Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:40 04.11.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Конкурс за фентъзи и фантастика - Благоевград 2009нови  
Автор KhanYu (непознат )
Публикувано10.07.09 22:44

Приключи първоначалното пресяване на разказите, изпратени за Международния конкурс за фентъзи и фантастичен разказ в рамките на Фестивала за фентъзи и фантастика Благоевград - 2009.

Очаквам до 1 август всички членове на журито за втория тур да ми изпратят своите класации. След това ще превърна местата в съответната класация в точки по следната скала: 1-во място - 25 т.; 2-ро - 22, 3 - 19, 4 - 17, 5 - 15, 6 - 13, 7 - 11, 8 - 9, 9 - 7, 10 - 6, 11 - 5, 12 - 4, 13 - 3, 14 - 2, 15 - 1.

Накрая ще сумирам точките от петте класации на членовете на журито и ще получа окончателното класиране.

Следва голямата и приятна изненада. Мисля, че на практика вече съм осигурил допълнително финансиране за конкурса, така че вместо три награди - първа, втора и трета, ще има шест - една първа, две втори и три трети.

И сега малко статистика. Получени са 370 произведения от 12 държави. Пиша "произведения", защото освен разкази има два романа и една повест, които естествено отпадат като възможни претенденти за награда.

Журито за втория тур получи за оценка 35 разказа, 18 от които са от България, 7 от Русия, по два от Азърбайджан и Беларус, и по един от Аржентина, Израел, Индия, Испания, Италия и Казахстан.

Тема Re:нови [re: KhanYu]  
Автор firefox (пчелъвче)
Публикувано10.07.09 23:54

звучи обещаващо :)

Never attribute to malice what stupidity can explain.

Тема Re: Конкурс за фентъзи и фантастика - Благоевград 2009нови [re: KhanYu]  
Автор EugenVonHakenkreuz (кръстоносец)
Публикувано11.07.09 22:29

...?...
...?????...
...?????????...

(?)Израел(?)
Ще ми е много интересно да прочета иудейска фантастика в чист вид: в смисъл - именно от Израел!

Si deus pro nobis, quis contra nos?

Тема Re: Конкурс за фентъзи и фантастика - Благоевград 2009нови [re: EugenVonHakenkreuz]  
Автор alvin (orange)
Публикувано12.07.09 09:34

така де, на тях остава ли им време за фантастика покрай цялата тая световна конспирация, нали?

- няколко думи от читателя

Тема Re: Конкурс за фентъзи и фантастика - Благоевград 2009нови [re: alvin]  
Автор hanko (новобранец)
Публикувано12.07.09 10:52

Теорията за Световната конспирация всъщност си е чиста фантастика. Черни завистници обаче не я предлагат за награда.

Тема Re: Конкурс за фентъзи и фантастика - Благоевград 2009нови [re: hanko]  
Публикувано12.07.09 12:31

Ъ!
Ханко, не го очаквах от теб!
На Алвин му е простено да е лумпен по темата, но един писател от твоя ранг би следвало повече да чете. И да знае, че това, което в жълтата преса наричат "теория на коспирацията", всъщност не е нито теория, нито коспирация. А самият термин е предназначен за идиоти.
Което обаче не значи, че практиката, стояща зад него, е фантастика.
Но обитателят на някой забит незнам си къде кибуц има толкова общо с нея, колкото мухата със слона.

Редактирано от EugenVonHakenkreuz на 12.07.09 13:09.

Тема Re: Конкурс за фентъзи и фантастика - Благоевград 2009нови [re: EugenVonHakenkreuz]  
Автор alvin (orange)
Публикувано12.07.09 15:36

Джимец, пак си изпълзял от дупката.

Я отвори отделна тема за иудейско-марсианския заговор, не цапай тази. Там ще те четем с удоволствие, по фантастичному.

Публикувано12.07.09 16:09

Ти трябва да си голям глупак, щом считаш другите за глупаци.

Автор alvin (orange)
Публикувано12.07.09 16:20

това във връзка с?

Автор glig_an (единак)
Публикувано12.07.09 18:27

хм. и аз четох, че евреите управлявали света с някакви тайни общества - Ротшилд, разни банки на негови наследници и т.н.
лично мен никой не ме управлява и едва ли някога ще хукна да се трепя за чужда кауза. дори да възникват световни истерии, то си има начини човек да стои встрани от тях и да не се поддава на масовата психоза. реално подгледнато и тайните управляващи общества, и начините да се избегне персоналното им влияние граничат с фантастика. само дето едното не мога лично да проверя за вярност, а другото може да се провери.

Вярвам без да вярвам.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.