|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Абе лешпер,
|
|
Автор |
Boждa (Одиозен) |
Публикувано | 04.08.10 21:34 |
|
защо си изтри глупостите, които натвори?
"Аз написах отворено писмо", ама сега ви го пускам и после ще го изтрия...ясно ми е каква ще я свършиш. Никакво писмо няма да изпратиш никъде. Защото си мишка като повечето от колегията. Прощавайте колеги(не сте длъжни да търпите яда ми), но щом бягаш от думите си в анонимен форум, какъв ли си в професията...
| |
Тема
|
Re: Абе лешпер,
[re: Boждa]
|
|
Автор | roskoff (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.08.10 09:28 |
|
Изтрих си постаточно задари ето такива "лешпери" като тебе.Дето освен конструктор и юрист стана.Поредния пенкелер....като толкова разбираш от всичко обикновено не разбираш от нищо....т.е. аз чудя какъв специалист си...инж. илиадвокат.Аз понеже съм инж. и питам адвокати.....
В методиката в приложение 1 раздел 1 още в началото си пише че проектирането и договарянето става по методиката.Ама нали си инж. дето чете евангелието......
Те е такива разбирачи са атакували методиката чак пред ВАС (които както доскоро беше според теб - се занимават с някви драсканици на камарата, пък то се оказа закон).Бъди разбирач в това което правиш, а не във всичко.Пенкелерите останаха в комунизма.......
А на колегата статик дето е писал за нотариусите, ще цитирам....
ТАРИФА
за нотариалните такси към Закона за нотариусите и нотариалната дейност
(Обн., ДВ, бр. 95 от 14.08.1998 г.; изм. и доп., бр. 5 от 19.01.1999 г.; изм. с § 2 от ПМС № 123 от 15.06.1999 г. - бр. 56 от 1999 г., изм. и доп., бр. 39 от 12.05.2009)
В сила от 1.07.2009
Не виждам нищо по различно от Методика.....към закона за камарите.....ама вие нали сте и юристи.....
ето заради такива като вас си изтрих поста, защото изначално направих грешка че го пуснах във форум.Хората с които го правим ме посъветваха , че по форумите се мотаят разни хейтъри,пенкелери,хора които търсят само с кого да се заяждат и търсят под вола теле.....но аз им казах това е специализиран форум за инженери, не може да е така......да де ама бяха прави...затова си изтрих поста, защото в българия трима са чета с предатели това явно няма да се промени скоро.
А инъче продължавам да стоя зад каузата, но ще намерим други форми за популяризирането и обсъждането и.
| |
Тема
|
[re: roskoff]
|
|
Автор | roskoff (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.08.10 10:08 |
|
А и все повече се убеждавам, че хората които обсъждат и оправдават незпазването на закон, както и носенето от 100кладенаца вода, са такива които освен с ниските си цени с нищо повече не могат да спечелят клиентите си.Познавам много такива и вие явно сте от тях.Но за всеки влак си има пътници......
Пък Вожд дето винади си прав, аре нема нужда.Чували сме ги такива като тебе, по време на комунизма....ама събуди се .....щото ние сме се събудили :)
| |
Тема
|
[re: roskoff]
|
|
Автор |
Llion (наивник :)) |
Публикувано | 05.08.10 10:47 |
|
Роскофф,стига бе братче!Това да не ти е Женския пазар в София?Аз съм този,който работи на ниски цени - и какво? На какви цени да работя? Мога да ти кажа и на теб и на този наричащ себе си "инженер" и пишещ нерегистриран под този псевдоним да спрете да се правите на умници,защото малко или много писвате.
Обвинявате Вожда и Статик,че се опитват да се оправдаят за ниските цени на които работят?!? Кои сте Вие,че не мога да се сетя? Много ясно,че ще работи на по-ниски цени,докато това статукво не се промени.Опитваме се да правим нещо по въпроса,но няма как да стане с магическа пръчка.Ако искаш мога на теб да ти дам номера на банковата си сметка да ми преведеш пари да си гледам семейството?Разбира се,че искам някой да ми дава 7-8 лв./м2 за част Конструкции,да е коректен платец,да не ме кара да правя простотии архитекта и т.н. и т.н. Статик се опита да Ви обясни каква е ситуацията на пазара и реално тя е такава.Какво да направи човека-като за част Конструкции е предвидена цена от 3,8-4,0 лв./м2 от архитекта да откаже проекта ли?Нима?Искам да видя с очите си Вие как отказвате такива проекти и тогава да си отваряте големите усти.Това е България все пак-страната в която сме принудени да си изкарваме хляба.
