|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
Конкурс за фентъзи и фантастика - Благоевград 2009
|
|
| Автор |
KhanYu (непознат
) |
| Публикувано | 10.07.09 22:44 |
|
|
Приключи първоначалното пресяване на разказите, изпратени за Международния конкурс за фентъзи и фантастичен разказ в рамките на Фестивала за фентъзи и фантастика Благоевград - 2009.
Очаквам до 1 август всички членове на журито за втория тур да ми изпратят своите класации. След това ще превърна местата в съответната класация в точки по следната скала: 1-во място - 25 т.; 2-ро - 22, 3 - 19, 4 - 17, 5 - 15, 6 - 13, 7 - 11, 8 - 9, 9 - 7, 10 - 6, 11 - 5, 12 - 4, 13 - 3, 14 - 2, 15 - 1.
Накрая ще сумирам точките от петте класации на членовете на журито и ще получа окончателното класиране.
Следва голямата и приятна изненада. Мисля, че на практика вече съм осигурил допълнително финансиране за конкурса, така че вместо три награди - първа, втора и трета, ще има шест - една първа, две втори и три трети.
И сега малко статистика. Получени са 370 произведения от 12 държави. Пиша "произведения", защото освен разкази има два романа и една повест, които естествено отпадат като възможни претенденти за награда.
Журито за втория тур получи за оценка 35 разказа, 18 от които са от България, 7 от Русия, по два от Азърбайджан и Беларус, и по един от Аржентина, Израел, Индия, Испания, Италия и Казахстан.
| |
|
|
|
звучи обещаващо :)
Never attribute to malice what stupidity can explain.
| |
|
|
|
...?...
...?????...
...?????????...
(?)Израел(?)
Ще ми е много интересно да прочета иудейска фантастика в чист вид: в смисъл - именно от Израел!
Si deus pro nobis, quis contra nos?
| |
|
|
|
така де, на тях остава ли им време за фантастика покрай цялата тая световна конспирация, нали?
- няколко думи от читателя
| |
|
Тема
|
Re: Конкурс за фентъзи и фантастика - Благоевград 2009
[re: alvin]
|
|
| Автор |
hanko (новобранец) |
| Публикувано | 12.07.09 10:52 |
|
|
Теорията за Световната конспирация всъщност си е чиста фантастика. Черни завистници обаче не я предлагат за награда.
| |
|
Тема
|
[re: hanko]
|
|
| Автор |
EugenVonHakenkreuz (кръстоносец) |
| Публикувано | 12.07.09 12:31 |
|
|
Ъ!
Ханко, не го очаквах от теб!
На Алвин му е простено да е лумпен по темата, но един писател от твоя ранг би следвало повече да чете. И да знае, че това, което в жълтата преса наричат "теория на коспирацията", всъщност не е нито теория, нито коспирация. А самият термин е предназначен за идиоти.
Което обаче не значи, че практиката, стояща зад него, е фантастика.
Но обитателят на някой забит незнам си къде кибуц има толкова общо с нея, колкото мухата със слона.
Si deus pro nobis, quis contra nos?Редактирано от EugenVonHakenkreuz на 12.07.09 13:09.
| |
|
|
|
Джимец, пак си изпълзял от дупката.
Я отвори отделна тема за иудейско-марсианския заговор, не цапай тази. Там ще те четем с удоволствие, по фантастичному.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
EugenVonHakenkreuz (кръстоносец) |
| Публикувано | 12.07.09 16:09 |
|
|
Ти трябва да си голям глупак, щом считаш другите за глупаци.
Si deus pro nobis, quis contra nos?
| |
|
|
|
това във връзка с?
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
glig_an (единак) |
| Публикувано | 12.07.09 18:27 |
|
|
хм. и аз четох, че евреите управлявали света с някакви тайни общества - Ротшилд, разни банки на негови наследници и т.н.
лично мен никой не ме управлява и едва ли някога ще хукна да се трепя за чужда кауза. дори да възникват световни истерии, то си има начини човек да стои встрани от тях и да не се поддава на масовата психоза. реално подгледнато и тайните управляващи общества, и начините да се избегне персоналното им влияние граничат с фантастика. само дето едното не мога лично да проверя за вярност, а другото може да се провери.
Вярвам без да вярвам.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|