Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:28 03.11.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема Страх от еколозитенови  
Автор Zen (test pilot)
Публикувано27.03.05 16:30

Това е продължение на темата на firefox и най - вече искам да задам въпросчета и да отговоря на някои индивиди от популацията на този клуб.
Към ~!@$%amp;^*()_+ : Безплатна енергия искаш? Нарича се енергията на околното пространство или с една дума ЕТЕР. Тя е безплатна, но само ако откриеш начин за да я добиваш. При това не са отчетени никакви замърсявания извън ПДК на каквото и да е било.
Към Poruchik_Rzevski: Моля, задай си въпроса за дърветата и кислорода, че не мога да спя вече спокойно откакто разбрах, че имаш такъв!;)
Към всички вас, които смятате еколозите за вредни спрямо околната среда:
Пичове и пички (официално обръщение), драги експерти по Всичкология,
ако само ми бяхте дали поне един документиран пример в подкрепа на вашите твърдния за вредата от еколозите към ОС може би щях да се позамисля да ви отговоря както подобава. Хайде, нали се оповавате на нАучни резултати и факти ... къде са? Постове от рода на "еколозите врещели срещу АЕЦ, ТЕЦ или ВЕЦ" са толкова основателни, колкото аз да ви кажа: Във Вселената има безкрайно много цивилизации, защото Архитекта така е решил.
Като приказвате за локални замърсявания от ел. централите поне потърсете инфо защо аджеба еколозите вряскат по въпроса. За АЕЦ-а, друг освен ЕС не съм чувал да копнее да го затвори и то не защото замърсявал, а защото тъпаците от съюза искат да внасяме енергия или видиш ли, блоковете били износени и имало опасност от авария, която може да засегне капиталистическите им задници. Ама хайде от нас да мине, нали сме дупедавци ... За ТЕЦ-овете мога да ти кажа нещичко, понеже съм изучавал тяхното въздействие по три диспилини: Замърсяване на Въздуха и Водите и въздейстиве върху екосистемите и Твърди отпадъци. Варненски залив например е заприличал на клоака, брато ... и то не само заради кораборемонтния завод и пристанището, но и заради ТЕЦ-Варна, чийто отпадъчни води и твърди вещества са отровили езерото за десетилетия напред.
"Производството на съвременни автомобили замърсявало ОС повече от движещите се стари таратайки с пробити филтри". Така звучи някакси ... как да се изразя - доста ненАучно. Щото "приятел", запознат ли си например със западните методи на пречистване при производствените процеси?
Екологично чисти продукти, екопалта и т.н. ... Пробвай да попиташ някой служител на ХЕИ какво означава това.
ГМО - Аз съм силно ЗА тези храни, защото имат плюсове и не виждам минуси. Бисери от рода на "почва заразена с гени" и аз не ги разбирам, защото не съм микробиолог, а генетика съм учил само в 10-ти клас. Това не ми влиза в квалификацията, а и слабо ме интересува.
Вместо заключение:
Моля, драги съклубари, не говорете такива безмислици по теми, от които слабо се интересувате, защото в очите на хората, които разбират материята изглеждате като невръстни деца опитващи се да подкарат самолет преди да са научили, че той може да лети ... И да не забравяме добрия тон, че правим лошо впечатление!;)
Ех, как да забравя за друг бисер оформил се в черепната кутия на индивида Х: Биоразнообразието да да бъде затворено в хладилник ... Брей, да му се не види, че и да плува в пластмасови отпадъци няма да му пречи - или това май беше изказване на индивида Y? Тях/този ще попитам: На плаж или планина ходите ли? Не обичате ли да си препичате д-то на слънчице, да направите тен? То вече не е така безопасно ама карай ... нали не ни пукаше за озоновия слой? На разходка в парка с гаджето нещо, а ... дето няма толкова автомобили, шум, задушливи газове? Или чакаме някой самосиндикален учен да изобрети холодека? "Не ни праска, че някъде в държавата Z е изчезнал някакъв вид жаба или птица." Ха, ама след време ще започнат да изчезват и народа X или общностна Y, защото там ще се увеличават раковите заболявания причинени от слънчевите лъчи, или още по - лошо - от замърсяването на фабриката наоколо. К'во ни праска ... нали не е у нас? Ами ако беше? На един симпозиум в Рио е даден хубав призив: Мисли глобално, действай локално! Вие поне може да помислите за децата си ... ако възнамерявате да имате такива.
Надявам се измежду вас клубари да има и здраво екологосъобразно мислещи хора, които не са завладяни от глупавия егоизъм на съвременния нечетящ и неинформиран окован в собственото си сиво ежедневие хуманоид.

"Амин!" каза Той, или в превод "Спасявайте се!"