Или говорете смислени неща и конструктивни или не ни занимавайте с безмислените си постове.Все пак ми се иска това да е форум в който да си говорим за проектиране и да си помагаме в отделни ситуации.
Ти ми говориш за комунизъм и тем подобни глупости - айде по-леко!
Благодаря за вниманието!
Мъдър е този, който знае не много, а нужното.
| |
|
Съжелявам, че разговорът премина някакви граници.Съгласен със с теб.
Идеята, пак повтарям, е че искаме да знаем ще се спазва ли един закон и произтичащите от него наредби и методики или не.
Докато не се отмени явно е в сила.
Това е.Никой не казва кое е добро кое лошо.
И аз твърдя, че 20% ДДС върху лекарствата,книгите и учебните материали е убийствено много и нереално....но уви закон!
По принцип диалога се измести в грешна посока,може би и аз съм виновен донякъде.
Моля да ме извините ако съм ви засегнал.
Редактирано от Roskoff на 05.08.10 11:02.
| |
Тема
|
[re: Roskoff]
|
|
Автор |
Публикувано | 05.08.10 11:07 |
|
Дайте да си говорим като хора,които упражняват една и съща професия и се сблъскват с едни и същи проблеми в работата.
Такива като инжeнep (Нерегистриран),където си позволяват да говорят надменно и да се опитват да провокират другите не ми допадат много :) Похвална е инициативата,която си поел-давай да видим до къде може да се докара това нещо!
| |
|
Колега, до момента сме на фаза изчистване на формата и съдържанието на писмото.Затова и отбелязвам всички корекции и ги пускам тук.
Малко е трудно всичко, понеже с всички сме пръснати из страната.Общуваме по нет-а и телефона, и затова реших да сложим писмото на форума, за да се приобщят и ощя хора.Всичко е доста трудно защото няма как да се съберем много хора по обективни причини и да го решаваме очи в очи...затова ни остават едни такива форми като този форум и от приятел на приятел.
Имам някакъм предварителен разговор с русенския киип, но трябва да имам документа черно на бяло за да им го занеса и решим как може да ни подкрепят.
Лошото е че и регионалните колегии са трета глуха като всички нас-справка на сайта на киип има предложение от русенската колегия,може да се запознаете със случая.
Така че бавно, но се надявам славно да стигнем до изпращането на писмото и ако има някакъв резултат да се движим според него.
Важното на този етап е шум да има.Не мисля че в тази държава нещата се получават лесно ......
Редактирано от Roskoff на 05.08.10 11:27.
| |
Тема
|
[re: Roskoff]
|
|
Автор |
Публикувано | 05.08.10 11:43 |
|
Идеята ти да публикуваш писмото тук и да чуеш мнения за него е добра.Получи няколко добри предложения и като цяло не мисля,че си сбъркал с публикуването му.Разбирам раздразнението ти от дадени колеги,но мисля че не бива да се подаваш на провокации.Винаги ще има критици и такива,които да те обиждат-в България са малко повече.
Виждам,че заставаш зад постовете си и не се криеш,както повечето тук.Пишат по 2 изречения от нерегистрирани профили,колкото да разбунят духовете...
Мен също са ми интересни казусите,които се разискват тук и понякога намирам доста стойностни неща.
Като едно време в 35 блок в Студентски град ...
| |
|
Прочетох те. Ще ти се обадя след половин година, за да си поговорим как вървят нещата с отвореното писмо и да си "сверим часовниците". Защото макар и "пенкелер" на мен и още няколко колеги оттук и други места дължиш 90% от сегашната прозрачност на киип, която пак е зрънце от цялото мазало, но все пак е нещо.
На личните нападки ще ти кажа само, че тук в дир.бг аз съм един от малкото, които дават съвети безплатно. Може да са скапани съвети от скапан инженер, но толкова са ми възможностите...човекът, който пита, трябва да си има едно наум. Тъй че хейтър или не..почакай да те наобиколят журналята и ще видиш за какво иде реч.
Нейсе, ако ви трябва помощ в софия, обадете се...и за министерството и за киип, и за хапване и пийване в някоя механа.
| |
Тема
|
Половин година мина!
[re: Boждa]
|
|
Автор |
Boждa (на племе телета) |
Публикувано | 13.02.11 22:47 |
|
Какво стана с писмото колеги? Изпратихте ли го? Май не!
"Лошият" вожд май за пореден път се оказа прав, че нищо няма да направите!
След още половин година пак ще се видим...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|