Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:34 13.11.25 
Футбол
   >> Европейски футбол
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Кому са нужни измислени герои като Бербатов?нови  
Автор Чaвдo (Chavo)
Публикувано23.01.08 15:37

Наближава края на Януари ,а с това и края на зимния трансферен прозорец ,но миризливи л....... продължават да ни заливат от всякакви български медии за това колко велик бил Бербатов ,какъв виртуоз бил и едва ли не го искали от всякакви европейски грандове ,като давали колосални суми за него.Излизаше се със заглавия как бил сигурен за Юнайтед ,даже имаше анализ с приоложена схема как би паснал в схемата на тима и къде точно ще играе в отбора ,публикувана от един от водещите спортни ежедневници.
Всичко това за нормално мислещия човек е повече от нелепо ,но българската спортна журналистика изглежда винаги е имала нужда да издига някой футболист в култ ,над останалите с някаква неясна ,поне за мен цел.
Аналогията с една личност от миналото е добре позната ,въпреки че онази личност имаше повече футболни аргументи на своя страна и това в което се опита да го превърне журналистиката тогава беше пак нелепо ,но не и абсурдно както сега. Подобно на него и Бербатов се появява на всевъзможни обществени прояви ,виждалисме го не веднъж по разни реклами по телевизията и така.
Малка прилика е че и тогава и сега е имало много други футболисти които са заслужавали внимание ,но не са го получили. Тогава в по -голяма степен ,сега не чак толкова.
Простата истина е че Бербатов е добър футболист ,футболист с качества ,но не е толкова добър колкото се изкарва,защото има 100-тици играчи като него -Мохамед Зидан ,Юкубу Айгбени , Индзаги ,Виери ,Муту , Ето`о , Лука Тони,Мирослав Клозе , Роналдо , Фернандо Торес , Ибрахимович ,Круз и т.н.
Някои ще кажат че повечето от гореспоменатите са по-добри от Бербатов и с право ,а какво да кажаем за наистина големи и велики голмайстори като Нистелрой ,Раул,Шевченко , Креспо ,Анри и т.н.
Бербатов не е веклик футболист и никога няма да бъде ,а най-важното , той няма качествата да играе в наистина голям отбор като Юнайтед или Реал.
Тотнъм е точно клуб за неговото ниво ,а ако иска трансфер може да отиде в Манчестър Сити или Мидълзбро да речем.
Пословична е слабоста на Бербатов да играе страхливо във важни мачове и да се проваля.Това че има има няколко гола срещу грандовете в Европа не го прави голям играч. И Якубу има хет-трик срещу Манчестър Юнайтед в шампионската лига,но това не го прави нещо специално и не означава че той има качества да играе в Юнайтед. А представяте ли си ако чисто хипотетично Бербатов направи хет-трик на Юнайтед как силно ще засмърди отвсякъде?
За Якубу и спортната общественост в родината му това е нещо нормално ,което не се превъзнася до небесата.
Бербатов с нищо не е по-добър ,дори напротив ,от десетките отлични нападатели напуснали Юнайтед ,поради невъзможноста да се наложат трайно сред титулярите в тима заради жестоката конкуренция или тръгнали си по друга причина.
Примери много. Докато Дейвид Хийли стана голмайстор на европейските квалификации и вкарваше голове на отбори като Испания ,Бербатов се мъчеше срещу Албания и пропускаше да вкара от гол-линията срещу Румъния.
Диего Форлан още в първия си сезон в Испания вкара 5 гола на Барселона и се утвърди сред водещите гол-майстори в първенството.
Рууд ван Нистелрой в първия си сезон в Юнайтед вкара 36 гола ,във втория 44 ,на Бербатов му е трудно да вкара и 20 гола на сезон и вече е ебати голмайстора.
Давид Белион е водещ реализатор на Бордо във френската лига и сред челниците в листата на голмайсторите там.
Ерик Невланд демонстрира постоянство в Ередивизие и вече няколко поредни сезона е водещ голмайстор на Грьонинген ,като бележи почти във всеки кръг.
Това можете да проверите от статистиката при голмайсторите от холандския шампионат. Преди да отиде в Холандия Невланд се върна за кратко в родината си и с отбора на Викинг вкара победен гол на Челси с който неговия тим отстрани англичаните за купата на УЕФА.
Джузепе Роси спаси Парма от изпадане с головете си през миналия сезон ,а през този е титуляр в отбора на Вилареал в испанското първенство.
Бербатов е мързелив ,страхлив е и рядко играе с хъс.
Дори и в клуб като Юнайтед се случва да има трансферни недоразумения ,макар и рядко ,но това не значи че нещата трябва да се повтарят отново и отново.
Грешка ще е Бербатов да премине в Манчестър Юнайтед и то жестока.
При положение че си тръгнаха толкова по-добри от него ,сега на тяхно място да играе някой по-слаб не става.
Да не говорим че се съмнявам доколко реален е интереса към него от страна на редица водещи клубове и дали това не е трик на мениджъа му ,който услужливо спуска лъжливи информации ,като цели нещо ,за мен неизвестно какво. Може би по-добра заплата за Бербатов в Тотнъм.
И още нещо -Бербатов ,Стилиян Петров и компания са набедени футболисти като цяло и далеч не са толкова талантливи и "супер" колкото ги изкарват.
Ако беше обратното щяха поне веднъж да класират страната ни за световно първенство.
Те веднъж се класираха за европейско ,като използваха програмата и умората на тимове като Хърватия след мачовете в Корея и Япония през 2002 ,за ги бият ,но на самото първенство видяхме какво се получи.
И да се класираш за голям форум веднъж примерно от 10 възможни пъти не е никакво постижение.
И още нещо Бербатов ще премине в Манчестър Юнайтед ,тогава когато им вкара гол ,тоест сещайте се............
А ако в Юнайтед толкова искат нападател да вземат Давид Суазо от Интер .
Много мощен ,с добра техника и бързина ,идеален за Премиершип.

