|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Мравките?
|
|
Автор |
Alvin (оранге) |
Публикувано | 31.05.06 11:57 |
|
Някой може ли да ми каже подробности за тази книга?
Бернар Вербер
МРАВКИТЕ
Мисля да я купя, но ако отзивите са брутално негативни, ще подвия опашка 
Животът и любовта са си живот и любов, a букетът от теменужки си е букет от теменужки.
| |
Тема
|
Re: Мравките?
[re: Alvin]
|
|
Автор |
Ивaнyшka (в цъфналата ръж) |
Публикувано | 31.05.06 12:08 |
|
Разкошна е, намери и продължението и.
| |
|
Super qka e, az q imam, nedei q kupuva. Shte ti q dam da q chetesh.
Smita znae.
-------------------------------------
In baseball you know nothing
| |
|
В отговор на:
Super qka e, az q imam, nedei q kupuva. Shte ti q dam da q chetesh.
Smita znae.
Късно е, либе, за китка. От куриерската служба твърдят, че вече и аз я имам. Въпрос на време е да я подхвана 
Животът и любовта са си живот и любов, a букетът от теменужки си е букет от теменужки.
| |
|
Shte ti haresa, siguren sum.
-------------------------------------
In baseball you know nothing
| |
Тема
|
Re: Мравките?
[re: Alvin]
|
|
Автор |
Kopo (тъп, но упорит) |
Публикувано | 31.05.06 20:28 |
|
Рядко съм попадал на книги, които да ме разтърсят както тази. За съжаление преиздават само първата и не се споменава дали имат планове за втората и третата (която така и не излезе на времето). От друга страна, пускат и нова книга на Вербер, с която смятам да се сдобия и ззапозная съвсем скоро. 
TANSTAAFL
| |
|
Колибри обещават да пуснат както двете продължения на Мравките, така и на Върховната тайна. Така че само търпение трябва.
| |
|
Искрено съм изненадан от добрите отзиви за този свръхтъпизъм.
Един мравуняк се опитва да изхрани почти цял взвод юначаги, попаднали в плен на пощуряла изследователска програма за разработване на феромонния език на мравките...
Иначе, мравките мислят и говорят като облагородени кръстоски между Фридрих Ницше и финикийски роб а хората разсъждават сякаш в главите им има само по два примитивни, ганглийни възела...
Авторът е ужасно зле с познанията си за живота и поведението на мравките и в резултат се е получила не научна фантастика а логическа отврат...
Със същия успех би могъл да пише, че космическите совалки зареждат с въглища и огнярите отварят прозорците към космоса, когато прегреят. Или пък, че в бъдеще междузвездните битки ще се водят чрез обстрелване с точилки и прахосмукачки..., което повече го доближава до творчеството на детския писател Джани Родари... Нелепиците на Вербер биха могли да впечатлят някое хлапе в дотинейджърска възраст, но не го препоръчвам на никого с коефициент на интелигентност над сто.
Гр-рр мляс мляс... ех че вкусно бутче си хапнах аз
| |
|
Е, търпение имам. То всъщност друг избор нямам.
TANSTAAFL
| |
|
Вербер е ентомолог, възможно е той да не знае всичко-всичко за мравките, но със сигурност има познания над средното за тях.
Даже чета, че книгата е включена в задължителната програма по биология на някои училища.Редактирано от тиrъp на 05.06.06 12:21.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|