Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:26 05.07.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема (НеФантастично) Бойкот на ам. стокинови  
Автор kalein (Човек)
Публикувано02.07.03 11:17

(Копирам призива директно от клуб "Войната срещу Ирак" с идеята, че ще намери отзвук в някои от хората тук. Ако съответната война не ви засяга, направо давайте към следващата тема.)

Бунтуващи се Хора,

Съратниците по света са измислили как да отвърнат на ония американски компании, що имат най-голяма изгода от агресията срещу Ирак и що са наляли най-много пари в съответната. Простичка е идеята: да ги ударим там, където ще боли най-много - по джоба!

Изпълнението също не е сложно: спираме да купуваме продукти или да ползваме услуги на следните компании и техни дъщерни отрочета:

Военни индустрии

General Electric (Hotpoint) - не ми е известно дали ги има на нашия пазар

Боинг

Нефтени компании

ExxonMobil/Esso

Chevron/Texaco

Автомобилни компании и самолетни линии

General Motors (Bedford, Buick, Cadillac, Chevrolet, Holden, Opel, Oldsmobile, Pontiac, Vauxhall), Dodge, Ford, Daimler Chrysler and Lincoln

American Airlines, Northwest Airlines, Delta Airlines, TWA, United Airlines, USAir

Символи на щатския империализъм (ами така са ги нарекли хората от www.motherearth.org =):

Altria (Philip Morris, Kraft Yacobs Suchard) -> у нас "Своге Сушард"

Pepsico (Pepsi, Starbucks)

Coca-Cola

McDonalds

Walt Disney

Pfizer (фармацевтика)

Microsoft

+ заявяваме - по възможност ШУМНО - защо сме спряли да ползваме продуктите/услугите на тия компании.

За (много) повече подробности:

(оттам е взет и горният списък)

А иначе - бъдете Добре!
К.

П.П. МОЛБА: Ако знаете имената на компании, подвизаващи се в Бг, които са подчинени на някои от горните (като "Своге Сушард"), напишете ги в клуб "Войната срещу Ирак", та да включим и тях в списъка. Аз ще се постарая да потвърдя информацията ви от Нет-а, за да не набедим някой несправедливо; ако включите някой линк с потвърждаваща информация, много ще ми улесните живота.

* * *
Мислещи хора - време (ни) е
да се научим да Чувстваме...

Тема Мнооооооооооого още липсватнови [re: kalein]  
Автор Mag (Дърто момче :)))
Публикувано02.07.03 11:29

в тоя списък:
ХАРДУЕР + СОФТУЕР:
1. Хюлет Пакард;
2. Борланд (Инпрайз)
3. Сиско
4. **** ка'т ми остане време ще го допиша

РАЗНИ ДРУГИ:
1. 3М
2. Проктър & Гембъл
3. **** и тук га ми остане време ще го допиша...

П.П. Виж за Боинг си прав - нищо няма да си купувам тая година от тях. Нямам вече хангари. И от Локхийд-Мартин също - ракети земя-въздух и въздух-въздух имам предостатъчно...
И ни един ам. филм вече няма да гледам. И ни един техен писател няма да чета вече. Па макар и фантастика...

Редактирано от Mag на 02.07.03 11:43.

Тема Re: (НеФантастично) Бойкот на ам. стокинови [re: kalein]  
Автор Jill (на война)
Публикувано02.07.03 11:47

Извинявай, ама ако ми се яде тъп Макдоналдски сандвич ще си купя... По тази логика може да не си купувам арабски сандвичи от Попа щото расата им не ме кефи или както каза Мага преди малко - да забравя ходенето на кино...
Глупости на таркалета!!!
И освен това бъркаш, чиста фантастика си е да избегнеш всички американски продукти на пазара... Да не говорим, че дори да е възможно по някакъв неведом за мен начин да спрем да ползваме всички продукти и услуги на големите американски компании с филиали или друг тип представителства у нас и по този начин да намалим печалбата им... познай какъв ще е резултата - загуба на работни места и пари вътре в България. Интелигентна идея, страшно интелигентна....

This ain't no technologycal breakdown...
This is the road to hell...

Тема А не!нови [re: kalein]  
Автор тиrъp (Тигъртрон)
Публикувано02.07.03 12:01

долу ръцете от Пепси иначе ти ги отрязвам!!!
Иначе като преглеждам списъка от самолет (не знам дали е американска машина), няма как да мина без 3М, а пък на част от компаниите мечтая да им стана клиент, ама засега няма да ми се отвори парашута мммда.
обаче за 1 от списъка мога да гарантирам, че не е получил и стотинка от мен - Майкрософт. Дано това да ти е достатъчно, защото повече няма да има.
И вземи си намери един роден, голям и тежък камък, едно яко въже(може и не родно, щото няма да сме сигурни в здравината му) и един роден дълбок вир, свържи се към камъка и скачай смело, нема да се пуашиш!

