|
Тема
|
Талант или реклама
|
|
Автор |
snejcar () |
Публикувано | 05.03.04 18:17 |
|
Добре хайде да раздвижим малко духовете...имам един въпрос на който никога не съм могла да си отговоря...Ха сега помагайте... Какво прави един автор класик и съответно книгата му да е класика...Рекламата или таланта? Защото повярвайте много ми е било "чудно" как така книга или сценарии, които поглъщат милиони долари стават най-големите хитове....Да вземем например Хари Потър...ако не беше вдигнат толкова шем и реклама бихте ли го отличили, забелязали и най-вече заклеймили като нещо върховно и супер
| |
|
Определено и двете играят роля. Но ако се прекали с рекламата започва да става флудване, тип `Джордън`.
| |
|
I dvete. Bez talant i tri miliarda da naleqt u tebe, nai-mnogo da stane6 Azis. Bez reklama oba4e, ako 6te da si nai-golemiq maistor, 6e te 4etat samo nai-blizkite.
.
| |
|
Популярността. Това е което прави едно произведение класика. Популярността последвана от признание, ако трябва да сме точни. Голата популярност не прави класика, прави... Спайс Гърлс например.
А самата популярност идва въз основа вече съответно на талант плюс публичност/реклама. И именно това, че е сума прави цялото толкова яко за обсъждане, защото 2 произведения с еднаква текуща популярност и успех могат да имат съвсем различни дялове на таланта и рекламата стоящи зад тази популярност - ерго, ултрасите могат да се дърлят на воля в настоящето, защото само бъдещето може да покаже. :)
Което ме подсети, че за малко да пропусна да вмъкна времето като основна предпоставка за измерване на другия важен компонент на класиките - признанието. Класика значи преди всичко Образец, Еталон за даден Клас обекти и, за да съществува такъв трябва да съществува и самия клас, да е изучен и да е избран от него този най-представителен елемент, който.. ами ще го представя най-добре. :) Simple, нали?
А как не ми се мре, лейтенант...
| |
|
Добре де ти смяташ ли че, например Хари Потър е нещо особено. Аз направо съм изумена как целият свят е луднал по него...Например Властелина на пръстените ми хареса но пак смятам че реклмата го направи толкова велик...Чела съм и продължението на Властелина...книгите на Ник Перумов, но извинявай за мен са под постредственото ниво. Това е мое мнение разбира се...Така и обаче неразбрах в книгите на Перумов какво куцаше...превода ли, сюжета ли или просто цялостното изпълнение не беше на ниво...За мен една книга е хубава когато успее да ме грабне и отнесе в нейния свят, а не на всяко едно изречение да се спирам и да го чета по три пъти за да разбера смисъла му...
| |
|
"Успехът е 1% талант и 99% труд" Т.А Едисон
Та това да намериш издател, финансиране, да осигуриш рекламна кампания, ПР и тнт си е точно оня 99% труд дето липсват на повечето наши автори.
Или както се казваше в една стара реклама - нещата започват след покупката
Сайт за нова българската литература
Вече над ДВЕ години
| |
Тема
|
яко[got mi e]
[re: Sparhawk]
|
|
Автор |
вили (с малко "в") |
Публикувано | 07.03.04 17:50 |
|
харесами. даже много.
Azis е терорист. 
| |
Тема
|
Re: Талант или реклама
[re: snejcar]
|
|
Автор |
Jill (на война) |
Публикувано | 08.03.04 14:14 |
|
Времето и хората...
Happiness is that state of consciousness which proceeds from the achievement of one's values
| |
Тема
|
Re: Ник Перумов
[re: snejcar]
|
|
Автор |
Jill (на война) |
Публикувано | 08.03.04 14:20 |
|
Едно гениално произведение - си е гениално произведение, независимо от рекламата, която му е направена. С горния си постинг всъщност задаваш въпроса: Падащото дърво създава ли шум в гората, ако няма кой да го чуе?! (Знам, че винаги има кой да чуе - я лисица, я нещо друго.., известен факт).
П.П. Властелинът не е велик заради рекламата си .. А защото ще има да ти каже нещо, което те засяга дори и след още сто години, което е същността на всяко класическо произведение.
Happiness is that state of consciousness which proceeds from the achievement of one's values
| |
|
|
|
|