|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
ами аз ги купувам от диетичните или от Фантастико или от Оазис. Пшенични трици -- в картонеи кутии чудесни са! Иначе един приятел ми носи домашни /фуражни, но те не са чисти! и му ги върнах -- имаха и пясък/
та за това вече само чисти. С тях и меся содена питка -- трици и пълнозърнесто брашно -- ставамного, много вкусно!
Редактирано от A3_ на 22.03.04 20:22.
| |
Тема
|
гранулите - чая
[re: Algara]
|
|
Автор | eм (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.03.04 11:21 |
|
много моля ако може някой д а ми каже къде пише за гранулите. давам на детето си чай на Хип на гранули, какво е опасното?
благодаря
| |
|
Аха, то при мен има малко трици, май ще намеря колкото за един хляб.
За питките, има много начини. Например взимаш бяло брашно за основа и добавяш една супена лъжица ситни трици, получава се идеално типово брашно, то по фурните така го и правят най- често. Разликата е, че бялото брашно има повече глутен и хлябът ще се вдигне без проблем, докато черното е с малко глутен и трудно се прави хляб от него. Е, ако искаш да ядеш подметки е друг въпрос или ако просто си много добър. Та, към брашното с триците, добавяш една лъжица пшеничени ядки, не знам дали се продава това по магазините, при млянето на житото излизат от първият валц, още при дробенето. Много вкусен става този хляб. Може да се добави и една лъжица мляко при замесването. Пълнозърнестото брашно - грахам е за предпочитене, но трябва да си сигурен, че е грахам, да не кръщавано нещо. Друг вариант е към бялото брашно да добавиш осен тези неща и по една лъжица царевично брашно, ръжено брашно, соево брашно, оризово брашно, въобще каквото имаш под ръка и да си ги долащисваш на вкус. Може и добавка на овесени и ечемичени ядки. За добрият апетит казах ли?
| |
|
Благодаря. Аз скоро имам намерение да си купя машинка и с нея да си смилам от семената сам брашно -- прясно и истинско!
| |
Тема
|
Re: торта
[re: A3_]
|
|
Автор |
A3_ () |
Публикувано | 24.03.04 00:08 |
|
ето и една снимка
-- вдясно от тортата в тавата се вижда изписан със фурми и по тъмни бонбони (открояващ се) ОМ на санскрит
| |
|
Какво представлява тази машинка? Предполагам е нещо като кафемелачка. Житото може да се мели и на фуражомелка, само трябва ситото да е около 1 мм. После се пресява на ръчно сито. Поне така си правя царевичното брашно. За пшеничното, по- съм рахат.
Трапезата на снимката е голяма работа, поздравления.
| |
|
Ами тази дето я рекламират сега по телевизията дето мели всичко и бетон даже. Пък един приятел има Витал център -- с него също се мели добре -- слагаш житото и без сито направо готово. Така става и тахан: сух слънчоглед се смила на крем, добавя се вода и мед и става страхотен тахан... пресен и чудесен
Манджа-йога
| |
|
Ще пробвам аз и за царевично и други брашна.
| |
|
А стига бе, много напреднали нещата.
Има едни автоматични фурнички за хляб, слагаш необходимото и то си го меси, втасва си и си го пече, само вадиш готов хляб. Ти само содени питки ли месиш или и такива с мая?
Усещам аз, не в рецептите е манджа-йогата а в настроението.
| |
|
Наистина е в настроението
Каня се да пробвам с мая, ама незнам как, за това само със сода за сега. А ти как месиш?
Тези машинки големи ли са, има ли къде да се видят?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
|
|