Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:14 15.07.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Умствените способности на животнитенови  
Автор Шapkaн (накраШ)
Публикувано22.04.06 14:06

тук става дума за птици, като най-интелигентни са врановите и папагалите:

тук - за шимпанзетата:

Тема Re: Умствените способности на животнитенови [re: Шapkaн]  
Автор zaphod (void *lpNothing)
Публикувано22.04.06 17:42

че то шимпанзето е почти негър, разбира се че може да мисли

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор bsb_2 ()
Публикувано24.04.06 09:31

Още за маймуни - пък ако щете, вярвайте, най-малкото е забавно:

Автор V. Grig (антиМОНАРХИСТ)
Публикувано25.04.06 16:16

Бях гледал по Дискавъри някакви експерименти с австралийски намсикъв папагал - бе някво сиво и невзрачно пиле ... сипаха му семето в горната част на нещо като плексигласова кула, трябваше да се извършат различни действия за да падне кльопачката от горе до най-долу (завъртане, изтегляне, натискане и т.н.) ... пилето след малко кацна на хранилката, поогледа поогледа, явно си каза "баси и тъпаците - пак безплатен обяд" наяде се и си тръгна ...

Със сигурност ако на мен ми покажат както трябва да направя само веднъж от голямо разстояние, при все цялата ми интелигентност ще ми отнеме повече време или поне същото, докато стигна до яденето

Сериозно ... въобще не си мисля че човекът е единствения вид на планетата имащ интелект, просто сме единствени дето орехите и простите платски наслади не ни стигат, та си играем с хай-тек играчки способни да унищожат планетата ...

И в тона на форума ... мислиш ли че ще стигнем до прилагане на техниките на ъплифта и да моделираме другите мислищи раси по свой образ и подобие?

Б. БОРИСОВ: "НЯМА ЦАР! НЯМА ЦАР!

Редактирано от V. Grig на 25.04.06 16:24.

Тема Re: Умствените способности на животнитенови [re: V. Grig]  
Публикувано25.04.06 20:15

мислиш ли че ще стигнем до прилагане на техниките на ъплифта и да моделираме другите мислищи раси по свой образ и подобие?
за какво ни е да си създаваме конкуренция?
правилното поведение е даунлифта - ако видим че някой вид много поумнява, трябва старателно да го изтребим!

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор Шapkaн (накраШ)
Публикувано26.04.06 12:34

syglasen sys Zaphod
Verojatno i s Artifical Intellect shte e syshtoto - xorata se bojat ot konkurencia
Kompleks za malocennost...

Тема Re: Умствените способности на животнитенови [re: zaphod]  
Автор V. Grig (антиМОНАРХИСТ)
Публикувано26.04.06 13:24

Едва ли бихме стигнали до изтребване, но и това е възможно при еволюционно засилване на интелекта ... Иначе при евентуален ъплифт (ако въобще е възможен) по-скоро бихме били от типа на "лошите" патрони създаващи раси в които е насадено пълно подчинение към по-висшата раса ...

В крайна сметка всеки би се радвал на говорящо куче, с което да може да направи една игра в мрежа, но пък кой би искал кучето да му каже нещо от рода "Виж кво пич, авери сме ама тая вечер дигай си чукалата от вкъщи, че съм забърсал една готина млада пуделка и искам романтична атмосфера на прясна вода и свеж телешки кокъл"

Б. БОРИСОВ: "НЯМА ЦАР! НЯМА ЦАР!

Тема Re: Умствените способности на животнитенови [re: zaphod]  
Автор Prof.McGonagull (Jeg elsker HHL)
Публикувано26.04.06 16:23

Брилянтно!

Публикувано26.04.06 19:49

бе верно, би имало файда от робска разумна раса, ама ще е до време. едно че част от хората ще скочат да се борят за правата и, второ ако стане много добра, може сама да скочи. но според мене, ако някой вид наистина вземе да става разумен, хората бързо ще се настроят срещу него и ще се стигне до бой. днес умните маймуни ни изглеждат интересни, но ако станат прекалено умни, ще станат нещо като цигани. когато някой задобрява в нещо, идва момент когато уважението към него започва да спада, понеже от добър аматьор става некадърен професионалист.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор hopeless2 (опитен вълк)
Публикувано26.04.06 20:47

Verojatno i s Artifical Intellect shte e syshtoto - xorata se bojat ot konkurencia
Kompleks za malocennost...

Не бива да се бъркат комплекса за малоценност и инстинкта за самосъхранение. При сблъсъка на две култури по-слабата се унищожава. Това е природен факт, а не въпрос на избор.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.