Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:20 05.07.25 
Професионални
   >> Инженери
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Сроковенови  
Автор Angelina_Angelina-211853 (непознат )
Публикувано18.01.21 17:02

Колеги, как се справяте с късите срокове? Може ли за 10 дни да се направи блок около 5000 РЗП при готови кофражни планове, но по последни архитектурни подложки се променят вертикални елементи, което доведе до промени в статиката и не успях да го приключа за 10 дни, т.е. в тези 10 дни не можах да направя всички армировки. Сега ми пилят на главата, че съм просрочила вече срока с два дни, а ми е останала още една плоча.

Тема Re: Сроковенови [re: Angelina_Angelina-21]  
Автор ffloyd (баш майстора )
Публикувано18.01.21 18:54

Бързата работа срам за майстора

Тема Re: Сроковенови [re: ffloyd]  
Автор Koko_d (минаващ)
Публикувано18.01.21 19:37

+1... Бързата ... слепи ги ражда. Абсолютно невъзможно е да се предаде качествен проект за този срок. То къща да беше, пак щеше да е малко. Защо не пробвахте да предадете разширен идеен, т.е.- технически проект на нулевия цикъл + кофражи и статика за всичко нагоре.

Тема Re: Сроковенови [re: Koko_d]  
Публикувано18.01.21 20:13

Проектът е почнат преди месец и половина и имаше достатъчно време да се изпипа, но се чакаше до последно да се уточни архитектурата. Кофражните планове , основи и подробна статика - това, което се иска за идеен проект е отдавна готово, но инвеститорът си иска технически проект. Архитектът ми пусна окончателните подложки преди 12 дни с променени вертикални елементи и от тогава съм денонощно на компютъра, защото това доведе до промяна на схемата. Много добре знам, че бързата работа е срам за майстора и това го говоря от един месец, че ми трябва достатъчно време след окончателните подложки и уж ми беше обещано, но днес ми вмениха вина, че не работя достатъчно бързо и съм се мноого забавила със срока, т.е. 10 дни били достатъчни, а аз по мои сметки ще го просроча със седмица. Та исках да попитам дали е нормално това.

Автор t-cat (непознат )
Публикувано18.01.21 22:20

Колежке, въпросът Ви е риторичен! Ясно е, че не е нормално за такъв обект. Не става ясно дали архитектът Ви "гони" за такъв срок или Вашият работодател, ако сте на заплата в проектантско бюро. Добра практика е в договора да се фиксират някакви разумни срокове, които текат след "окончателни архитектурни подложки", които след получаването им не се променят или се променят несъществено. Моят съвет към Вас е: отстоявайте си правото! Особено ако Вие се подписвате като проектант с ППП и ще упражнявате и авторски надзор! М/у другото в тези 10 дни, кога ТК ще преглежда и подписва проекта? Или е в течение по време на работата?

Публикувано18.01.21 23:54

Колко етажа е къщата

Тема Re: Сроковенови [re: t-cat]  
Публикувано19.01.21 00:52

ТК то е на инвеститора. Ще преглежда проекта след като го предам на архитекта, пък той на инвеститора. Само дето инвеститорът не знае, че архитектът е "изял" срока. И ако не хареса проекта, защото при тази бързина вероятността от грешки е огромна, ще изляза естествено виновна, че хем съм проточила срока, хем има и грешки, колкото и да внимавам и да се концентрирам. Но тъй като днес ми се наговори от архитекта колко много се мотая с тези армировки - 12 дни, а имам и още, реших да попитам тук дали някой смята за нормален този срок. Лично за мен е ужасно къс, а и сградата е тежка за работа. Работя с този архитект повече от 20 години и почти всичките му обекти се работят в последния момент и никога не съм просрочвала срокове, но този път не ми стигат силите.

Тема Re: Сроковенови [re: ffloyd]  
Публикувано19.01.21 00:53

Седем етажа.

Публикувано19.01.21 10:02

5000 м2 х 5 = 25 000 € - за 2 месеца не е зле

Автор KBD (участник)
Публикувано19.01.21 16:29

Явно на този точно творец досега никой не му е обяснявал, с помощта на голяма гьостерица за колко време един човек може да начертае всички армировки на такава сграда. След като 20 години сте му ходили по гайдата, значи е бая късничко за плач във форума. Иначе всички сме яли тази попара.

Няма невъзможни неща, но каква е цената ???

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.