|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
ZEITGEIST - THE MOVIE - 3parts
|
|
Автор |
TlNlT (ba+RA+on) |
Публикувано | 06.09.08 20:04 |
|
| |
Тема
|
Re: ZEITGEIST - THE MOVIE - 3parts
[re: TlNlT]
|
|
Автор |
Diletanta (новак) |
Публикувано | 06.09.08 23:08 |
|
А, не е зле филмчето, но има една мъчнотийка с него. Ако човек се изненада или, недай боже, се потресе от видяното и чутото, значи до този момент не му е пукало какво става наоколо. Добре ще е, ако след Zeitgeist започне да рови и да си задава въпроси. Но ако се задоволи с това... загубил си е времето.
Общо взето, много благородно и много безнадеждно начинание за събуждане на потребители с мозъци, сплути от благоденствие на кредит, fast food и отровни лекарства за измислени болести. Или за оптимисти (от онзи тип де - зле информираните песимисти).
| |
Тема
|
[re: Diletanta]
|
|
Автор |
sinsky () |
Публикувано | 06.09.08 23:17 |
|
На мен ми е съвсем безинтересно, бих го гледал ако ми плащат примерно, но иначе не.
| |
Тема
|
[re: sinsky]
|
|
Автор |
Paganel (believer) |
Публикувано | 08.09.08 22:57 |
|
Това предполагам означава, че не се интересуваш от политика... и конспирации и т.н.
И аз доскоро бях така. Много удобно се криех в чудния свят на книгите...
Между другото, след като гледах филма - направих малко изследване в интернет... оказа се че първата част ( за религията ), макар че много подкрепя моята настройка към християнството, е абсолютен въздух под налягане. Базира се на една-единствена книга... Та това много разколеба доверието ми в създателите на филма :) (Макар че, ме съмнява да има още хора, които вярават, че Осама е бутнал кулите).
Все пак, според мен, филма трябва да се гледа, пък ако ще да е само за да видиш една различна гледна точка.
I don't need to "Get a life". I am a gamer, I have LOTS of lives!
| |
|
филма трябва да се гледа доста критично, щото е пълен с глупости
(най-гадно е когато поставя "верни" тези и ги доказва с измишльотини, дето само ги компрометират)
"Everything that can happen does"
----------
| |
Тема
|
Мда, трябва да се гледа критично
[re: firefox]
|
|
Автор |
Бoko () |
Публикувано | 10.09.08 11:27 |
|
Лично мен този филм ме накара да се замисля. Мисля, че това му е целта, както в началото са думите на Далай Лама, така и самият край. За религията, е то си е въпрос вече на личен избор, който иска вярва, който не иска - не вярва.
Има за какво да се замисли човек: за идеята, че сме научени да следваме лидери, да не се съмняваме в авторитетите, да ни уравляват посредством страх... дали е така, всеки сам да си реши. Едва ли е тема за дискутиране.
| |
Тема
|
Re: Мда, трябва да се гледа критично
[re: Бoko]
|
|
Автор |
Гeнepaлa (пустинник) |
Публикувано | 10.09.08 23:13 |
|
Препоръчвам филма на всички, които не са го гледали, а на тези, които вече са - да го гледат още веднъж. Особено препоръчвам третата част Там има неща... Просто няма мърдане! А някои работи тепърва ще се разсмърдяват Пуснах веднъж търсачка да вия кой е режисьорът и се изненадах по колко форуми се дискутира, явно eszcze Polska ne zginela!
| |
Тема
|
Re: Мда, трябва да се гледа критично
[re: Гeнepaлa]
|
|
Автор |
Paganel (believer) |
Публикувано | 11.09.08 01:10 |
|
Google says: Може би имахте предвид: jeszcze Polska nie zginela
Иначе аз ползвам "шче не вмерла украйна" в подобни случаи , хехе :).
I don't need to "Get a life". I am a gamer, I have LOTS of lives!
| |
Тема
|
Пак ли конспиративни тъпизми?
[re: TlNlT]
|
|
Автор |
Zvezdichko (минаващ) |
Публикувано | 11.09.08 12:01 |
|
Шот съм гледал филма. Особено поредните тъпизми за 9/11, които са абсолютен вятър и не почиват на никакви факти...
| |
|
Вярно, че филмчето е посредствено, а още по-лошо е, че борави с фактите като некадърен жонгльор или направо пробутва лъжи. Ще ми се обаче да добавя нещо за "коспиративните тъпизми". Ти да не си от хапльовците, според които няма нищо скрито-покрито? Може би вярваш и в тълкуванието, което неоконсервираните и неолибералните изродчета пробутват за старата максима на Лайбниц "Живеем в най-добрия от възможните светове"? Само че умният дъртак навремето е намеквал за съвсем друго - винаги е твърде лесно да стане много по-лошо, но е страшно трудно да стане малко по-добре.
А ти си гледай нагоре, докато други около тебе стъкмяват "най-добрия от възможните светове"... за себе си.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|