Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 08:23 05.07.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема 03.02.2003 г. - ПЪЛНОЗЕМИЕнови  
Автор Шapkaн (прелитащ)
Публикувано21.01.03 12:25

по същото време ще има новолуние, респективно - пълноземие, така че книгата идва в сравнително подходящ момент.
Кратка анотация:
годината е 2036-та, но не от "познатото" ни бъдеще, което никога не е такова, каквото е било на времето...

Чувствай се като у дома си... а после те изхвърлят! Хора!

Тема 30.01.2003 - излезенови [re: Шapkaн]  
Автор Шapkaн (прелитащ)
Публикувано30.01.03 20:45

два дни предсрочно.
С малко сгрешена корица, но - излезе.

За съжаление по-важният пропуск покрай някои неуредици в печатницата е много по-непростим.
Във връзка с това се чувствам задължен да кажа, че в резултат на моя грешка в издателското каре липсват две имена:
на Николай Светлев, който ми помогна в подреждането на доста хаотичните чернови и беше редно да присъства сред редакторите;
на д-р Бойчо Калинов, който ме консултира (което не ми попречи пак да допусна граматически грешки) за това как се е писало преди 1945 година преди реформата, изхвърлила две букви от азбуката ни и опростила правописа.
Надявам се тези двама души да ми простят.
Чувствам се страшно неудобно пред тях.

Тази книга посветих на баща ми, който обаче не доживя да я прочете дори в чернови вариант.
Тази книга е провокация към съвремието ни, обаче не посредством критика и плюене, чрез една мечта (е, съобразена с ограниченията на поджанра "алтернативна история"), една вероятно наивна утопия. доколко наивна - вие ще кажете, но просто такова е моето мнение за народа, към когото принадлежа. Ще ми се да вярвам, че то не е неоправдано високо, но дори да се заблуждавам, предпочитам позитивните заблуди пред негативните.

Надявам се крайно ограниченият кръг хора, които четоха текста в качеството си на доброволни параредактори и ми дадоха добри съвети относно някои детайли и похвати, акценти и обяснения, МНОГО се надявам да си кажат мнението си за книгата.
Да, казвали са ми го вече, но тази тема не е за мое лично ползване само, нали?
Нека кажат - живеели им се в тази България, която е описана в романа, или не.

Тема Re: 30.01.2003 - излезенови [re: Шapkaн]  
Автор Kopo (тъп, но упорит)
Публикувано30.01.03 20:51

Живее се, и още как!
Всъщност аз в онази България бих предпочел да живея...

TANSTAAFL

Тема Ако съдя по до средата на "Заръката..."нови [re: Шapkaн]  
Автор Яceн *;o) (луд за черпене)
Публикувано31.01.03 12:49

... туй требе вече да е шедьовър!
Нъл тъй?

Ясен *<;о)

Never mistake motion with action. A. Einstein

Тема Re: 03.02.2003 г. - ПЪЛНОЗЕМИЕнови [re: Шapkaн]  
Автор aspid (кит в аквариум)
Публикувано31.01.03 19:09

Честита книга и ...
У-рррррррррррр-аааааааааа!!!!!!!!!!! По пет на нож!!!

Родените да пълзят навсякъде ще се промъкнат!

Тема Това егоизъм ли е?нови [re: Шapkaн]  
Автор Mag (Дърто момче :)))
Публикувано01.02.03 00:05

Че искам да я имам?
Книгата, бе...

П.П. Все пак сериозно - как може човек да я намери и да си я купи?

Колкото хора, толкова мнения!

Тема Re: Това егоизъм ли е?нови [re: Mag]  
Автор Ивaнyшka (3-ти царски син)
Публикувано01.02.03 10:30

Ако слушкаш , в понеделник ще ти дадем твоя екземпляр

БТВ Шаркане, цяла нощ не спах, ама я изчетох, той МАГ ще ти обясни по добре за Вазовските Машиностроителни заводи
Ама ако искаш да оживееш при следващото виждане, кажи поне в Слънце ненагледно срещнали ги

Българската литература

Е-журнал за нова българска литература

Тема Re: 03.02.2003 г. - ПЪЛНОЗЕМИЕнови [re: Шapkaн]  
Автор Boby_ (гладен)
Публикувано01.02.03 19:51

Търсиш си го, струва ми се.

Обаче този път ще ти се размине, поне частично - все пак това е най-добрата от трите излези до момента книги от драконовата ти поредица.

Лично аз бих живял и в онази България, но при условие, че се намери някой да я... хм, посъкрати малко. Схващаш намека, надявам се?

Има и още, но ти си го знаеш - казах ти го вече. Това горе е квинтесенцията на впечатленията ми от книгата.

Поздравления за което!

Тема спасявам си кожата!нови [re: Ивaнyшka]  
Автор Шapkaн (прелитащ)
Публикувано03.02.03 12:51

ще ги срещна, бъди сигурен.
Ама освен това - нали вече ги "срещнах", и то ДВА ПЪТИ в Пълноземие, а?

Преди две минути се съмнявах, дали трябва да доработвам следните "клонинги":

--- "Антиземие" (контра на Пълноземие)
--- "Кавхан Вананд" (от Заръката)
--- нещо, което е продължение САМО на Слънце недосегаемо + Антиземие;

при положение, че Заръката и Пълноземие са и двете ВТОРИ книги на Драконче, като как да ги номерирам останалите хрумвания? Освен чрез нещо като блок-схема - няма друг начин. Защото съгласи се, редът на издаване все пак не е СЪЩЕСТВЕН спрямо логиката на ДЕЙСТВИЕТО.

Впрочем, въпрос за наблюдателните - с какво Заръката и Пълноземието са ПРЯКО свързани по смисъл на "причина -- следствие"?
Ако съм го казал на някой лично - да си мълчи! Нека се поизпотят доброволните търсачи, както аз 14 месеца се чудех къде всъщност се намира Долната Земя... а то било толкова простичко!

Тема Re: 03.02.2003 г. - ПЪЛНОЗЕМИЕнови [re: Boby_]  
Автор Шapkaн (прелитащ)
Публикувано03.02.03 12:53

и пак -

П.П. Все повече се изкушавам да реализирам "Антиземие". И се надявам на НИКОЙ свестен да не му се прииска да живее ТАМ!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.