|
Тема
|
Бернард Вебер - на 1 юни на Панаира на книгата!!!
|
|
Автор |
И_Baн (от народа И) |
Публикувано | 30.05.07 10:07 |
|
Той е френски ентомолог, който известно време следва криминология, а после завършва журналистика. Роден е през 1961 г. в Тулуза, през март 1983 г. получава наградата на Фондация News за най-добър млад репортер, която му отпуска стипендия за репортаж от Брега на слоновата кост, проследяващ "манян", огромни мигриращи колонии мравки, които унищожават всичко по пътя си.
Бернар Вербер успява да събере всичките си занимания в едно - и разследването на криминални загадки, и прехласването по живота на мравките, и журналистическото писане и фантастиката - пише трилогия, като първият роман от нея излиза през 1991 г. Следват още романи, вдъхновени от ентомологията "Денят на мравките" и "Революцията на мравките". Според една френска класация в момента Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Романите му са преведени на 25 езика и са издадени в 10 милиона екземпляра, наричат го "явлението Вербер".
На 1 юни авторът на "Мравките" и "Върховната тайна" ще бъде в София и ще разгледа Панаира на книгата. На следващия ден - в събота, ще раздава автографи и ще се срещне с читатели в "Ориндж център" от 18.00 часа. От издателство "Колибри", по чиято покана гостува, обещават, че писателят ще намери време да говори за литературните си герои. И ще разкаже как инсталира мравуняк в гарсониерата си, за да наблюдава мравките и да черпи оригинални идеи от живота в тяхната колония.
На български досега са излезли четири от книгите му - "Мравките", "Върховната тайна", "Денят на мравките" и "Танатонавтите". Вербер пише още "Енциклопедия на относителното и абсолютното знание", в която са събрани малки забавни информации, публикува "Книга на пътешествието" след проучвания върху психоанализата и самохипнозата, издава изследването "Бащата на нашите бащи" въз основа на малко познати научни открития в областта на палеонтологията и генетиката. В текстовете му си дават среща митологията, духовните учения, биологията и футурологията, а критиците определят писането му като философска фантастика.
Проблемът не изчезва в мига, в който си изтървеш нервите.
| |
Тема
|
Re: Бернард Вебер - на 1 юни на Панаира на книгата
[re: И_Baн]
|
|
Автор |
alvin (orange) |
Публикувано | 30.05.07 10:24 |
|
Преди време обявих за юношеско четиво, а пък споменатата вътре "Енциклопедия на относителното и абсолютно знание" - за най-ценното (май-май) в цялата книга. Сега чета пейстнатите откъси в коментарите и се съгласявам с думите си. Значи съм в мир със себе си. Значи съм щастлив
Ако бях в Сф, щях да тичам да си взема автограф, обаче. Не се туткайте, хора със столично местожителство, идете да ви се подпишат
327-и - президент!
- няколко думи от читателя
| |
Тема
|
Re: Бернард Вебер - на 1 юни на Панаира на книгата!!!
|
|
Автор |
N-Angel (Nietzschean) |
Публикувано | 30.05.07 16:42 |
|
И ще разкаже как инсталира мравуняк в гарсониерата си
Ух, пък в мойта гарсониера е пълно с хлебарки! Без да се налага да ги инсталирам специално! Опитвам се всячески да ги утрепя, ама не щат да мрат проклетите!
"Танатонавтите" смятам да си я взема. Заинтригува ме темата, макар че все още нищо не съм чела от Вебер. Ако ми хареса ще си купя и други негови книжки.
Всички пътища ти се струват еднакво добри когато си се изгубил
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 30.05.07 19:32 |
|
Мамка му, няма да мога да си взема автограф върху "Мравките".
TANSTAAFL
| |
Тема
|
[re: N-Angel]
|
|
Автор |
Maйkъл (____) |
Публикувано | 30.05.07 23:26 |
|
Инсталирай си мравуняк и се оттърваваш от хлебарки. Мравките са много полезни в това отношение.
| |
Тема
|
[re: N-Angel]
|
|
Автор |
тиrъp (минаващ) |
Публикувано | 31.05.07 10:02 |
|
Аха, мравки с/у хлебарки трябва да работи, освен това почни с Мравките
Редактирано от тиrъp на 31.05.07 10:03.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 03.06.07 10:05 |
|
Снощи в Ориндж център си взех автограф върху старото издание ан "Мравките".
Вече си имам автографи от Вербер, Шекли и Елена Павлова, остават ми само Лукяненко и Върнър Виндж.
TANSTAAFL
| |
Тема
|
Танатонавтите
|
|
Автор |
N-Angel (Nietzschean) |
Публикувано | 29.06.07 15:29 |
|
Прочетох я и много ми хареса! Събира почти всички мои виждания и представи за отвъдното, а и стилът на автора е много оригинален. Това е първата книга на Вебер, която чета и докото очаквам продължението мисля да си взема "Мравките". От прочетените мнения мисля, че ще ми хареса.
Все още не съм си инсталирала мравуняк в гарсониерата, някакси не ми се ще да пусна мравки срещу хлебарките. Предпочитам нищо да не ми лази по пода.
Всички пътища ти се струват еднакво добри когато си се изгубил
| |
|
|
|
|