Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:21 11.07.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Battlestar Galacticaнови  
Автор Boby_ (Чук)
Публикувано02.10.06 12:11

Отдавна не съм писал тук, а и май отдавна не съм казвал нещо хубаво за сериал. Отдавна ли казах? Не, всъщност никога не съм казвал нещо хубаво за сериал.
Но да не се отплесвам. Наскоро по AXN случайно хванах минисериала "Battlestar Galactica". Заинтригува ме, та изтеглих и двата сезона, минали досега по Sci-Fi Channel.
Е, изгледах ги на един дъх. 2 встъпителни серии, 13 епизода от първи сезон и 20 от втори.
Има някои "лирични" отклонения, има и серии-пълнеж, колкото да докарат дължината като за сериал, но и доста добре застъпена централна сюжетна линия, обща за почти всички серии и много интригуваща според мен. Сериалът не е някакво откровение, на места е доста наивен, но пък е динамичен, приятен и далеч по-интересен от всеки друг - да ме извиняват почитателите на "Андромеда" или "Фарскейп", но не мисля, че някой, навършил 13 години, може да изгледа с интерес повече от 2-3 епизода от тях. Може би само "Ентерпрайс" има леки проблясъци, но понеже не съм го гледал изцяло и последователно, не мога да го коментирам.
Но да се върна на "Battlestar Galactica" - чакам с нетърпение началото на 3-ти сезон и се надявам торент-трекерите все още да не са предали богу дух, за да мога да го следя.

Тема в една далечна класация..нови [re: Boby_]  
Автор Alvin (оранге)
Публикувано02.10.06 12:27

Преди време, докато гледах LOST, попаднах на линк "Да подкреим любимия сериал, гласувайте ей-тук!". Отидох да подкрепя ей-там и видях, че любимия Lost губи по точки (почти колкото за служебна загуба) от въпросния Battlestar Galactica. Което иде да покаже, че или се гледа повече, или феновете на по-научните мистерии имат по-научен подход в гласуването

Скоро смятам да изгледам няколко серии, щом се чуват добри думи и тук.

- няколко думи от читателя

Тема Re: Battlestar Galacticaнови [re: Boby_]  
Автор Lazy (отчужден)
Публикувано02.10.06 12:48

Абсолютно подкрепям казаното от Боби, с уговорката, че Андромеда и Фарскейп не са чак толкова лоши (особено Фарскийп), а има и други интересни сериали (аз горещо препоръчвам на всички например "4400-те").
Но наистина Battlestar Galactica е рядко напрегнат и смислен филм. Леко се разводни след средата на втория сезон, с някои глупави серии (от рода на тази за черния пазар), но начинът, по който завърши вторият сезон, предвещава изключително интересни събития в новия сезон.
Ако не се лъжа, трети сезон започва тази седмица.

Автор tuzemec (островен)
Публикувано02.10.06 12:58

Напълно съм съгласен и аз...
Страхотен е. Дори "сериите пълнеж" са направени доста прилично. Все пак няма как без тях.

Преди да попадна на него гледах старгейтите, но... след като видях BSG ми изглеждат ужасно смешни.

"The 4400" - също много приятно. Изгледах 1-ви сезон и тия дни започвам втория. С нетърпение.

Аааа... ето още нещо интересно за гледане:

Много, много странна... готина... откачена... атмосфера и визия.

---------
Hey! This is the worst kind of discrimination - the kind against me!

Автор Boby_ (Чук)
Публикувано02.10.06 13:38

Всъщност не искам да кажа нищо лошо за "Фарскейп" и "Андромеда" - имат си своите достойснства.
А с тия двата ("Carnivale' и "4400-те") доста ме заинтригувахте. Започвам търсене.

Автор Jill (на война)
Публикувано02.10.06 14:02

Мини сериала наистина е доста зарибяващ. А явно и самия сериал си има достойнства, след като толкова хора се изказаха положително. Май ще го потърся.

"Андромеда" не ми е по вкуса изобщо, чак на моменти ме дразни, така че като го видя по AXN сменям канала. "Ентърпрайз" го гони по точки, но е малко по-гледаем и има няколко попадения. Иначе от Стар треците харесвам "Вояджър".

...if men are to be ruled, then the enemy is reason.

Тема Re: в една далечна класация..нови [re: Alvin]  
Автор Boby_ (Чук)
Публикувано02.10.06 14:46

Честно казано, отначало започнах с кеф да гледам "мистерията" LOST, но по едно време взе да заприличва повече на латиноамериканска сапунена опера - разтегнат до безобразие сюжет, занимавки с душевния свят на всеки от героите, връщане във времената преди острова за всеки от главните, а по-късно - и от второ- и третостепенните герои и изобщо голяма боза. Главната сюжетна линия е интересна, но останалото е хиперраздуто и изобщо не може да ме задържи пред телевизора. Загубиха ме като зрител още преди края на първия сезон.

Тема Re: в една далечна класация..нови [re: Boby_]  
Автор пopyчиkPжeвckий (същият)
Публикувано02.10.06 15:53

Мен още в средата му по същите причини.
Явно вече има опити да се влияе и на малкото останали мислещи хора, с цел да бъдат преврнати на кактуси.
Чиста проба сапунка, пред която бледнее дори класиката в жанра - Туин Пийкс.

Тема изгубенаката каузанови [re: пopyчиkPжeвckий]  
Автор Alvin (оранге)
Публикувано02.10.06 16:08

Сериалът щеше да е върха на крем-карамела, ако беше 15-ина серии. Но това няма как да стане, тъй като самите сценаристи сигурно още не знаят как ще свърши всичко. Сега сигурно четат форумите и обмислят може ли да нагласят някой финал така, че да не е в груб разрез с показаните неща.
Но е добре сниман и много по-достоверен от Prison Break, примерно.

- няколко думи от читателя

Тема Re: изгубенаката каузанови [re: Alvin]  
Автор Jill (на война)
Публикувано02.10.06 16:38

И ужасно скучен за гледане ..

...if men are to be ruled, then the enemy is reason.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.