Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:56 14.07.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема НЕфантастичните книги...нови  
АвторAlvin (Нерегистриран)
Публикувано31.03.01 13:34

Мда, за кой ли път класираме любими фантастични книги и автори. Но на мен ми се струва, че едва ли някой се ограничава само с тях. Е, предполагам, че много от хората тук четат предимно фантастика ;), но САМО! фантастика - не ми се вярва. [Ако пък има такива, моля да не скачат веднага срещу мен с цел оглозгване. Моля.]
Та си се чудя - кои са вашите любими НЕфантастични книги. Ще изброяваме по 3, а някои по-редовен от мен в клуба ще следи и ще брои по системата на Пиво... ( Я, Goa вдига плахо ръка ;)
И тъй като се предполага, че аз трябва да започна пръв, ето:
1 - "Полет Над Кукувиче Гнездо" на Кен Киси
2 - "Пилето" на Уилям Уортън
3 - "По-малката сестра" и "Дългото Сбогуване" на Чандлър наравно с "Алхимикът" на... ъъ.. тц, тц , тц , все му забравям фамилията на този [невинна усмивка] ;)
Е? ;)

Тема Re: НЕфантастичните книги...нови [re: Alvin]  
Автор Slex (непознат )
Публикувано31.03.01 14:00

А сега де! Много трудно е това. И малкото, което чета е фантастика. И все пак:

1. "Параграф 22" - Джоузеф Хелър
2. "Записки по българските въстания" - Захари Стоянов
3. "Поколението П" - Виктор Пелевин

+ "Age Of Extremes" - Eric Hobsbawm, не съм я прочел цялата и затова не е в тройката, но може и да се намести там

Тема Re: НЕфантастичните книги...нови [re: Slex]  
Автор sinsky ()
Публикувано31.03.01 15:42

Ucebnika po psihologia za sredno obrazovanie :)

Автор Lazy (отчужден)
Публикувано31.03.01 16:00

Е, пак не мога да посоча три.

Но бих дал един списък

Достоевски - Неточка Незванова, Записки от подземието, Играчът на рулетка, Престъпление и наказание, Идиот, Юноша, Бесове, Братя Карамазови

Томас Ман - Вълшебната планина, Доктор Фаустус

Кафка - Замъкът, Процесът

Пърсиг - Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет, Лайла

Селинджър - Спасителят в ръжта

Керуак - Бродягите на Дхарма, По пътя, Подземните

Херман Хесе - Игра на стъклени перли, Степния вълк

Пруст - По следите на изгубеното време (Чел съм само първата част от цикъла - Пътуване към Суан)

Кен Киси - Полет над кукувиче гнездо

Стайнбек - На изток от рая, Улица консервна

Набоков - Покана за екзекуция

Вонегът - Закуска за шампиони, Кланица 5

Маркес - Есента на патриарха, Сто години самота

Антон Дончев - Време разделно

Дикенс - Дейвид Копърфилд, Посмъртните записки на клуба Пикуик

Уолтър Скот - абсолютно всичко

и много други, ама в момента не се досещам....
.......................................................................................................................
тук не включвам поезията, философията и научната литература

I'm Lazy, just stay in bed...

Автор hendy_gretel (jedi-master)
Публикувано31.03.01 16:19

по труден въпрос и учетелката ми по физика не може да ми зададе

все пак,ще се опитам да се сетя нещо НЕфантастично.напр:
1.Дивото Зове и Белия Зъб-Джек Лондон
2.Призрака на Ляно Естакадо-Карл Май
2.Клетниците-Виктор Юго
наистина трудно,без Верн,Крайтън,дори Мери Попинз не отговаря на основното изискване.всъщност...то и в Ляно има малко мистерии,ама имат свястно обяснение.като се эамисля то и приказките,които обичам са фантастични....