Тема Четох, четох....нови [re: Zen]  
Автор Mag (дърто момче)
Публикувано27.03.05 16:59

Теза не открих. Или по скоро някакво "многотезие" усетих. Дзъркелите ми се обърнаха на 180 градуса и сега ще трябва да ходя на офталмолог и да си сменям пенджурите...

Искаш ли едно предложение? От един "батьо".
В постинга си хвани една теза и я развий. Следващата си теза - в друг постинг... Та тъй де.

Ей! Освен, че имам 3 минус на дзъркелите си нямам намерение да ставам и разноглед и с някакви "дисторзии"!

П.П. На всичкото отгоре ме и заболя онова мешаво вещество в черепната ми кутия!
Моля те - обосновавай се кратичко и ясничко.

Все пак като член на Менза мисля, че в кратуната ми има нещо останало....

Разумът е като парашута - работи само когато е отворен.

Тема И тъй като не на шега се ядосахнови [re: Zen]  
Автор Mag (дърто момче)
Публикувано27.03.05 17:31

Искам да те попитам "всезнайковец-еколог" Ти освен да мърмориш поне един път през зимата носил ли си на гърба си бала със сено за да отидеш да нахраниш кошутите и елените, които са останали без храна в лютата зима!
И да ти премръзнат краката.
От такива мърмоковци "еколози" като тебе не само ми е писнало ами бих искал да ви забранят със закон!

Поне един път в живота си виден "еколозе" да си засадил една фиданка или лозичка? Само философстваш. Щото е по-лесно.
Да си спасил една зайкиня със зайчетата й? Или да си приютил един гълъб със счупено крило. Да му го превържеш докато не зарастне. И тогава да го пуснеш на воля?

Искаш ли да ти разправям още? Може и да искаш ама аз не съм голословник като тебе.
От такива като тебе, дето само приказват не само ми е писнало! Отврат ми е!
Аман!

Разумът е като парашута - работи само когато е отворен.

Тема Re: Страх от еколозитенови [re: Zen]  
Автор Diletanta (наблюдател)
Публикувано27.03.05 18:50

На разхвърляна жалба - отговори на парче.
Тези легенди за "безплатната енергия" ги чета и слушам повече от двадесет години и взе яко да ми писва от празни приказки. Никой досега не си е направил труда да демонстрира поне експериментална технология за използване на енергия от "етера" (съвсем неясно е какъв смисъл влагаш в термина, дано не е онзи от ХІХ век, че става твърде забавно), от вакуума, от нам къде си и от що си. Цяло разклонение в теориите за конспирацията се развъди около "погребаните открития на Никола Тесла", "укритите общодостъпни методи", "погубените откриватели и изобретатели". Аз съм скептик, драги. Искам практическо доказателство, без разни типове с нездрав блясък в очите да ми бръщолевят за заговора човечеството да бъде лишено от безкрайните енергийни блага. Изобщо не се съмнявам, че много мощни корпоративни групи биха направили и невъзможното, за да не допуснат прилагането на такива открития. Има само едно дребно "но"... Те не са слънце да огреят навсякъде, та ако някой беше сготвил тази дългоочаквана манджа, все щеше да се размирише накрая. Но досега виждам единствено самиздатски книжки и сайтове със съчинения, от които ме избива на кикот. Толкова много хора са наясно и никой нищичко не прави... Същата история като с прословутите 10 милиона кацания на НЛО досега...
Но пък добре, че нищо не става, също както и с "Токамаците". Бедна ти е фантазията какво топлинно замърсяване ни чака иначе. Ще се очистим самички толкова набързо, че няма и да усетим. Но самозваните еколози не мислят за такива дреболии, нали?
Лично аз изобщо не оспорвам проблема със замърсяването и от ТЕЦ-овете, и от стотиците милиони автомобили, и от какви ли не тежки производства. Никак не съм настроен безгрижно и към глобалните промени в климата, макар и не заради холувидски идиотщини от рода на "Денят след утре". Въпреки цялото ни перчене с нивото на развитие, което сме достигнали, една доста умерена ледникова епоха стига да се сврем треперещи по екватора и да се заемем само с оцеляването. Много повече обаче ме притеснява изчерпването на невъзобновимите ресурси като петрола и въглищата. Но... Всяко зло за добро. С края им по принуда ще приключи и "културата" на еднократните стоки и лъскавите опаковки. Човечеството поумнява не с нож, опрян в кокала, а чак когато острието се подаде през гърба. Сори, не си случил на цивилизация. И засега няма къде да избягаме един от друг.
Стигнахме и до явно любимите ти ГМО. Защо бе, пич, се мусиш и цупиш на Целия горен ред, като си същият? Ти изобщо имаш ли представа за практически безкрайното разнообразие от вируси, които могат да бъдат създадени изкуствено? Наясно ли си, че "творците" на генномодифицирани продукти знаят толкова за действителните механизми, които използват, колкото и за произхода на вселената - всичко се свежда до най-груби проби и грешки, слепешком при това? Не проумяваш ли, че фирмички като "Монсанто" поначало не биха и могли да се грижат за безопасността на продуктите си, защото това не се вмества в принципите на корпоративната дейност, а тя - направо казано - си е едно безкрайно рецидивиращо престъпление. Тъй де, в едно си "еколог" (не че с нещо си ни убедил досега), в друго - техноекстремист. Типично за мнозина.
А на несвързаните ти възклицания накрая май съм отговорил в един постинг във вече заключената тема. Стига съм се повтарял и аз.
Като напишеш нещо по-обосновано и аз ще си направя труда да ти отговоря по-сериозно. Жив и здрав.

