Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:40 17.07.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Моля за малко помощнови  
Автор HAMELEONA (хамелеон)
Публикувано11.06.06 08:41

Здравейте.Може ли да ви помоля да ми препоръчате няколко фантастични романи на военна тематика?Да има предимно битки,глобални войни,генетично създадени войници,военни роботи и т.н Наскоро прочетох 3те части на Небесните Господари от Джон Броснан и ужасно много ме впечатли.(дали има други подобни романи?)Трудно ми е да напиша точно какъв тип фантастика искам...

п.п В момента започнах да четя Хиперион...

Тема Re: Моля за малко помощ [re: HAMELEONA]  
Автор Sargon lll ()
Публикувано11.06.06 12:31

Опитай с "Кобра" на Тимоти Зан. Той има и други такива...

Тема Re: Моля за малко помощнови [re: HAMELEONA]  
Автор пopyчиkPжeвckий (същият)
Публикувано11.06.06 14:04

Свят на смъртта. Примерно де.... абе много са на такива тематики....

Тема Re: Моля за малко помощнови [re: пopyчиkPжeвckий]  
Автор zaphod (void *lpNothing)
Публикувано11.06.06 15:52

свят на смъртта навремето много ме кефеше, но после нещо му поохляднях. иначе небесните господари е един път книга, чел съм я поне 4 пъти. аз по принцип мразя литературните анализи, и преди да си изградя концепцията че учебните заведения трябва да се палят наред, смятах че само литературата трябва да се забрани като предмет, но все пак срам не срам, ще си призная че небесните господари ме кефи не само заради екшъна, но и заради...да го наречем "втория информационен слой". не искам да ползвам клишета от рода на "авторовото послание", щото после трябва да се подлагам на клизми, повръщания и други очистителни мероприятия

иначе за военна фантастика - миналата година четох "прашинка в божието око" и ми хареса, добра е. сега наскоро четох "корабът на изкуплението", също ми хареса, макар че финала беше доста слаб. ще се отклоня малко към последната книга. прави ми впечатление, че авторат се старае да се придържа изключително много към физическата правдоподобност. това е може би единствената книга за която се сещам, където няма "хиперпространство" или някакво друго заобикаляне на крайно неудобния и неромантичен проблем с ото. всички числа (ускорения, скъсявания на времето), които се споменават при описание на маневрите на корабите са верни, и дори се дава доста добра представа за принципа на действие на популярната последните години научна мистификация "квантов компютър". за квантов компютър споменава и дан браун в "цифрова крепост", но от написаното става очевидно че той няма никаква идея какво стои зад тази дума, докато тоя рейнолдс определено знае за какво говори.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Моля за малко помощнови [re: zaphod]  
Автор пopyчиkPжeвckий (същият)
Публикувано11.06.06 18:23

Ами книга като книга.... не съм я дал, щото ми е най-любимата, а щото беше първото, което ми дойде на ума. Там яко се срещат военизираните нации като идея. В това отношение сигурно една от класиките в жанра е Космически рейнджъри, но книгата, не и филма.

Небесните господари не ме кефят точно заради втория информационен слой вътре.... гейска работа. Той и първия не е много как де. Много мразя фантастика от типа "Огромни, железни, полупотопени, парни параходи плуват в калифорнийския залив и се обстрелват с гюллета през 2010г.". Сещаш се кво визирам. Идиотщината я имаше и в рейнджърите (филма) - ония нацистки униформи и буиците, или каквито и да бяха там американски трошки в стил 60-те години, съчетани с космически кораби, и модерни оръжия. Историята, дори и да се повтаря, не се повтаря на 100%.

Но пък от друга страна господарите ясно показват едно - когато от психиката на човека се премахне даден компонент насилствено, хората стават на кактуси. Дори и когато този компонент е "вреден". Така, че струва си да се прочете, макар, че ако ще е само заради тая мисъл, по-добре да се гледа Кин-Дза-Дза.

Редактирано от пopyчиkPжeвckий на 11.06.06 18:32.

Автор valio_98 (chitatel)
Публикувано12.06.06 03:33

Горещо препоръ4вам Дейвид Дрейк. :)
Пише убедитлно с доста прили4ен стил, колкото си искаш действие: косми4ески кораби, битки на планети и в космоса (разнообразието неможе да му се отре4е). Има една поредица от три или 4етири сборника с разкази "The Fleet", в които той е автор и редактор (там има и други писатели, "гостуващи" в неговия свят, вкл. шекли и други от тоя калибър), те са ми фаворити.

Книги, написанные любителями, требуют читателей-профессионалов. (С. Б. Переслегин)

Редактирано от valio_98 на 12.06.06 03:34.

Автор koroviev ()
Публикувано12.06.06 05:23

Иан М. Банкс - Use of weapons (не знам на български издавана ли е и как се казва)
Трилогията за Биин на Орсън Скот Кард (но е много леим, във военната си част, според мен)

искаш научно-фантастичния под-жанр "галактическа опера", струва ми се.
Лари Нивън ги пише такива, но не набляга на баталните сцени

Тема Re: Моля за малко помощнови [re: пopyчиkPжeвckий]  
Автор koroviev ()
Публикувано12.06.06 05:25

за тая мисъл трябва да се чете "Завръщане от звездите" на Лем :)

Тема Re: Моля за малко помощнови [re: koroviev]  
Автор HAMELEONA (хамелеон)
Публикувано12.06.06 07:11

Благодаря на всички за бързите отговори само да попитам Свят на смъртта това от кой автор е..?Ще се опитам да намерия и прочета досега препоръчаните книги ако се сетите за още някоя кажете и нея...

А иначе толкова много ми се искаше първия Малоу да не умира толкова рано и толкова тъпоооо...

Автор ss_ (докторче)
Публикувано12.06.06 08:10

Свят на смъртта- Хари Харисън, препоръчвам ти само първите три.
А и Вечната война на Джо Холдеман също.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.