|
Тема
|
малко офф: криптоистория на китайската ксмонавтика
|
|
Автор |
valio_98 (читател) |
Публикувано | 13.12.08 03:30 |
|
С две думи - авторът на стятията предполага, че първият опит на Китай да осъществи пилотиран полет през 1978 г. е бил неуспешен.
Вече виждам алтернативна история, в която китайците полетват успешно през 1978 г., а България се сближава с Китай и Югослявия на идейно/политическо/икономическа основа и десетина години по-късно Алескаднър Александров става вторият български космонавт, летейки по китайския аналог на съветската програма "Интеркосмос".
| |
Тема
|
не спирай на средата на пътя!
[re: valio_98]
|
|
Автор |
Шapkaн (накраШ) |
Публикувано | 13.12.08 19:20 |
|
Вальо, недей така "на парче"!
китайците успешно навлизат в космоса през 1978 г., а България се сближава с Китай и Югославия на идейно/политическо/икономическа основа и десетина години по-късно Александър Александров става вторият български космонавт, летейки по китайския аналог на съветската програма "Интеркосмос"... а през 1996-а сръбско-българо-китайска експедиция прави шокиращо откритие в един лунен кратер - останки от нацистки космически кораб, изстрелян през 194? г.
Но това е само началото...
Защото под лунната капсула "Зигфрид" лежат съоръжения... на атлантите. В лунния прах е открит отпечатък от бос крак.
Изтича информация и към Месечината се втурват всички космически нации, при което побеснелият сърбин ги сваля с картечниците на Зигфрида...
започва Третата световна...
послеслов:
след 2-3000 години отново се случва "първият полет на човек в космоса" и "първото кацане на хора на Луната".
За съжаление, чакат ги умопобъркващите парчета от совалки, капсули и лунни модели на (не чета китайски), които пак може да скарат хората.
заглавието: колко пъти ще настъпваме мотиката?
| |
Тема
|
Re: не спирай на средата на пътя!
[re: Шapkaн]
|
|
Автор |
valio_98 (читател) |
Публикувано | 15.12.08 02:11 |
|
Ква среда, кви пет ле'а???
Аз даже и две стъпки не направих.
Но честно казно, не ми се иска, защото преди мене точно това са го правили други хора, и то мнооооого по-добре. Например трилогията на Лазарчук и компания (Посмотри в глаза чудовищ + Гиперборейская чума + Марш Экклезиастов), която страшно ми хареса. А има и една друга поредица на Джеймс Хоган / "Наследете звездите". Можеш да видиш корицата на първия роман тук: . Там има точно преисторическа лунна база, на която човечеството се натъква един ден. Между другото, подробно е описано разшифроването на Минервийскя календар.
Аз не обичам да екстраполирам алтернатвната история твърде далеч от точката на бифуркация - световете стават много по-различни от нашия и губя интерес. По-интересно ми е да си правя експерименти с реално съществуващи хора, организацжии, места, и пр. а след 2-3 века почти нищо общо няма да остане.
| |
|
|
|
|