Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:14 17.07.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Господ е мръсен... (малко или много оф)нови  
Автор TauMaster (дракон-скорпион)
Публикувано20.04.03 12:48

...интригант

"Разцъфна кичест глог
И тлъста е свинята.
Нехае тя за Бог,
Все рови по земята.
А кравата пасе
Пършивата тревица.
И със онуй прасе
Ще стане кървавица.
Но Бог е по-велик
От всякакви салами.
Разкошен, многолик
Прекрасно той ни мами."

Борис Виан

Не вярвам в Господ. Не и по начинът, по който всички религиозни хора се отнасят към Него.
Но все пак сигурно има някой/нещо, което така да завръзва хорските съдби. И този някой (условно да го наречем Господ), е един безскруполен мръсен интригант. Аморален, воайорски настроен тип, който си играе с човешките емоции и чувства, сякаш са му бащиния. Няма прости отношения, няма чистота на чувствата, все има нещо скрито, недоизказано, несподелено, някаква интрига, някакъв конфликт, някаква жертва. Не може един човек просто да обича друг или просто да го мрази - трябва да има примеси на разочарование, скука и т.н.
Интриги, интриги, интриги. Навсякъде, във всичко.
"Господ ни създал по свой образ и подобие". И защо - за да има пионки, които да управлява, да манипулира, с които да си играе?
Е не! Не може така! Аз пък НЕ ИСКАМ ВЕЧЕ ДА ИГРАЯ! Не искам да интриганствам, не искам да крия, не искам да крият от мен. Искам да съм чист, открит. Искам просто да чувствам, да разговарям, да се отнасям. Моля ви - опитайте - ще откриете, че е много по-лесно да сте открит, честен, прост (не умствено).
Поне по отношение на мен мога да обещая, че ще се помъча по въпроса. Всъщност аз вече се мъча. Саботирам Божествената пиеса, късам кукловодните нишки, импровизирам.
Е, знам, че Той ще се опита да ме смачка, но не знае колко корав мога да бъда, нали? Пък и даже да успее, поне ще знам, че съм опитал.
По Дяволите (сега пък и тях намесих), говоря така, сякаш вярвам в Него. Е нищо, нека Той мисли, че е така. В крайна сметка жертвата мога да бъда само аз. Или пък няколко като мен.
..................................................................................
Всъщност написах всички тези словоизлияния с едничката цел да отправя призив, една малка перифраза на любим мой персонаж - котаракът Леополд:
-Приятели, да саботираме заедно!

Бързата работа - срам за ТауМайстора.

Редактирано от TauMaster на 20.04.03 12:53.

Тема Re: Господ е мръсен... (малко или много оф)нови [re: TauMaster]  
Автор sinsky ()
Публикувано20.04.03 15:43

{22176}{22251}после отидохме да се татуираме
{22253}{22318}и Еди искаше нещо, което има смисъл.
{22335}{22388}Той беше вярващ
{22393}{22510}и каза, че душата му|принадлежи на бог,
{22511}{22589}но плътта му била|път към изкуплението
{22590}{22653}и кожата му принадлежала на сатаната.
{22677}{22773}Затова си татуира огромен,|хилещ се дявол на задника.
{22818}{22925}6 дни по-късно патрулирахме|по иракската граница
{22933}{23058}и Еди детонира противотанкова мина.
{23089}{23153}Да, всички го видяхме.
{23178}{23259}Последва ослепителна светлина
{23260}{23288}и ужасен трясък.
{23289}{23363}Когато всички се опомнихме, Еди...
{23411}{23448}го нямаше.
{23470}{23565}Само малки парченца от него.|Само това остана.
{23566}{23619}Голям червен кръг,|около стотина метра.
{23686}{23750}Ще ви кажа, че изобщо не е приятно
{23751}{23805}да събирате другаря си със шпакла
{23806}{23837}и да го слагате в чувал.
{23874}{23900}Както и да е, това, което
{23928}{24001}наистина ни ужаси този ден, беше когато...
{24034}{24079}дойде време за разпознаването.
{24137}{24232}Част от ухо, пръст, нос, зъб.
{24270}{24345}Но това, което наистина ни ужаси,
{24346}{24449}беше когато Левака Чарли намери|частта от Еди с татуировката.
{24450}{24492}Всичко друго беше овъглено,
{24492}{24533}разпердушинено, разкъсано,
{24534}{24595}но не и тази част.|Тя беше идеално запазена.
{24622}{24712}Дяволът ни се хилеше от задника му!