UNITED 1878

Тема Re: Кому са нужни измислени герои като Бербатов?нови [re: Чaвдo]  
Автор PhilipMarlowe (член)
Публикувано23.01.08 15:46

kak da ti go kaja?

mi kuku si bate... pylno

Тема Re: Кому са нужни измислени герои като Бербатов?нови [re: PhilipMarlowe]  
Автор Чaвдo (Chavo)
Публикувано23.01.08 15:47

То като нямаш аргументи на нещо интелигентно написано това ти остава да напишеш. Безпомощност пълна........

UNITED 1878

Авторxaxa (Нерегистриран)
Публикувано23.01.08 16:15

на колко години си ?

АвторReZo (Нерегистриран)
Публикувано23.01.08 16:20

Прав си ,че в много отношение са надценени ...и Бербатов и М.Петров ..и особено С.Петров ....

но , това не е резултат от техни действия и не ЗАВИСИ толкова от тях самите,нали

аз не си спомням Бебатов да е излезнал някъде и да се бие в гърдите колко велик играч е , или да парадира нещо ..
напротив - скромен пич е , и затова ме кефи ...
а ,че обичал светски прояви и светлината на прожекторите ...ми негова си работа ....и негов избор ...
той и Божинов ги обича , ма я сравни тфа италианско гомненце , с Бербата ..не става ,нали ?!

сам пишеш ,че МЕДИИТЕ са виновни за всички глупости и преекспонирания на факти ...
САМ им се връзваш , обаче
и сам им "отговаряш" с поста си .....

който е добре написан , с добра теза и защитата й .....
но ЦЯЛОСТНО погрешен , защото лежи на една илюзия , създадена ОТ МЕДИИТЕ, а не от Бербатов ..той просто прави колкото може и прави това , което умее ..как го прави , е друг въпрос

и ако трябва да зададем правилния въпрос ,над който да разсъждаваме и да се възмущаваме , то той би бил не "Кому са нужни измислени герои като Бербатов?" , а "Кому са нужни толкова малоумни и неподготвени спортни медии , като българските ?!"

и стига с тоя лайнайтед ....

напиши по-добре тема колко тъп , прост , невъзпитан и смърдящ дебил е Кавалекс Фъргюсън , вместо да злобееш по Бербата

Тема Re: Кому са нужни измислени герои като Бербатов?нови [re: xaxa]  
Автор Чaвдo (Chavo)
Публикувано23.01.08 16:26

На 26.

