Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:56 13.07.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Мравките?нови  
Автор Alvin (оранге)
Публикувано31.05.06 11:57

Някой може ли да ми каже подробности за тази книга?

Бернар Вербер
МРАВКИТЕ

Мисля да я купя, но ако отзивите са брутално негативни, ще подвия опашка

Животът и любовта са си живот и любов, a букетът от теменужки си е букет от теменужки.

Тема Re: Мравките?нови [re: Alvin]  
Автор Ивaнyшka (в цъфналата ръж)
Публикувано31.05.06 12:08

Разкошна е, намери и продължението и.

Автор Били Дъ Kид (Supersonic Kid)
Публикувано31.05.06 12:53

Super qka e, az q imam, nedei q kupuva. Shte ti q dam da q chetesh.

Smita znae.

-------------------------------------
In baseball you know nothing

Тема Re: Мравките?нови [re: Били Дъ Kид]  
Автор Alvin (оранге)
Публикувано31.05.06 13:34

В отговор на:

Super qka e, az q imam, nedei q kupuva. Shte ti q dam da q chetesh.

Smita znae.

Късно е, либе, за китка. От куриерската служба твърдят, че вече и аз я имам. Въпрос на време е да я подхвана

Животът и любовта са си живот и любов, a букетът от теменужки си е букет от теменужки.

Автор Били Дъ Kид (Supersonic Kid)
Публикувано31.05.06 16:30

Shte ti haresa, siguren sum.

-------------------------------------
In baseball you know nothing

Автор Kopo (тъп, но упорит)
Публикувано31.05.06 20:28

Рядко съм попадал на книги, които да ме разтърсят както тази. За съжаление преиздават само първата и не се споменава дали имат планове за втората и третата (която така и не излезе на времето). От друга страна, пускат и нова книга на Вербер, с която смятам да се сдобия и ззапозная съвсем скоро.

TANSTAAFL

Тема Re: Мравките?нови [re: Kopo]  
Автор BLACKDlVER (spewer)
Публикувано03.06.06 20:10

Колибри обещават да пуснат както двете продължения на Мравките, така и на Върховната тайна. Така че само търпение трябва.

Автор BЪPKOЛAKЪT (Хищник)
Публикувано04.06.06 17:13

Искрено съм изненадан от добрите отзиви за този свръхтъпизъм.
Един мравуняк се опитва да изхрани почти цял взвод юначаги, попаднали в плен на пощуряла изследователска програма за разработване на феромонния език на мравките...
Иначе, мравките мислят и говорят като облагородени кръстоски между Фридрих Ницше и финикийски роб а хората разсъждават сякаш в главите им има само по два примитивни, ганглийни възела...
Авторът е ужасно зле с познанията си за живота и поведението на мравките и в резултат се е получила не научна фантастика а логическа отврат...
Със същия успех би могъл да пише, че космическите совалки зареждат с въглища и огнярите отварят прозорците към космоса, когато прегреят. Или пък, че в бъдеще междузвездните битки ще се водят чрез обстрелване с точилки и прахосмукачки..., което повече го доближава до творчеството на детския писател Джани Родари... Нелепиците на Вербер биха могли да впечатлят някое хлапе в дотинейджърска възраст, но не го препоръчвам на никого с коефициент на интелигентност над сто.

Гр-рр мляс мляс... ех че вкусно бутче си хапнах аз

Тема Re: Мравките?нови [re: BLACKDlVER]  
Автор Kopo (тъп, но упорит)
Публикувано04.06.06 21:50

Е, търпение имам. То всъщност друг избор нямам.

TANSTAAFL

Тема нима? [re: BЪPKOЛAKЪT]  
Автор тиrъp (непознат )
Публикувано05.06.06 12:19

Вербер е ентомолог, възможно е той да не знае всичко-всичко за мравките, но със сигурност има познания над средното за тях.
Даже чета, че книгата е включена в задължителната програма по биология на някои училища

.

Редактирано от тиrъp на 05.06.06 12:21.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.