Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:06 06.07.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Какво четем: Май, 2007нови  
Автор Kopo (тъп, но упорит)
Публикувано08.05.07 21:08

Споделете какво четете и какви са впечатленията Ви.

TANSTAAFL

Тема "Прах", Чарлз Пелегринонови [re: Kopo]  
Публикувано08.05.07 21:10

Интересни първи 100 страници, малко напомня "Мравките" на Вебер, малко "Щамът Андромеда" на Крайтън. Все пак все още не влиза в собствената ми представа за SiFi.

TANSTAAFL

Тема Re: Какво четем: Май, 2007нови [re: Kopo]  
Автор John Boone ()
Публикувано08.05.07 21:44

И аз купих "Краят на дъгата" на Виндж, да видя какво толкова, и я прочетох. Бозава ми се струва, ни грам оригинална идея не можах да открия.

From Mud, Through Blood to the Green Fields Beyond

Тема Re: Какво четем: Май, 2007нови [re: John Boone]  
Публикувано08.05.07 21:49

Прологът беше многообещаващ, после действието се отнесе в техно-конспирации. Как мислиш Заека ИИ ли беше или да?

TANSTAAFL

Тема Re: Какво четем: Май, 2007нови [re: Kopo]  
Автор John Boone ()
Публикувано08.05.07 23:55

Псулютно беше ИИ, но много нереалистично ИИ. От къде на къде ИИ ще да има такава, или каквато и да е друга мотивация? Все пак, поне препратката към Алиса в Огледалния Свят беше яка.
Книгата е от същият шаблон като "Quantico" на Грег Беър, и "The Lazarus Vendetta" на Робърт Лъдлъм - всички са се юрнали да правят пари от нано/био терористични конспирации, и то поне да имаше малко разнообразие а то все една и съща клиширана история - чак да ти писне накрая..

Тема Re: Какво четем: Май, 2007нови [re: John Boone]  
Автор zaphod (void *lpNothing)
Публикувано09.05.07 07:32

От къде на къде ИИ ще да има такава, или каквато и да е друга мотивация? ами явно е било част от ТЗто

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема крал матиуш първи :)нови [re: Kopo]  
Автор zaphod (void *lpNothing)
Публикувано09.05.07 07:39

това е едно детско книжле, много го бива. не знам дали е точно фантастика, по-скоро не е (макар че в предговора го наричат "фантастичен разказ"), ама нали темата е кво четем....

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема летящ стартнови [re: John Boone]  
Автор alvin (orange)
Публикувано09.05.07 12:18

Аз съм я преполовил, но не мога да кажа, че няма грам оригинални идеи. Самото начало беше великолепно - с вируса в Средиземноморието и двете странни неща по време на мача Гърция-Пакистан - победата на гърците и манията по рекламата на вафла с нуга на полувремето.
После започват едни сдружения, коснпирации и прочие, които на места (засега) са малко несериозни, но Епиафани беше добро решение. Персонализирането на възприятията до дупка.
До 2-3 дни ще пиша повече.

- няколко думи от читателя

Тема Re: летящ стартнови [re: alvin]  
Автор John Boone ()
Публикувано09.05.07 14:10

Бутилка бира украсена тук таме с оригинални орнаменти и красив етикет вместо мерло от 1950та в прашна бутилка!

Тема Re: летящ стартнови [re: John Boone]  
Автор alvin (orange)
Публикувано09.05.07 16:16

Еее.. аз съм бираджия, между другото

- няколко думи от читателя

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.