|
Тема
|
Lisp
|
|
Автор |
la_piovra (непознат
) |
Публикувано | 29.07.19 18:45 |
|
Здравейте колеги, някой случайно да има LISP който да прави следното нещо:
- при зададена област в чертежа да окрие всички числени надписи в които стойноста е "<" или при необходимост ">" от зададена и да ги маркира за по нататъшни действия;
- пак при зададена област, да прибави "+", извади "-", умножи "*" или раздели "/" на зададена стойност всички надписи в нея;
Аз си го представям че трябвa да ползва многократно "find and replace" но вероятно има и по прост и бърз начин.
| |
|
Точно такъв lips едва ли ще намерите готов и безплатен за ползване.
Може да се направи :)
| |
|
Доктор Ганчоски всичко прави - по китайски лиценз
| |
|
търси тук:
най голямата база данни от Lisp файлове, има доста ценни неща
Ако искаш погледни и тук:
Човека се казва Lee Mac и пише прогграми за лисп,много е добър - най добрия.
Има група в twitter, може да го помолиш да ти помогне
<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от rumodo на 01.08.19 12:15.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от rumodo на 01.08.19 12:21.</EM></FONT></P>Редактирано от rumodo на 01.08.19 12:25.
| |
|
Благодаря, ще погледна, все нещо ще излезе.
В краен случай ще се помъча сам да си го напиша с чужда помощ разбира се но това ще отнеме време.
| |
|
Изпратете запитване на http://mcadbg.com/contact/
С някоя картинка и описание, ще ви съдейства.
| |
|
Здравейте!
Стана ми интересно и снощи написах част от кода, като ми остане време ще го завърша (надявам се да успея другата седмица), дано не Ви е спешно. За съжаление повече от година не съм писал и съм позагубил тренинг ...
Иначе - мога да предложа няколко допълнителни "екстри" към това, което търсите:
1. Възможно да селектирате област и примерно да умножите стойностите по 10, след това да селектирате нова област, но да закачите и част от вече умножените стойности (от предната област), т.е. ще ги умножите отново, а едва ли това е целта Ви. Затова предлагам със стартирането на LISP-а да се генерира нов layer и всички манипулирани стойности да се "пребоядисат" в него. Така ще може да се ограничи повторното селектиране на вече променени стойности. Това може да стане само в случай, че няма проблем слоевете, в които се намират елементите, да бъдат променяни;
2. Мога да сложа опция за добавяне на prefix или suffix към манипулираните стойности. Примерно стойността "1234" след манипулацията да стане примерно "123.40m".
Ако за Вас представлява интерес, мога да добавя тези опции, а може и други неща да се измислят, разбира се.
| |
|
Здравейте, не ми е спешно.
За мен тези екстри са излишни но някой може и да има нужда от това. Достатъчно че многократно ще могат да се задават области за корекция.
Иначе възможността да се добави нещо към текста е интересна и сигурно ще се ползва макар и по-рядко.
| |
|
Доколто разбирам, говорите за Теxt/MText чертожни обекти. Ако става въпрос за оразмерителни линии е друго, но пак може да се пригоди, има си начини - не само чрез LISP, но и през вградения в ACAD VB интерпретатор, чиито възможности са по-мощни според мен. Като стане готово, ще ви го пратя за тест...
| |
|
|
|
|