Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:16 14.07.25 
Футбол
   >> Национален отбор
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Преди Португалия - Холандия/мнения, прогнози...нови  
Автор Diavolo Rossonero (невинно дяволче)
Публикувано30.06.04 17:08

Това ще е финал преди финала. :)
Според моето скромно мнение победителя от този мач ще е новият европейски шампион, като аз се надявам това да бъде отбора на Португалия.
Домакините имаха два дена в повече за релакс, имат по-опитния и добър треньор, имат и по-добър отбор, или поне приличат повече на отбор...
Играха фантастичен футбол срещу Испания и в продълженията срещу Англия, което показва и една завидна физическа и психическа издръжливост. С една дума отбора е подготвен перфектно за самото първенство и от мач на мач състава на Сколари играе все по-силен футбол. Проблеми има единствено в защита, където е слабото място. Допускат се много глупави грешки, отбора е уязвим при контраатаки. В средната линия и нападението проблеми няма там и по стара традиция е силата на отбора, така че колебливата холандска защита я чакат много тежки моменти... Роналдо, Деко и Маниш са неудържими а Нуно Гомеш (по последни данни ще играе в мача) доказа, че е решаващият нападател за решаващите, големите мачове. Но дори и Педро Паулета да играе едва ли головете ще секнат... Крайно време е този иначе изключителен нападател да изригне!
Холандия играе доста неравномерно на това първенство. Дик Адвокаат е един голям късметлия, защото направи много глупости и само честната игра на чехите и късмета срещу шведите спасиха отбора му. Разбирам да изиграеш един слаб мач, но два, три това вече е много... Това е сигурна индикация, че нещо в отбора куца и че когато късмета секне то всички истини ще лъснат. А те не са една и две... Защитата е трагична (тази вечер направилия мач номер 112 за отбора Фран де Бур няма да играе заради контузия и ще бъде заместен от Бума), огъва се отвсякъде, в средата на терена Зеедорф и Давидс са непостоянни и определено са длъжници на отбора, Коку пък е пълно разочарование... Атаката е силна (и по традиция винаги е била силна), но когато Ван Нистелрой е изолиран от играта останалите не могат да направят нищо, това само по себе си е голям проблем... А ако Робен няма ден (като срещу шведите) то отбора става импотентен... Това обаче не е така с Португалия там основните футболисти без Фиго са във форма а включването на резервите винаги носи своите плодове, има една приемественост и сигурност в отбора.
Моята прогноза е 2:1 за Португалия!
------
------
БАЛАНС м/у двата отбора:
Общо:
8 мача: 4-3-1 9:4 (Португалия е символичен домакин)!!!
Само от официални срещи:
4: 2-1-1 5:2
Не са играли до този момент на световни или европейски финали!
Вижда се че и по традиция лалетата не могат да играят срещу Португалия, ето още един коз в полза на домакините.
------
------
Любопитни факти:

* Любопитно е, че през 1964 г. Испания става шампион като ДОМАКИН!
През 1984 г. същото прави Франция!
Сега сме 2004 г. ........? :)

* От 1984 г. пък нито една страна домакин не е ставала европървенец, време е ми се струва...

* Португалия в цялата си история няма финал на голям форум (има два 1/2 финала на еврофинали и един 1/2 финал на световно, всичките загубени!), сега или никога... Време е.

*Никога досега в историята на футбола даден треньор не е ставал СВЕТОВЕН и ЕВРОПЕЙСКИ шампион с два различни отбора. Сколари може да пренапише историята

* Никога досега даден национален отбор не е ставал европейски или световен шампион под ръководството на чуждестранен треньор, сега са двама (Фелипе и Ото)!!!

* В един единствен случай една страна е триумфирала в една календарна година с КЕШ и ЕВРОПЕЙСКАТА ТИТЛА. Това е Холандия (1988 г.) с ПСВ Айндховен и с легендарното трио по терените на Германия.
Сега Порто е носител на КЕШ а Португалия е на крачка от подвига. В онзи отбор на ПСВ имаше много национали, същата ситуация се получава и сега... Цели 6 национала са от Порто...

*Тази вечер Португалия може да счупи един рекорд! Ако отбора отбележи гол това ще е 10-то поредно попадение на отбора на еврофинали. Сегашният рекорд е поделен именно от страна на домакините и състава на Франция, който не успя да вкара топката в мрежата на гърците.

*Единственият случай в историята когато отбор става шампион на Европа но стартира със загуба е от 1988 г. и е дело на Холандия... Тогава лалетата загубиха от СССР на старта. Сега Португалия загуби също на старта от състава на Гърция.

* През 1988 г. Холандия стана шампион като на 1/2 финала победи страната домакин. Сега оранжевите пак играят на 1/2 финал срещу отбора домакин...

* Още една звездичка благодарение на Олмаши... :) Холандия загуби първия си мач срещу СССР през 88 г. но после взе реванш на големия финал. Сега Холандия загуби от Чехия в групите, но нищо чудно да се повтори случая отпреди 16 г. и на финала отново да се срещнат два отбора премерили сили първо в предварителната група, а именно холандци и чехи... :) По тази логика победителя е ясен, а и в цялата история няма отбор който да е ставал шампион само с победи (визирам чехите, които едва ли ще имат проблеми с гърците и се очертава нова победа в редовните 90 минути...)

