък твърдо говори, че ще са само две книжките, които остават батко Джордан, досега винаги са били 3. Значи има надежда.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.