|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема
|
Какво четем: Май, 2007
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 08.05.07 21:08 |
|
Споделете какво четете и какви са впечатленията Ви.
TANSTAAFL
| |
Тема
|
"Прах", Чарлз Пелегрино
[re: Kopo]
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 08.05.07 21:10 |
|
Интересни първи 100 страници, малко напомня "Мравките" на Вебер, малко "Щамът Андромеда" на Крайтън. Все пак все още не влиза в собствената ми представа за SiFi.
TANSTAAFL
| |
|
И аз купих "Краят на дъгата" на Виндж, да видя какво толкова, и я прочетох. Бозава ми се струва, ни грам оригинална идея не можах да открия.
|
Re: Какво четем: Май, 2007
[re: John Boone]
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 08.05.07 21:49 |
|
Прологът беше многообещаващ, после действието се отнесе в техно-конспирации. Как мислиш Заека ИИ ли беше или да?
TANSTAAFL
| |
|
Псулютно беше ИИ, но много нереалистично ИИ. От къде на къде ИИ ще да има такава, или каквато и да е друга мотивация? Все пак, поне препратката към Алиса в Огледалния Свят беше яка.
Книгата е от същият шаблон като "Quantico" на Грег Беър, и "The Lazarus Vendetta" на Робърт Лъдлъм - всички са се юрнали да правят пари от нано/био терористични конспирации, и то поне да имаше малко разнообразие а то все една и съща клиширана история - чак да ти писне накрая..
|
Re: Какво четем: Май, 2007
[re: John Boone]
|
|
Автор |
zaphod (void *lpNothing) |
Публикувано | 09.05.07 07:32 |
|
От къде на къде ИИ ще да има такава, или каквато и да е друга мотивация? ами явно е било част от ТЗто
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
Тема
|
крал матиуш първи :)
[re: Kopo]
|
|
Автор |
zaphod (void *lpNothing) |
Публикувано | 09.05.07 07:39 |
|
това е едно детско книжле, много го бива. не знам дали е точно фантастика, по-скоро не е (макар че в предговора го наричат "фантастичен разказ"), ама нали темата е кво четем....
NE SUTOR ULTRA CREPIDAM
| |
|
Аз съм я преполовил, но не мога да кажа, че няма грам оригинални идеи. Самото начало беше великолепно - с вируса в Средиземноморието и двете странни неща по време на мача Гърция-Пакистан - победата на гърците и манията по рекламата на вафла с нуга на полувремето.
После започват едни сдружения, коснпирации и прочие, които на места (засега) са малко несериозни, но Епиафани беше добро решение. Персонализирането на възприятията до дупка.
До 2-3 дни ще пиша повече.
- няколко думи от читателя
| |
|
Бутилка бира украсена тук таме с оригинални орнаменти и красив етикет вместо мерло от 1950та в прашна бутилка!
Еее.. аз съм бираджия, между другото
- няколко думи от читателя
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
|
|
|