шведи и датчани ПОГРЕБАХА ФУТБОЛА

Редактирано от Diavolo Rossonero на 30.06.04 19:12.

Тема Re: Преди Португалия - Холандия/мнения, прогнози...нови [re: Diavolo Rossonero]  
Автор Oлимпия (Любляна)
Публикувано30.06.04 17:16

Аз лично не съм за никой от двата по принцип!

Но специално довечера ще съм за Португалия щото искам финал Португалия - Чехия! Само заради това. И чехите да им надуят домакинските шушони, но всичко с времето си:))

Надявам се въпреки това довечера редовното да е 5:5, 8:8 след продълженията и 21:20 за Португалия накрая!

bullet the blue

Тема Братче, ти искаш да докараш инфаркт на...нови [re: Oлимпия]  
Автор AlexBG (CM4 Maniac)
Публикувано30.06.04 17:33

На половината Португалска и Оландска и на много други европейци и неевропейци пред телевизорите.

Ама нема лошо да се развие така резултатът :))))))

САПАРД за българския футбол

Тема Re: Преди Португалия - Холандия/мнения, прогнози... [re: Diavolo Rossonero]  
Автор Oлмaши (*****)
Публикувано30.06.04 18:32

Е уж симпатизираше на холандците, сега пък за Портокалия ще викаш ? басовете са 1-1 :)
Холандия е далеч по -уморена, ако се стигне до продължения отпадат, ако вкарат първи гол и се наложи да се защитават -отпадат, така че си пожелавам Португалия да вкарат първи и Холандия да ги обърнат с два гола на резерви :) 1-2

А лалета 88 загубиха от СССР , не от ЕЙРЕ бе

You're coming on strong
You're showing your colour
Like a setting sun

Тема Re: Преди Португалия - Холандия/мнения, прогнози...нови [re: Oлмaши]  
Автор Diavolo Rossonero (невинно дяволче)
Публикувано30.06.04 19:03

аааа да бе с 0:1 хихи грешка на езика сега ще редактирам, после биха с 1:0 Ейре в решителния мач със супер странната парабола при удара с глава на Кифт в 80 и не знам си коя минута. :)
п.с. Абе не става въпрос за баса бе:)
Вързал съм два баса с мои приятели отделно и заложих малка сумичка на портокалите а и си ми бяха скрит фаворит преди еврото. :)
колкото до холандците винаги ще им симпатизирам, но нищо повече общо взето са ми през кура;)
Ако бият ще съм за тех на финала това е ясно:))

шведи и датчани ПОГРЕБАХА ФУТБОЛА

Тема Re: Преди Португалия - Холандия/мнения, прогнози...нови [re: Diavolo Rossonero]  
Автор nerro ()
Публикувано30.06.04 19:26

И моите симпатии са за Португалия.Общо-взето на това първенство домакините имат доста проблеми и го карат повече на гол ентусиазъм, но пък той засега върши работа.
Ако Сколари започне с Руи Коща, а не с Фиго, ще бъде по-добре според мен. Фиго, когато е на терена, тича много и всички топки минават през него, обаче липсва фантазия на отбора.

Холандците пък са некъв странен отбор- имат играчи бол, ама с тоя куц треньор не ги виждам много да продължат...

Тема финалът [re: Diavolo Rossonero]  
Автор ReZo (:0смиФка,мола:)
Публикувано30.06.04 20:24

е Холандия-Гърция !

днеска холандия ше думне домакините с 2:3 , а маляците ще бият с дузпи

а на финала ще има кур за гърция , кур за гонзо , кур за левски и кур за шумахер едновременно

p.s португешите вче си свършиха работата на това европейско , отстранявайки албиончетата хохохох

Тема Re: Преди Португалия - Холандия/мнения, прогнози... [re: Diavolo Rossonero]  
Автор pileto (кодер)
Публикувано30.06.04 20:33

аз пък смятам, че чехите ще са шампиони. за мен потугалците се класираха дотук благодарение на некъдърните треньори на противника. т.е. не е изключено да спечелят тази вечер... обаче карел брукнер досега показва точно обратното и при евентуален финал чехия-португалия, португалците ще страдат.

иначе ще викам кур за мангалите тази вечер, макар че тея 2 дена в повече почивка са голям плюс за тях...

прогноза 2:1 за лалетата

Тема Re: финалът [re: ReZo]  
Автор pileto (кодер)
Публикувано30.06.04 20:37

гърците немогат да бият чехия. 2-3 на нула го виждам.
а шумахер няма кво да го обсъждаме. ясно е че той ще спечели в франция и остналите 8 старта...
лузър.

Тема Re: Преди Португалия - Холандия/мнения, прогнози... [re: nerro]  
АвторБAЙ XУЙ (Нерегистриран)
Публикувано30.06.04 21:04

Той па коща грозния мангал щото пише фантастика.
муахахах
Я стига глупости.
Тоя е ултра куц циганин.
Най-зле е от 3мата дъртаци.
Раздвижил им играта с/у Англия, раздвижи ми кура.
Добре че англичаните се оголиха накрая (т.е. халфовете нищо не правиха
в защита не продъжиха да играят като през миналите около 80 мин.) и че влезе Шимао.
Глупавата смяна на Джерард ...
(освен ако не е бил контузен, ама за сега не съм прочел никъде че е бил)

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.