Джунфу. 5-то Яо. Той притежава истината и тя обединява.

Тема Re: (НеФантастично) Бойкот на ам. стокинови [re: Jill]  
Автор bsb_2 ()
Публикувано02.07.03 15:41

Всъщност, като се замислиш, това е директен отговор на американската инициатива за бойкот на френски (най-вече) и германски стоки. А от това французите много реваха.
Поне тези нашите умници да си бяха направили труда да пригодят списъка към нашата реалност. Явно ми предлагат да не си купувам хладилник Дженеръл Илектрик, следващата ми кола да не бъде Форд или Крайслер и да не ходя на почивка на Хаваите, а където реша да отида, да гледам да не пътувам с Боинг.
Абе активисти...

Боян
--
What are you afraid of?

Тема Re: А не!нови [re: тиrъp]  
Автор тлeйлakcиaнckи ГOлA (поредна версия)
Публикувано02.07.03 15:45

Чудя се сега да ме е срам ли, като те чета, да не ме е ли... ОТПУШЕТЕ СИ УШИТЕ БЕ, @#%&^* ТАКИВА Че ще ви пратя една крилата ракета накрая. КЛИЕНТИ, ПФУ.

Извинявай, че те ЗАСЯГАМ, но ти почна първа.

Самоосъзнаването ли е ключът?

Тема Re: (НеФантастично) Бойкот на ам. стокинови [re: kalein]  
Автор Шapkaн (прелитащ)
Публикувано02.07.03 15:50

Прощавай, ама винаги има призиви против САЩ за Югославия (където никой нищо не направи), сега и за Ирак, но никой не се напъва да пуска аналогични примери против:
Русия заради Чечня;
Холандия и Франция заради педофилските скандали;
Германия заради нацисткото й минало;
България, задето продължава да съществува;
България, задето СЪЩЕСТВУВА, вместо да живее;
и т.н.

Често казано, изненадан съм от включването ти с такава тема. Не очаквах да те видя сред една тълпа, която се нуждае като от въздух от образ на враг, когото да мрази, санкционира, обвинява за всички беди и т.н. Независимо от мотивите ти, с които го правиш, сега си просто един от безличното множество, което със смешни бойкоти избива комплекси.

(ама наистина, защо не бойкотираме американски филми и издателства, включително онези, които издават и твои любими автори - нали възхваляват страната си, която подло, коварно и вероломно нападна ей тъй на процъфтяващия, свободен и миролюбив Ирак)

Да не говорим, че това е обективен процес - светът се сдобива с нови правила на поведение. И начинът им на налагане е традиционен - открай време е било така. И едно е морална позиция (макар че пацифизмът е минал покрай морала, без особено да го закачи, пък към понятието "отговорност" даже не се е насочвал), а друго е поемане по течението.
Впрочем, кой помпа това недоволство от бруталната Америка? Затлъстялата Европа може би? Светата вода ненапита Франция? Или благородната и миролюбива Русия? Ха! Споменатите протестираха, да - ама защо? От добра душа и хуманност, предполагам - друго обяснения няма.
Колкото до това, че американците са тъпи и изобщо аки, това е аксиома. Всички други са по-умни, по-хубави, по-благородни... Само дето в сравнение с Америка мизерстват. Защо ли? От излишък акъл и прелестни качества?

Моля те, не си като другите, които мислят с клишета!

Чувствай се като у дома си... а после те изхвърлят! Хора!

Тема Re: (НеФантастично) Бойкот на ам. стокинови [re: Jill]  
Автор тлeйлakcиaнckи ГOлA (поредна версия)
Публикувано02.07.03 15:50

Ти, моме, май си станала много рано тая сутрин. Щото доста неадекватно приказваш... Къде е написано, че трябва "да спрем да ползваме всички продукти и услуги на големите американски компании с филиали или друг тип представителства у нас" и прочие дърабъра. Ама и Калин защо ли се захваща да агитира хора, дето или им е през оная работа в какви лайна живеят, или хабер си нямат въобще що е то лайно...

И ти извинявай, че те ЗАСЯГАМ, но и ти почна първа. А думата "таркалета" се явява неологизъм

Хора, помнете предателя от "Матрицата" - много показателен образ! Като се замислиш, 90% от хората са на негова страна . Това и към тигъра бих го написал.

Самоосъзнаването ли е ключът?

Тема Re: (НеФантастично) Бойкот на ам. стокинови [re: Шapkaн]  
Автор Гeнepaлa (пустинник)
Публикувано02.07.03 16:07

Е, хайде, хайде... Много добре разбираш, че за друго иде реч.
Ти, например, като си толкова умен, защо не си богат?

Тема Re: А не!нови [re: тиrъp]  
Автор Гeнepaлa (пустинник)
Публикувано02.07.03 16:09

Туй за пепсито преподобната Хелън беше я бойкотирала, понеже навлизането й на българския пазар било дело на Луканов! Три ха-ха!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.