|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема
|
"Извинете, сбърках клуба."
|
|
Автор |
Hellen (непознат
) |
Публикувано | 27.03.01 20:45 |
|
Получих писъмце от КИД и като се връщах обратно във "фантастика", след като го прочетох, натиснах погрешно копче и се отзовах в клуб "Поколения: 10-15". Та в този детски клуб тъкмо се разискваха въпроси от типа на "Някой да си търси видинчанин?" и "Имате ли нужда от девственици?" Господи, казах си аз, *дечицата* се забавляват!...
Което обаче ме наведе на мисълта - освен в "Играта на Ендор" на Кард не се сещам някъде другаде деца или юноши да са главни действащи лица в научно-фантастичен разказ или роман. Не броя Джим и Франк от "Червената планета" на Хайнлайн, понеже в контекста на тамошното общество те се броят за възрастни - имат право на глас, имат право да носят оръжие.
Да не говорим за фентъзито - от Хензел и Гретел (с техните противоречиви подвизи) насам няма нито едно дете или младеж за главен герой.
Някой да разполага с факти в обратната посока?
Hellen
| |
Тема
|
Re: "Извинете, сбърках клуба."
[re: Hellen]
|
|
Автор |
KlD (Лапе(нце)то) |
Публикувано | 27.03.01 20:56 |
|
Ами ако отвориш темата "Още малко фантастика" и прочетеш последното ми мнение там, ще видиш цитат от книга.. Цяла глава... И там може да се каже, че главният гетой е още дете... когато е тръгнал на път е бил на 6 годинки само... а пътуването не продължава кой знае колко дълго... Това брои ли се или аз не съм разбрал правилно??
"Хора, не се страхувайте. Страхът убива любовта."
| |
Тема
|
|
|
Автор |
KlD (Лапе(нце)то) |
Публикувано | 27.03.01 21:01 |
|
Сетих се нещо друго... Елин Пелин - Ян Бибиян. То си е чиста фантастика... така че печеля :)))
Сетих се и още една, но няма да я кажа сега, щото засяга пряко следващата ми тема... :)))
"Хора, не се страхувайте. Страхът убива любовта."Редактирано от KlD на 27.03.01 21:03.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tihon (непознат
) |
Публикувано | 27.03.01 21:10 |
|
Александър Мирер "Домът на скитащите" Издателство Отечество С '84
Може би първият sf роман, който съм прочел на невините 10-12 години и който ме запали по фантастиката изобщо. Всичко в него ми харесва, колкото и наивистично да ви звучи. Всъщност някой може ли да ми даде някакъв негов аналог / не се съмнявам, че има, просто питам/ на Запад?
Поздрави
| |
Тема
|
[re: tihon]
|
|
Автор |
KlD (Лапе(нце)то) |
Публикувано | 27.03.01 21:13 |
|
А имаме си нова звезда? Досега не съм те виждал... Кажи за какво се разправя този роман?
"Хора, не се страхувайте. Страхът убива любовта."
| |
Тема
|
Yes!
[re: KlD]
|
|
Автор |
Hellen (непознат
) |
Публикувано | 27.03.01 21:19 |
|
То има даже и "Ян Бибиян на Луната", което си е съвсем чиста фантастика.
Hellen
| |
|
Звездните приключения на Нуми и Ники.Поне в Дъга трябва да сте ги чели:))))
| |
Тема
|
[re: KlD]
|
|
Автор |
tihon (непознат
) |
Публикувано | 27.03.01 21:40 |
|
:))))) m/25/Sf
"Звезда, ли нека съм звезда..." Както писах веднъж, в този клуб повече чета и много рядко пиша - просто защото обикновенно съм съгласен с една от изказаните тези и/или не мога да добавя нещо ново. Иначе ви чета от 8-10 месеца :)) Друг път ще ти пиша за "Домът.." че съм дуплекс и ми се налага да излеза бързо.
Поздрави
P.S. Между другото можете да ми завиждате - докопал съм всичките томове на "КОлелото на времето" и сега след работа си ги чета на спокйствие сам / гаджето е в командировка, а когато се върне, аз отивам в командировка , с томовете разбира се
| |
Тема
|
Mdam
[re: tihon]
|
|
Автор | VooDooMaN (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.03.01 22:17 |
|
Ами май имаше нещо на Азимов за деца, не се сещам за заглавие. За Колелото си щастливец :).Ooo taja kiriliza ne ja haresvam mnogo :)). Az lichno vchera prochetoh 9ti tom na Koleloto i chakam 10ti s netarpenie.
| |
|
а аз точно го преполовявам и вече мисля,че всичко интересно се е случило някъде м/у 8ма и9та книга.
MAY THE FORCE BE WITH YOU
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
|
|
|