Тема бръмчащите около главата ти мухинови [re: Zen]  
Автор ~!@$%amp;^*()_+ (целия горен ред)
Публикувано27.03.05 21:07

не те плашат, дразнят те.
и разумния човек ги унищожава, не ги оставя да му влизат в устата за да не би случайно да наруши екоравновесието.
по същия начин трябва да се постъпва и с еколозите.

Тема Понеже отговориха на почти всичко,нови [re: Zen]  
Автор akonitin (Homo sacer)
Публикувано27.03.05 22:27

ще отговоря на пропуснатото. За биоразнообразието. Изчезвали видове, трябва да се спасяват, само, че кои, 'щото еволюционно е нормално постоянно да изчезват 3-5% от видовете. Нормално е и масовото измиране на видове, около 70% на границата Перм-Триас, 50% на границата Триас-Юра и също толкова през Креда-Терциер (динозаврите). А сега, драги ми всезнайковец, кажи ми какво би се случило ако някой или нещо е запазвал "биологичното разнообразие" (нищо не значещо словосъчетание, освен влаганото от всеки, каквото си поиска) тогава? Разнообразие от видове напъхани в задъдени еволюционни ниши.
Ако си завършил Екология, може би ще можеш да дадеш поне някакви общи критерии за това, кои видове да бъдат запазвани и кои не. Ако ли не, ти си поредния промит от масовата култура мозък, перманентен революционер, търсещ (или намерил) своята поредна кауза.
Човек изменя ОС, но той е част от тази ОС и по този начин всяко негово "вмешателство" е също така естествено (ако перифразираме Марк Аврелий), едни видове ще загинат, други, по гъвкави, ще оцелеят и ще дадат начало на други по пригодни такива.

Всяка прилика с действителни лица и събития е умишлена и целенасочена

Тема тоя форум се обърна на форум екологиянови [re: Zen]  
Автор zaphod (void *lpNothing)
Публикувано27.03.05 22:30

но все пак радвам се че екофобите май сме мнозонство
ДА ЖИВЕЕ МОТОРНАТА РЕЗАЧКА!

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: бръмчащите около главата ти мухинови [re: ~!@$%amp;^*()_+]  
Автор ikew ()
Публикувано28.03.05 01:09

Вероятно и дразнещите журналисти трябва да се унищожават, а защо не и писателите на долнокачествени книги, както и вресливите деца в трамваите и разбира се миризливите хомлеси. За циганите да не говорим, до крак под ножа заедно с негрите, азиатците и по възможност американците. Както и всеки с КИ под 130 или над 160. И да не забравяме делфините като потенциални провокатори и терористи..... :)

break. Stuff.

Тема Re: тоя форум се обърна на форум екологиянови [re: zaphod]  
Автор ikew ()
Публикувано28.03.05 01:14

Яко. Дисбаланса постепенно се усилва, изказват се все по-радикални мнения и в двете насоки, аха-ахада се стигне до физическа саморазправа.
Хора. Пийте повече бира дееба. Баси нервите вадите.

break. Stuff.

Тема Re: бръмчащите около главата ти мухинови [re: ikew]  
Автор ~!@$%amp;^*()_+ (целия горен ред)
Публикувано28.03.05 02:35

дразнещите журналисти в поне 5-10% от случаите са полезни, за разлика от еколозите които в 99,99...9% от случаите са вредни (не ми казвай че това не са истинските еколози).

цигани негри и т.н. нямам нищо против тях стига да се интегрират в обществото, например в моя квартал има 0,5% негри и конкретно против тях нямам нищо против.
за тези които не се интегрират, социална политика от вида на трудови лагери би била изключително адекватна. да ги унищожаваш значи че не си успял да им намериш по-полезна употреба, което те вкарва в групата с КИ под 130.

пропуснал съм вресливите деца, 10 камшика публично за родителите им и естествено при изискването родителите/възпитателите да имат право и ЗАДЪЛЖЕНИЕ да НАЛАГАТ дисциплина, би била добра терапия. в случая не става въпрос за някакви садистични жестокости, но и това дето е в момента си е направо абсурд.

Редактирано от ~!@$%amp;^*()_+ на 28.03.05 02:38.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.