;)

(субтитри от dog soldiers - един леко тъп филм)

Автор Bиpakoчa (мършляк)
Публикувано20.04.03 17:48

Имаше един скеч на Бени Хил. Камерата дава надписи на стените:
Бог е мъртъв. Джон
Камерата се премества и показва нов надпис:
Джон е мъртъв. Бог

На мен ми е интересно друго. Защо ние атеистите трябва да сме толеранти и да разбираме абсурдната вяра в бог, а вярващите не могат да приемат факта че човек просто може да не вярва в бог. Аз не съм кръстен и има хора, които като го разберат правят веднага извода, че съм едва ли не прокажен. Други смятат, че затова бил виновен комунизма например, дето бил унищожил Вярата. Сякаш не помня как през 90-та беше "модерно" да се ходи на църква. Смях!
Как може да не вярваш? - чудят се. Ами вярвам, но не в бог.
Обаче този така наречен бог се е постарал и ни кара да не си създаваме идоли - т.е. да вярваме само в Него. Хитро копеле е. Или поне този който го е измислил. И който държи издателските права на библията.

Автор Mist (cybertrash)
Публикувано20.04.03 19:49

ами описания от теб, склонен към интриги господ, си има име и то е "общество" (не ми се нрави тая думичка, ама и синонимите, дето в момента ми идат наум и те не ми се нравят). дори ако искаш - колективното човешко съзнание, простиращо се в настояще и минало. ако туй обяснение е прекалено неясно, винаги можем да подходим по отъпканите пътища на науката и да дефинираме един заобикалящ всички человечески индивиди виртуален облак от елементарни частици. те хората много обичат така, когато нещо не е много ясно да го обясняват с виртуални частици (кво по дяволите е гравитация? о, ами то таковата гравитоните го правят тва, бе...кво е ядрена сила? миии, на, има едни нещица - пиони им викат...). и тоя виртуален облак ще е причина за всичката прикритост, дето се случва. и можем да си кръстим частиците "интригони" (ммм, добре звучи; /me е доволен, мисли си: "дали пък да не го патентовам?").

както и да е, тва горе са глупости.
а ти, между другото, вероятно си забелязал - една съществена част от честните, открити и т.н. хора са религиозни (но не от лицемерния тип). и много от тях са прости (и в двата смисъла), глупави, наивни и ирационално вярващи. и в резултат на всичко това си живеят чудесно и в мир със себе си, саботират си тихичко и несъзнателно, без патетични призиви и перифрази на разни котараци. направо да им завиди човек. ама си е иронично - религията като институция е шитня, а върховният субект в същата тая религия ти си го харесваш като евентуален виновник за всичко, или по-скоро като персонификация на проблема и удобен обект, върху който да си излееш приказката. обаче някаква част от резултатите от проявлението на същата тая религия са точно представители на типа хора, към който се стремиш. ;)

но айде, пожелавам ти успех, а ако не си умрял от скука и откритост след една седмица, може дори да се присъединя към идеята! (мамка му, но ако се присъединя, няма да мога да си вкарвам сарказмите...ъъъ, не, забрави...)

---------------
Paradise...prepare for deconstruction

Тема Eдин съвет!нови [re: TauMaster]  
Автор Fat Jim (волният ездач)
Публикувано20.04.03 20:43

Седни и попрочети малко повече Борис Виан!

Step aside from the way of a better man than you!

Тема Re: Много сладък разказ...нови [re: TauMaster]  
Автор stupid (непознат )
Публикувано20.04.03 22:46

..точно по темата. На Руски :-(

Тема Re: Господ е мръсен... (малко или много оф)нови [re: Mist]  
Автор sinsky ()
Публикувано20.04.03 23:43

Интригони... много е дълго, прекалено много енергия се хаби. Ако го опростим сега ще спестим трудностите на езиковия процес и някоя и друга световна енергийна криза. Начи почваме да махаме от средата наляво: интригони... интрони... ирони! Бре, мааму стара! Посвещаваш живота си на бога, а глей с кви работи те облъчват :/

Тема Re: Господ е мръсен... (малко или много оф)нови [re: Bиpakoчa]  
Автор sinsky ()
Публикувано20.04.03 23:46

Никой не те кара да си сменяш вярата - само трябва да си наясно с понятията и да разбираш за какво става дума. В комунистическото общество ресурсите се хвърляха в определени отрасли, които имаха приоритет над всичко останало. Само това е достатъчно да се изврати мисленето на хората, дори да отделим настрана усилията в тази насока. Както и да се представят нещата, ние дори сега не сме част от християнския свят. А там има много, които не са християни.

Тема Можеш да си...нови [re: Fat Jim]  
Автор TauMaster (дракон-скорпион)
Публикувано21.04.03 12:37

...сигурен - в момента го опатквам. Сринат съм. Но тази тема не беше повлияна от него, признавам си.

Бързата работа - срам за ТауМайстора.

Автор Цeнтp Упpaвлeния Пoлeтoв (Провокатор)
Публикувано21.04.03 16:03

Ееее - сега ще почнат разни фундаменталисти да цитират как Чичко Пратчет това го е написал в Малки Богове , пък и в други негови фундаментални произведения

АЗ- РОБОТЪТ

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.