|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Ночной Дозор
|
|
Автор |
Mopфиyc (матричар) |
Публикувано | 22.10.05 11:49 |
|
Имам чуството, че филма започва някъде доста преди книгата /поне това което съм чел като превод на БГ/, в края му има препратка към НД 2, до колкото знам книгите са 3.
1 - 6 филма ли ще гледаме по темата?
2 - Издавани ли са другите 2 книги на БГ или ще трябва да се помъча с руския
/определено не съм силен там/
3 - Гледам мнения, че не са окепезили книгата, но започнаха да се отклоняват, алтернативна история ли ще пишат за филмите или във 2 ра част ще се върнат към книгата за да го навържат с останалите?
Welcome to the real world
| |
|
Лично аз смятам, че книгата е абсолютно окепазена. Има намесени фрагменти от втората; основната идея се е загубила някъде между ефектите, а сюжета съвсем се отклонява...
Това е лично мнение, разбира се.
Очакваме скоро ИнфоДар да издаде втората. Кога - не се знае.
За третата - в нет-а има любителски превод (доста добър). Можеш да го намериш .
| |
Тема
|
Re: Ночной Дозор
[re: Mandor]
|
|
Автор |
Mopфиyc (матричар) |
Публикувано | 22.10.05 15:30 |
|
1300 дяволи... това което съм чел, там е дадено като кинга 3 та, а аз имам разпечатка с името Нощен патрул.
Явно за това ми бяга времевата линия.
Остава да попитам къде може да се намери 1 книга, за да вкарам нещата по местата им?
Редактирано от Mopфиyc на 22.10.05 15:33.
| |
|
Как така "откъде"? На български - само в хартиен вариант. Издава ИнфоДар:
.
Между другото, откъде си я намерил такава - със сменено заглавие?Редактирано от Mandor на 23.10.05 00:56.
| |
Тема
|
[re: Mandor]
|
|
Автор |
Mopфиyc (матричар) |
Публикувано | 23.10.05 16:27 |
|
Дадоха ми я и то доста отдавна, вече не помня кой...
Не съм я виждал по книжните сергии за това питах, ама що ли... в нета има всичко. Намерих я и я поръчах, понеделник ще я имам.
| |
|
И аз заплес, ама се оправих.
Общо взето потвърдиха мнението ми, че книгата е много по стойностна от филма по нея, явно екранните похвати и начините да задържиш аудиторията в киното губят част от идеята.
| |
|
В отговор на:
явно екранните похвати и начините да задържиш аудиторията в киното губят част от идеята.
Както казах на друго място - книга и филм са различен вид изкуство. И не може да се предадат идеите и мислите едно към едно. Ясно е, че една добра книга съдържа много повече идеи и послания от който и да било филм.
Сещам се за Георги Черкелов май беше - говореше за сина си, който е режисьор:
"Те се опитват да кажат наведнъж страшно много неща, а когато казваш много накрая не казваш нищо" - цитирам по памет.
Винаги си спомням за Акира Куросава - как като стажант правил филм по японска легенда - там единя от героите видял табела и отишал да разкаже на аверите си, какво пише. Като направил тоя епизод учителят му викнал, че ще приспи зрителите и направил сцената така - оня вижда табелата, вади я и я носи на аверите
Та не очаквайте на кино да прочетете книгата отново. Книга се чете вкъщи с помощта на въображението. Киното има малко по-друга цел и изразни средства.
Когато боговете говорят, ония с фактите никакви ги няма.
| |
|
| |
|
Това човека го е чел, доколкото се разбра. Води се 3та част :)
Те са така - нощен, дневен, сумрачен :)
◙◙◙
| |
Тема
|
[re: Mopфиyc]
|
|
Автор |
kahani (непознат
) |
Публикувано | 24.11.06 13:46 |
|
zdraveite, knigite vsastnost sa 4etiri - poslednata se kazva" posledna straja"
mojete da gi namerite vsi4kite na BG tuk:
borislav.free.fr/mylib
na men lichno tova mi e ljubimiq zikal fantastika
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|