|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
КиберПънк
|
|
| Автор |
Бaян (киберпънкар) |
| Публикувано | 26.12.02 00:40 |
|
|
Откъде мога да намеря книги от този жанр или,както един приятел ми каза,имало някакво списание,озаглавено "Cyberpunk".
Някой има ли нужната ми информация?
Благодаря.
Предпочитам невъзможното,което убеждава,пред възможното,което звучи неубедително!
| |
|
|
|
Такова списание няма, поне не в българия. Книги има на Славейков. Всякакви.
| |
|
Тема
|
Re: КиберПънк
[re: Бaян]
|
|
| Автор |
Гeнepaлa (пустинник) |
| Публикувано | 26.12.02 20:41 |
|
|
Мога да те снабдя с няои от книгите на Уилям Гибсън, двете излезли на български книги на Сергей Лукяненко, "Снежен крах" на Нийл Стивънсън и някои други по-несъществени неща. Брой 1/2001 г. на сп. "Тера фантастика" беше посветено на киберпънка. И там има разни уникални интересности. Ако не си от София - обади ми се на "бележки" да не затлачваме форума.
| |
|
Тема
|
Re: КиберПънк
[re: Бaян]
|
|
| Автор |
Lazy (отчужден) |
| Публикувано | 28.12.02 09:07 |
|
|
Ако четеш на руски, ти препоръчвам това:
Суперяко е.
| |
|
|
|
Наистина ли Snow Crash е преведено като "Снежен крах"???
Кой е преводачът, ако не е тайна?
И кое е издателството (защото идеята може да е тяхна)?
T-shirt slogan:
To err is human, to really foul things up requires a computerРедактирано от ivz на 02.01.03 12:55.
| |
|
|
|
Книгата си заслужава. Ако някой я иска и в оригинал, мога да му я пратя.
a young boy puts a feather into his mouth...
carbon-made only wants to be unmade
| |
|
Тема
|
Re: ???
[re: ivz]
|
|
| Автор |
дyбlkew (Елф...?(зелен)) |
| Публикувано | 02.01.03 17:46 |
|
|
хъм, snow crash да не е някакъв термин от комптърологията или интернетирането? Защото мисля, че "снежен крах" е един хубавичък почти буквален превод...
както и да е, книгата хубава ли е?
Смята се, че ако застанеш между две огледала ще загубиш душата си.
Глупости. Едно стига.
| |
|
|
|
И аз имам две бройки, веднага мога да предложа едната на цената на българското издание. Повтарят ми се и два Брус Стърлинг-а (Holy Fire, Distraction). Стърлинг е автор, който в зората на киберпънка беше подгласник на Гибсън, но с течение на времето пътищата им се разделиха - първият затъна в експериментиране със стила, докато вторият доста интригуващо и не без успех се захвана да моделира бъдещето на мрежата, кракерството, хакерството и комп.технологии. (The Hacker Crackdown: Law and Disorder on the Electronic Frontier , Globalhead)
| |
|
|
|
Не знаех, че Джеф Нун го има някъде в оригинал. Превъзходен писател. Ако можеш, ми я прати. А чел ли си нещо друго от него?
| |
|
|
|
Ще ти я пратя, няма проблем.
Нун е много добър - майсторски стил, а Vurt е дебютният му роман. Има и продължение - Pollen, но не съм го чел. Чуват се много хубави неща и за Automated Alice.
carbon-made only wants to be unmade
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|