UNITED 1878

Тема Re: Кому са нужни измислени герои като Бербатов?нови [re: ReZo]  
Автор Чaвдo (Chavo)
Публикувано23.01.08 16:33

Фергюсън е човешко същество ,а на всяко такова се е случвало да сгреши.
Това не означава обаче че трябва да бъде тотално оплют от същите наши медии ,след като в Англия прецениха дори да не го накажат за това което направи. То и Венгер налетя да бие мениджъра на Уест Хям и Мауриньо показваше средни пръсти ,но може би те са го правили по-изискано ,не знам.
А Бербатов е факт че медийте му повлияха на самочувствието. Не може като непрекъснато те хвалят това да не ти подейства ,особено на хора с манталитет като на Димитър.Справка ,след края на мача с Холандия там ,когато направи абсолютно ненужно изказване ,защото и той беше виновен за загубата тогава ,колкото и другите.

UNITED 1878

АвторZ (Нерегистриран)
Публикувано23.01.08 16:53

не знам
аз пък си мисля ,че в дълбоко консервативна държава като Англия , държаща изключително много на традициие , тази сричка "сър" пред името , би трябвало да означава поне мъничко отговорност , от страна на "носителите" й ....

а доколкото знам , изцепките на шотландския скункс не са една и две ...

явно и там са се обезценили ценностите и морала , след като това "сър" се раздава на случайни типове , тресящи се от низки страсти

..

голям треньор - да
но голям човек - НИКОГА !

п.с и съм далеч от мисълта да преценявам кое е правилно и кое не , изхождайки от действията или бездействията на ръководството на ФА ..те са компрометирани достатъчно много и са всеизвестни малоумници

п.с.
ти май си доста ленсоманипулируем човек

Тема Re: Кому са нужни измислени герои като Бербатов?нови [re: Z]  
Автор Чaвдo (Chavo)
Публикувано23.01.08 17:14

Не смятам ,че се манипулуирам лесно ,напротив. Не знам откъде си правиш такива изводи.

Самият факт че си имам собствено мнение както за Бербатов ,така и за всичко останало ,доказва това,защото аз мога да мисля и да преценявам дадена ситуация или случай.
И без да ти казвам ти е пределно ясно че титлата "сър" е дадена на Фергюсън заради заслугите му към английския футбол. Иначе ако очакваш той да се впише в представите ти за класически "сър" няма как да стане.Най-малкото един истински "сър" не дъвче постоянно дъвка.
Работата на Фергюсън не е да бъде изискан ,а да се справя добре със задълженията си да води отбора и той се справя.
Друг е въпроса че никога не съм го виждал да води мач с анцуг ,както са го правили много друг специалисти ,нито се е държал толкова невъзпитано както някои други.
Ако не Голям човек ,то Фергюсън е поне един достоен човек.
В крайна сметка на планетата има много по-лоши хора от него ,които на всичкото отгоре не са постигнали и една трета от това което е постигнал Фергюсън.
Нелепо е да го съдиш какъв човек е ,ти дори не го познаваш ,както и аз.

UNITED 1878

Автор 4i4o Pepe LopeZ (xtra льотиф !)
Публикувано23.01.08 17:52

аз мисля ,че бъркаш званието "Сър" с Нобеловите награди ....

Те се дават за постижения в определени области , а рицарското звание е нещо съвсем съвсем отделно ....нищо ,че е за "футболни заслуги" в случая ...

то и сър Боби Робсън го е получил заради заслугите си към футбола ....но пък можеш ли да го сравниш с дебил като Фъргюсън ?!?!

ето ,че привързаността ти към м.ю те кара да изкривяваш ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА и очевдини факти , свързани с нея , само и само да се опиташ да оправдаеш глупавите постъпки на човек , работещ за любимия ти отбор ....

Кое е по-важно в случая и по принцип ?? отбора , фенството ...или ценносите и морала ???

а ,че лесно "лапаш въдицата" , май не е само откритие , достойно за Нобел

фактът ,че медийните спекулации по адрес на Берабтов са в състояние да те накарат да пишеш откровени глупости по негов адрес , го доказва

а и по-нагоре спомена , че след като в Англия не са наказали фъргюсън , за това което направи срещу Рединг , значи не трябвало да бъде оплют/отречен/порицан....както искаш го наречи

е, как да не си лесен манипулация ?!?!

аз на черното не мога да кажа бяло

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.