|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
Конкурсът "Благоевград '2009" - спомени и размисли
|
|
| Автор |
EugenVonHakenkreuz (кръстоносец) |
| Публикувано | 30.08.09 15:49 |
|
|
Големите изненади в конкурса бяха две:
1. Първото място на Лачин Самедзаде (Азербайджан) за „Кама, танцувай”. Изключително приятна и едновременно това – дълбока творба За пръв път чета съвременна азербайджанска фантастика и съм очарован! Идеята не е нова, но изпълнението е блестящо! Мисля, че всички наши видни „фентъзисти” биха могли да научат доста от Лачин Самедзаде как се създава етно-фентъзи, но без ни най-малко творбата да губи от своята универсалност. Четете Лачин Самедзаде!
2. Изключително приятна за мен изненада – Калин Ненов, с когото с равен резултат си разделихме второто място – за „Триптих за юнаци и злодеи”. Поздравления за Калин! Разказът е изключително поетичен и красив, с оригинална структура и неочакван край-начало. Така, така – браво Калине! Страшно много се радвам за теб!
Почти всичко друго си е нормално.
Когато за оценяващия няма шанс да разбере чии твоби чете – моето адашче Робин също няма кой знае какви шансове. Нормално.
Доколкото разбрах – именно дълбоката анонимност е отказала някои „много известни пишещи” да се въздържат от участие. Нормално.
Общо взето, при пълна липса на възможност за контакт между участници и оценяващи – историята от „Oceans of the Mind” се повтори. Нормално.
Редактирано от EugenVonHakenkreuz на 30.08.09 21:18.
| |
|
|
|
Използвам случая да изразя благодарности към Фондация "Фантастика" и Община Благоевград - организатори на фестивала и конкурса!
Благодарности на журито за съвестната работа, търпението и нервите да изчетат няколкото хиляди страници конкурсни работи!
И не последно място - благодарности на всички триста и кусур участника от 12 страни, чието участие осигури такова покритие на самочувствието ми
| |
|
|
|
Поздравления и от мен за новите висоти, които достигна в самодоволството. С последния лаф от втория постинг си осигури внимателно залепяне с каноконлит на страниците с твоя разказ, когато си купя трите томчета.
It's class warfare; my class is winning. - Warren Buffett
| |
|
|
|
Ами, щом като съм награден в конкурс с 370 творби от 12 страни, някак си редно е да имам самочувствие.... Не си ли съгласен? Що?
Лепи, лепи - нали си дилетант
| |
|
|
|
Човекът се е класирал в анонимен конкурс - явно разказът е добър.
Кръстоносецът пише хубаво между другото.
Чети му разказите, а не писанията във форума, щом те дразнят.
| |
|
|
|
Ми дай линк да четем разказа.
| |
|
|
|
бъди безпристрастен
и не кощунствай със сборниците
по-скоро трябва тия неща да амбицират Робин и останалите да надминат Джим за следващия конкурс от подобно ниво...
Иначе на Благоевград беше супер
На Пирииин планинааа греее свободаа
| |
|
|
|
Колкото и да се амбицира, охлювът надали ще полети като буревестник. Да не говорим, че има и къде-къде по-царствени и величествени птици. Паганел добре го каза, сочейки негативния PR на Никсън – PR, братче му е майката. Имидж. Реклама. Охлювите, ЦУПО, летят само в рекламите! Иначе – колкото и Red Bull да изцока, пак не се получава. Затова им е нужна реклама. Рекламата, че ей това нещо (няма да казваме какво е!) лети, значи, ама като F-15 Eagle! И ако такава реклама си е свършила работата пред оценяващия, той регира като потрбител – и вижда „нещо като F-15 Eagle”. Особено ако му е приятел.
Когато обаче рекламата няма достъп до оценяващия – той реагира като дегустатор.
И вижда охлюв. Дори и да му е приятел.
На „Таласъмия 2004” даже на мен тогава ми убягнаха думите на Beard че контролът на анонимността на участниците се бил затегнал. Ами... явно дотогава е бил издишал.
Когато преди 3 години в редакцията на „Oceans of the Mind” им беше все едно чии творби четат, публикуването на Пощаков, Милоев и мен и непубликуването на останалите (и него в т. ч.) Робин обясни с думите: „Не мога да си обясня!”. Демек – случайност, бре – стават и случайности.
Сега обаче не може да мине с номера за случайностите. Защото веднага следва въпросът: Е, как пък тия случайности се случват баш когато за журито няма как да не е безпристрастно?
На който въпрос Робин вече няма отговор.
(Абе... то – има, но безкрайно неприятен за него.)
Затова и мълчи.
Интересно ми е дали Робин сам вярва в рекламата си. А, бе? Робин, вярваш ли?
| |
|
|
|
Може може
Това че харесвам как пишеш не значи че не харесвам писането на Робин по-малко.
Така че гледаш охлюви полетели, а костенурки ударили рекорд на спринт...
А иначе поздрави за наградата.
| |
|
|
|
Че той да не пише лошо?
Не-е-е-е-е - по негови собствени думи, той пише скромно!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|