Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:40 05.07.25 
Професионални
   >> Инженери
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Тауър 6.0нови  
Авторнaчинaeщ (Нерегистриран)
Публикувано26.12.10 14:19

Имам един голям проблем. Правил съм си дипломната работа на тауър и ръководителят ми каза да пусна 30 форми за модалния анализ. Вчера му се обаждам и ми вика да изкарам таблица на която да се вижда че за 30 форми участват 90% от масите, както при сап. но незная как да я изкарам на тауър. Моля ако някои знае нека пише.

Тема Re: Тауър 6.0нови [re: нaчинaeщ]  
Авторбeз пpяkop (Нерегистриран)
Публикувано27.12.10 10:13

"Файл" - "Редактиране на документи" - "Изчисление-сеизмичност" - десен бутон на мишката - "Генериране". Последната таблица е с коефициентите на участие, гледат се сумите по направленията. Условието за активиране на поне 90% от масите не винаги може да бъде изпълнено, особено ако имате хоризонтално неподвижни маси (например мощна фундаментна плоча).

Тема Re: Тауър 6.0нови [re: бeз пpяkop]  
Автор neravas ()
Публикувано27.12.10 11:09

Има подробно ръководство на БЪЛГАРСКИ! Много добре написано по отношение - кое къде се натиска... Четете, колеги...

Тема Re: Тауър 6.0нови [re: neravas]  
Автор ylkom (уча цял живот !)
Публикувано27.12.10 12:05

Има: 953 страници!

Тема Re: Тауър 6.0нови [re: ylkom]  
Авторkalin (Нерегистриран)
Публикувано28.12.10 08:53

На фундаментната плоча може да й се изключи собственото тегло...

Тема Re: Тауър 6.0нови [re: kalin]  
Публикувано28.12.10 13:27

разбира се :), а има и други по-елегантни начини.

Тема Re: Тауър 6.0нови [re: бeз пpяkop]  
Авторklod (Нерегистриран)
Публикувано28.12.10 16:38

Сподели по-елегантни начини моля! Благодаря предварително!

Тема Re: Тауър 6.0нови [re: kalin]  
АвторM (Нерегистриран)
Публикувано29.12.10 00:40

би ли споделил как става номера за изключването на собственото тегло на фунд. плоча?

Тема Re: Тауър 6.0нови [re: M]  
Публикувано29.12.10 11:12

Ще ви кажа аз как процедирам: За тези елементи от модела, които приемам че са практически неподвижни при динамично въздействие (често, но не задължително - и споменатата фундаментна плоча), дефинирам съответен безтегловен материал, а собственото им тегло моделирам със съответен външен товар в отделно товарно състояние. При задаване на коефициентите, с които отделните товари да бъдат умножени за да се генерират масите (по таблицата от Приложение No1 на Наредба 2 за ПССЗР) за това външно натоварване от собствено тегло задавам коефициент нула. По този начин програмата не генерира маси за тези елементи и те се изключват от Mtotal. Условието, дефинирано в чл. 18 тогава е много по-вероятно да бъде удовлетворено. Смятам, че е логично при приетите предпоставки. Същевременно при дефиниране на комбинациите лесно се включва собственото тегло на тези "безтегловни" елементи. В TOWER6 е възможно и да се използува опцията за генериране на маси по нива, при което може да се зададе от потребителя на кое ниво да не се генерира маса, но това според мен е по-неточно моделиране. Извинявам се за дългия пост :)

Тема Re: Тауър 6.0 [re: klod]  
Автор mguergov (стр. инженер)
Публикувано29.12.10 18:12

Не работя с Тауър, ама в общия случай най-елегантният начин е използване на пружини, тогава 30 форми би трябвало да са достатъчни за активиране на поне 90% от масите.
С използването на пружини трябва да се внимава, могат да се получат сериозни разлики в сравнение със запънат модел. Обикновено усилията са малко по-малки, но преместванията са по-големи. Практикува се и вариране параметрите на пружините (50% - 100% - 200%) с вземане предвид на максималните усилия и премествания.

---------------------------------------
Първо се запознай с Manual.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.