|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
библиотека
|
|
Автор |
BT58 (непознат
) |
Публикувано | 10.01.07 11:05 |
|
Най-богатата SF&F библиотека в България - над 32 000 заглавия.
Ако имаш повече - пиши ми на venecian@abv.bg
| |
|
Аз ще замълча тактично :)
| |
|
Не, не, говори... :)
Подозирам, че няма толкова издадени. :)
| |
|
Е-е, ти пък... В България определено няма, ако ще да броиш с много размити критерии, и то отпреди Освобождението. Но в света? Никакъв проблем, особено ако сметеш в купчинката целия trash, бълван на английски и руски. Вземи каталозите на няколко стожера като DAW Books от основаването им (в които 95% от заглавията са направо за кошчето) и задачата е изпълнена.
Не тълкувай като злонамереност онова, което се дължи на обикновена тъпота./i]
Принцип на Ханлън
| |
|
Библиотеката на MIT имаше (през 98-ма) над 60 хил. заглавия.
Тая на Форест Акерман, чувал съм - над 200 хил.
Въпросът беше дали нещата са български.
(Аз самичък мога да събера над 30 хиляди фантастични четива в рамките на месец. ;)
| |
Тема
|
Re: библиотека
[re: kalein]
|
|
Автор |
BT58 (непознат
) |
Публикувано | 12.01.07 10:34 |
|
Има, разбира се. Само в САЩ всяка година издавали 1000 нови (нови!) заглавия. В Русия положението е почти наполовина.
Затова пък у нас общо са към 5000. От началото на 20 век.
| |
|
Преди Освобождението?
Ако се сетиш нещо фантастично (макар и малко) от турско време, напиши го. Аз поне не знам да има такова ("Изворът на Белоногата" и приказката "Тримата братя и златната ябълка" ще ги броим ли?)
| |
Тема
|
Re: библиотека
[re: BT58]
|
|
Автор |
Sometimes (Несериозна) |
Публикувано | 16.01.07 23:17 |
|
Има - да. Ама явно са ги печатали нелегално. А пък през комунизма май е било престъпно да притежаваш какви да е книги, ако не греша? Я, някой ако знае да разкаже нещо за това.
See we will...
Yoda
| |
|
В отговор на:
А пък през комунизма май е било престъпно да притежаваш какви да е книги, ако не греша?
Ооо, биг мАстейк - на чист италиански да ти го кажа
- няколко думи от читателя
| |
Тема
|
Италианския ти много прилича на Английски, бе!
[re: alvin]
|
|
Автор |
Sometimes (Несериозна) |
Публикувано | 17.01.07 13:03 |
|
Ми как е било? Поправи ме където бъркам, какви са тия с едно изречение. Щото аз съм чувала истории на хора, минали през затвора за притежание на Не Каквото Трябва, ама може и да са се шегували в мен, знам ли Кой знай за какво са ги тикнали там, а те с книгите се извиняват
See we will...
Yoda
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|