| 

| 

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)

| 
                   Тема
                    | 
                     Хари Потър скандал
 | 

|  
| Автор | 
Prof. S. Snape (Професор) |  
| Публикувано | 30.06.04 10:04 |  
             |  
           | 

Фенове бяха измислили фалшиво заглавие на книга шест. В последствие най- големите вестници във Великобритания пуснаха измислицата като водеща новина, заглавието предизвика пълен фурор и Роулинг се видя принудена да разкрие в едно интервю цялата истина заедно с истинското заглавие. За повече информация:

|   |  

| 

|  
           | 

|   |  

| 

|  
           | 

Нито съм чел някоя от книгите, нито пък съм гледал някой от филмите и аз казвам гоялм праз и thumbs down.
  My opinion is subject to change without warning. 

|   |  

| 

|  
           | 

супер мега яко 
  Come take me in...
 YOU'RE POSSESSING ME!

|   |  

| 

|  
           | 

я не се ебавайте с хари

|   |  

| 

|  
           | 

България - финалист на
 Световното по куидич!

За писателя Алек ПОПОВ това не е случайно. Той прави паралел между българския успех на Световното през 1994 и българския триумф в куидича, между Стоичков и Виктор Крум.

...
 Българският национален отбор по куидич очевидно има паралел в реалността - българския национален отбор по футбол. Ако се съди по автентичността на този колективен образ, Дж. К. Роулинг вероятно е гледала някой от мачовете на нашите национали. Може би тъкмо специфичният колорит на нашите футболисти е повлиял на решението й да ни изстреля на финала. Зограф, Левски, Иванова, Димитров, Волков, Вълчанов, Виктор Крум… Имената на играчите може би звучат странно, но поведението им на терена е типично: "Българските биячи Волков и Вълчанов се приземиха от двете страни на Мустафа (съдията) и започнаха яростно да спорят с него." 
 ...
 Българският отбор е съпроводен от нетипичните за нашата действителност мажоретки (наречени талисмани), които обаче се явяват типични представители на българския магически фолклор - вилите. "Това бяха жени... най-красивите жени, които Хари бе виждал през живота си... Хари недоумяваше какви са те всъщност, от какво блестеше кожата им с такава ярка лунна светлина и как ли златистобелите им коси се разперват като ветрила зад тях дори без полъх на вятър."
 ...
 Моята дъщеря, която е на 11, често влиза в Интернет и си чати с деца от цял свят. Когато разберат, че е българка, нещо звънва помежду им: аха, България, родината на Виктор Крум, великия играч на куидич! Колкото и странно да звучи, това й създава не само самочувствие, но и усещане за идентичност в безликия свят на мрежата. Защото, искаме или не, виртулният шампион Виктор Крум вече генерира национална идентичност заедно с реалните идоли на нацията
 ...

"Знаеш ли, най-трудно ми беше да си спомня незабравките..."Редактирано от firefox на 30.06.04 21:23. 

|   |  

| 

|  
           | 

Подигравате се на Хари, ама трябва да сме благодарни на Роулинг, нашия отбор по куидич единствено става за нещо, и то щото е измислен. Роулинг създаде добра представа за нас, трябваше да ни покаже на света такива каквито сме, да направи Крум някакъв скапаняк, точно като всички българи. А куидич отбора ни, като футболния.

|   |  

| 

|  
           | 

Като подигравка или като поощрение?
 Дърва да знам, моля!!
  My opinion is subject to change without warning. 

|   |  

| 

|  
           | 

А Дъмбълдор трябваше да е педерас, щото англичаните са такива, а? :)

еххх, келеборнеее.....  
   Малък жълт каменояд на диета

|   |  

| 
                   Тема
                    | 
                     Да де 
[re: pyrx]
 | 

|  
| Автор | 
Alvin (оранге) |  
| Публикувано | 01.07.04 00:33 |  
             |  
           | 

И аз туй казвам. Те английцките таблоиди друга работа си нямат. В момента на мода е Уейн Рууни - кое гаджето му, колко бири пие, напива ли се с баща си, бил ли е съседските деца, излага ли се у леглото.
  Пък вие се кахърите за Хари. 'Ма моля ви се! 

бтв - нивгаж нема да погледна книга за Потър. Щом може да дадат Хюго на детска книжка, значи аз може и да не я чета.
  И, да - Карлсон завинаги. Втора част. Се завръща.

Животът и любовта са си живот и любов, a букетът от теменужки си е букет от теменужки. 

|   |  
  |   

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
 |  
 |   
 |