Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:48 10.11.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Питър Хамилтъннови  
Автор Paganel (believer)
Публикувано13.02.09 18:56

Един приятел днес ми даде три тома на Питър Хамилтън. На корицата пише "най-добрият писател-фантаст на Великобритания". Книгите са трилогията "The Night's Dawn Trilogy". Тъй като всеки том е от по над 1000 страници реших да се допитам тук, някой чел ли го е и какви отзиви има, че бая време ще ми отнеме ;)

It is literally true that you can succeed best and quickest by helping others to succeed.

Тема Предлагам ти следния метод.нови [re: Paganel]  
Автор pyrx (-; свежъ :-)
Публикувано13.02.09 19:40

(Ако никой прочел я не ти каже).
Метода със "зачитането". Хващаш първата книга и прочиташ първите 5 стр., после Хоп! - отваряш наслуки по средата и пак така. Повтаряш процедурата с другите две тухли. Само се пазиш да не прочетеш последните им страници.
Нещо такова би направил инстинктивно и в книжарницата преди да я купиш, нали?

Това е в общи линии, но съм длъжен да дам някои уточнения.
Защо точно първите 5 стр.? Защото едва ли има писател, който да не страда от "Проклятието на започването". Значи, ако се е справил добре тук - има голяма надежда.
Но внимавай с второто действие - четенето посредата. Модерните автори-тухлари ВЕЧЕ ГО ЗНАЯТ този метод и в твоя случай всички страници между 450 и 550 ще са брилянтно написани и завладяващи, какъвто и боклук да е останалото. Следователно "зачиташ" около 300-на или 700-на страница, а на другия том - обратното. На третия вече, където ти падне, без средата, разбира се.

Хайде, действай! Приятно "зачитане" и ако свърши работа, да почерпиш.

Тема Re: Предлагам ти следния метод.нови [re: pyrx]  
Автор Paganel (believer)
Публикувано13.02.09 20:15

Хихи :) Абе моя приятел има вкус, и няма да ми донесе тъпи книги. Просто търся second opinion :)

It is literally true that you can succeed best and quickest by helping others to succeed.

Тема Re: Питър Хамилтъннови [re: Paganel]  
Автор Mopфиyc (Матричар)
Публикувано13.02.09 22:04

Имам тук 1 том от Трилогия за фондацията ... ама не ми се става да видя за превод на същото ли иде реч.
Идейно е, но до там... не грабва особенно, дали по вина на Хамилтън или на преводача/те не знам обаче.

Welcome to the real world!

Тема Re: Питър Хамилтъннови [re: Mopфиyc]  
Автор Paganel (believer)
Публикувано14.02.09 10:03

Ако е "Звездата на Пандора" за която чух, че излязла на БГ - от друга поредица е: "The Commonwealth Saga".

Автор Dobbyone (непознат )
Публикувано14.04.09 22:11

Хаха, къде бил Паганел :>

До къде стигна с Νight's Dawn? Аз в момента съм на 2 рата книга (Тhe Neutron Alchemist). Много дълги книгите но мен лично много ми харесват, има атмосфера. В началото малко бавно почва, много сюжетни линии докато се ориентира човек.

Автор Jill (на война)
Публикувано10.11.09 00:19

Простете ще вдигна малко темата с въпрос: Прочете ли? И молба за мнение..

Хамилтън по скромния ми опит с Комънуелт-а, започва бавно, кара още по-бавно, но свършва бързо, та вероятно ще се хареса на жените.

Wealth is the product of man's capacity to think.

Тема Re: Питър Хамилтъннови [re: Jill]  
Автор Kopo (тъп, но упорит)
Публикувано10.11.09 07:43

Странно, Пиво много ласкаво се се изказа за Хамилтън.

Тема Re: Питър Хамилтъннови [re: Kopo]  
Автор Jill (на война)
Публикувано10.11.09 11:08

Че и аз ласкаво се изказвам. Приятна история, с добре завързана фабула, хубаво развити герои, доволно представен свят. Честно казано бих я прочела повторно, а това не ми се е случвало от много време насам.

Wealth is the product of man's capacity to think.

Тема Re: Питър Хамилтъннови [re: Jill]  
Автор Kopo (тъп, но упорит)
Публикувано10.11.09 18:49

Хамилтън и Рейнолдс съм ги оставил в резерв за момента. Събирам сили да продължа Хал Дънкан и Чайна Миелвил.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.