MAY THE FORCE BE WITH YOU

Автор tihon (непознат )
Публикувано31.03.01 22:22

Strugacki - Натоварени със зло
Колкото и да е налудно и странно - "Волоколамското шосе" на А. Бек - има неща от там, които научих още като малък и до сега ги спазвам...особено часта за достойнството и Страшния съд...
Пърсиг - Дзен и изкуството да се подържа мотоциклет - по-специално онази неповторимо блестящо кратка и гениално проста реплика за метафизиката и майната :)
накратко това е
поздрави

Тема Re: НЕфантастичните книги...нови [re: hendy_gretel]  
Автор KlD (Лапе(нце)то)
Публикувано01.04.01 02:36

Vsichko ot po golemite romani na Karl Mai... Opredeleno obache "Old SureHand", "Koleda" i "Krai Rio de la Plata" Sa nai dobrite mu romani.
Emilio Salgari - "Cherniqt korsar".
A be ima oshte ama ne se sesham... Ama vsichki prikluchenski me kefqt na MAX...

Sorry za latinicata... v klub sum...

"Нищо не променя тъй детето, както космосът и пубертетът."

Тема брей, колко интересно. всяка годинанови [re: Alvin]  
Автор вp. (фррррр : ))
Публикувано01.04.01 02:59

и то все по това време има някъде такава тема - вашите любими книги. художествена литература и нехудожествена... вашата настолна книга... любимата ви книга... с коя единствена книга бихте предпочели да останете на самотен остров... много интересно.
и освен тва - чудя се - дали любимата книга е най-често четената, или може да си я чел само веднъж и пак да ти е любима? или как така можеш да имаш само една, или три любими книги? ми нали човек се развива докато вземе един ден, че умре... такива разни неща.
най-малкото не ми се връзва нещо в цялата тая работа, щото ако да речем за любима книга се сметне най-често разгръщаната - да не вземе да излезе за някои някоя готварска книга, а за други "аз карам москвич"...

абе я се засрами, как така три любими книги?
: )))
нелепо е.
и освен тва ми прави впечатление, че този път никой не спомена библията. а пък това е все пак една от най-често докосваните книги. и, според мене, си е чистак фантастичен трилър, хорър, криминалка и... още какво ли не. обаче това неспоменаване е може би защото темата касае НЕфантастични книги : )
[почти се шегувам]
тъй.
значи трите книги, които най-често разгръщам напоследък (хващам се сега, че е така) са:
1- готварска книга (събирателно понятие е тва)
2- аз управлявам "москвич" (всъщност - със силно изразени фантастични елементи, особено в частта, в която се описва на какво бил способен този автомобил. то и самото това "автомобил" има фантасмагорично звучене, когато се сложи с "москвич" едно до друго...)
3- личния ми дневник. що бе? кво се смеете? има такова животно : )))

а иначе - май че първо се сещам за
"голям гальовник" на ромен гари
"хазарски речник" на милорад павич
"малкият принц" на антоан дьо сент-екзюпери
не са подредени по първенство, все пак. и освен това - никак не е сигурно, че щом се сещам за тях в близките петнайсетина- двайсет години няма да се сещам за други в следващите...

абе как така "трите книги"?

Автор armydreamer (toriphile)
Публикувано01.04.01 10:09

Нали щом е написано книги, не е задължително да са романи?
Само първото място ми е сигурно: 1. Полет над кукувиче гнездо
Другите са: Разказите на О'Хенри; Автобиография на К.Г. Юнг; Алхимикът на Коелю (не съм сигурен дали е написано вярно :-)); Макбет на Шекспир счита ли се? (толкова е хубава); един млад български писател - Георги Господинов - пише страхотни разкази; Soul Catcher на Хърбърт.

I've seen it all. I've seen the dark. I've seen the brightness in one little spark

Автор Firefly (тъжен оптимист)
Публикувано01.04.01 10:53

Това море как ще го пребродим...затова и има отделни класации...но нека заради участието да си кажа и аз:

Ричард Бах- "Илюзии"
Решад Нури- "Чучулигата"
Патрик Зюскинд - "Парфюмът"

И още много..много..много

И ако животът е един антракт,
безсмислен е актьорският ни опит...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.