Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:06 14.07.25 
Фен клубове
   >> Фантастика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема "Извинете, сбърках клуба."нови  
Автор Hellen (непознат )
Публикувано27.03.01 20:45

Получих писъмце от КИД и като се връщах обратно във "фантастика", след като го прочетох, натиснах погрешно копче и се отзовах в клуб "Поколения: 10-15". Та в този детски клуб тъкмо се разискваха въпроси от типа на "Някой да си търси видинчанин?" и "Имате ли нужда от девственици?" Господи, казах си аз, *дечицата* се забавляват!...

Което обаче ме наведе на мисълта - освен в "Играта на Ендор" на Кард не се сещам някъде другаде деца или юноши да са главни действащи лица в научно-фантастичен разказ или роман. Не броя Джим и Франк от "Червената планета" на Хайнлайн, понеже в контекста на тамошното общество те се броят за възрастни - имат право на глас, имат право да носят оръжие.

Да не говорим за фентъзито - от Хензел и Гретел (с техните противоречиви подвизи) насам няма нито едно дете или младеж за главен герой.

Някой да разполага с факти в обратната посока?

Hellen

Тема Re: "Извинете, сбърках клуба."нови [re: Hellen]  
Автор KlD (Лапе(нце)то)
Публикувано27.03.01 20:56

Ами ако отвориш темата "Още малко фантастика" и прочетеш последното ми мнение там, ще видиш цитат от книга.. Цяла глава... И там може да се каже, че главният гетой е още дете... когато е тръгнал на път е бил на 6 годинки само... а пътуването не продължава кой знае колко дълго... Това брои ли се или аз не съм разбрал правилно??

"Хора, не се страхувайте. Страхът убива любовта."

Тема Re: "Извинете, сбърках клуба."нови [re: Hellen]  
Автор KlD (Лапе(нце)то)
Публикувано27.03.01 21:01

Сетих се нещо друго... Елин Пелин - Ян Бибиян. То си е чиста фантастика... така че печеля :)))

Сетих се и още една, но няма да я кажа сега, щото засяга пряко следващата ми тема... :)))

Редактирано от KlD на 27.03.01 21:03.

Тема Re: "Извинете, сбърках клуба." [re: Hellen]  
Автор tihon (непознат )
Публикувано27.03.01 21:10

Александър Мирер "Домът на скитащите" Издателство Отечество С '84
Може би първият sf роман, който съм прочел на невините 10-12 години и който ме запали по фантастиката изобщо. Всичко в него ми харесва, колкото и наивистично да ви звучи. Всъщност някой може ли да ми даде някакъв негов аналог / не се съмнявам, че има, просто питам/ на Запад?
Поздрави

Тема Re: "Извинете, сбърках клуба."нови [re: tihon]  
Автор KlD (Лапе(нце)то)
Публикувано27.03.01 21:13

А имаме си нова звезда?

Досега не съм те виждал... Кажи за какво се разправя този роман?

Тема Yes!нови [re: KlD]  
Автор Hellen (непознат )
Публикувано27.03.01 21:19

То има даже и "Ян Бибиян на Луната", което си е съвсем чиста фантастика.

Hellen

Тема Re: Yes!нови [re: Hellen]  
Автор shtone (непознат )
Публикувано27.03.01 21:26

Звездните приключения на Нуми и Ники.Поне в Дъга трябва да сте ги чели:))))

Тема Re: "Извинете, сбърках клуба."нови [re: KlD]  
Автор tihon (непознат )
Публикувано27.03.01 21:40

:))))) m/25/Sf
"Звезда, ли нека съм звезда..." Както писах веднъж, в този клуб повече чета и много рядко пиша - просто защото обикновенно съм съгласен с една от изказаните тези и/или не мога да добавя нещо ново. Иначе ви чета от 8-10 месеца :)) Друг път ще ти пиша за "Домът.." че съм дуплекс и ми се налага да излеза бързо.
Поздрави
P.S. Между другото можете да ми завиждате - докопал съм всичките томове на "КОлелото на времето" и сега след работа си ги чета на спокйствие сам / гаджето е в командировка, а когато се върне, аз отивам в командировка , с томовете разбира се

Тема Mdamнови [re: tihon]  
АвторVooDooMaN (Нерегистриран)
Публикувано27.03.01 22:17

Ами май имаше нещо на Азимов за деца, не се сещам за заглавие. За Колелото си щастливец :).Ooo taja kiriliza ne ja haresvam mnogo :)). Az lichno vchera prochetoh 9ti tom na Koleloto i chakam 10ti s netarpenie.

Тема Re: Mdamнови [re: VooDooMaN]  
Автор hendy_gretel (jedi-master)
Публикувано27.03.01 23:07

а аз точно го преполовявам и вече мисля,че всичко интересно се е случило някъде м/у 8ма и9та книга.

MAY THE FORCE BE WITH YOU

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.