|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Тауър 6.0
|
|
Автор | нaчинaeщ (Нерегистриран) |
Публикувано | 26.12.10 14:19 |
|
Имам един голям проблем. Правил съм си дипломната работа на тауър и ръководителят ми каза да пусна 30 форми за модалния анализ. Вчера му се обаждам и ми вика да изкарам таблица на която да се вижда че за 30 форми участват 90% от масите, както при сап. но незная как да я изкарам на тауър. Моля ако някои знае нека пише.
| |
Тема
|
Re: Тауър 6.0
[re: нaчинaeщ]
|
|
Автор | бeз пpяkop (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.12.10 10:13 |
|
"Файл" - "Редактиране на документи" - "Изчисление-сеизмичност" - десен бутон на мишката - "Генериране". Последната таблица е с коефициентите на участие, гледат се сумите по направленията. Условието за активиране на поне 90% от масите не винаги може да бъде изпълнено, особено ако имате хоризонтално неподвижни маси (например мощна фундаментна плоча).
| |
|
Има подробно ръководство на БЪЛГАРСКИ! Много добре написано по отношение - кое къде се натиска... Четете, колеги...
| |
Тема
|
[re: neravas]
|
|
Автор |
ylkom (уча цял живот !) |
Публикувано | 27.12.10 12:05 |
|
Има: 953 страници!
| |
Тема
|
[re: ylkom]
|
|
Автор | kalin (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.10 08:53 |
|
На фундаментната плоча може да й се изключи собственото тегло...
| |
Тема
|
[re: kalin]
|
|
Публикувано | 28.12.10 13:27 |
|
разбира се :), а има и други по-елегантни начини.
| |
Тема
|
[re: бeз пpяkop]
|
|
Автор | klod (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.12.10 16:38 |
|
Сподели по-елегантни начини моля! Благодаря предварително!
| |
Тема
|
[re: kalin]
|
|
Автор | M (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.12.10 00:40 |
|
би ли споделил как става номера за изключването на собственото тегло на фунд. плоча?
| |
Тема
|
[re: M]
|
|
Публикувано | 29.12.10 11:12 |
|
Ще ви кажа аз как процедирам: За тези елементи от модела, които приемам че са практически неподвижни при динамично въздействие (често, но не задължително - и споменатата фундаментна плоча), дефинирам съответен безтегловен материал, а собственото им тегло моделирам със съответен външен товар в отделно товарно състояние. При задаване на коефициентите, с които отделните товари да бъдат умножени за да се генерират масите (по таблицата от Приложение No1 на Наредба 2 за ПССЗР) за това външно натоварване от собствено тегло задавам коефициент нула. По този начин програмата не генерира маси за тези елементи и те се изключват от Mtotal. Условието, дефинирано в чл. 18 тогава е много по-вероятно да бъде удовлетворено. Смятам, че е логично при приетите предпоставки. Същевременно при дефиниране на комбинациите лесно се включва собственото тегло на тези "безтегловни" елементи. В TOWER6 е възможно и да се използува опцията за генериране на маси по нива, при което може да се зададе от потребителя на кое ниво да не се генерира маса, но това според мен е по-неточно моделиране. Извинявам се за дългия пост :)
| |
Тема
|
[re: klod]
|
|
Автор |
mguergov (стр. инженер) |
Публикувано | 29.12.10 18:12 |
|
Не работя с Тауър, ама в общия случай най-елегантният начин е използване на пружини, тогава 30 форми би трябвало да са достатъчни за активиране на поне 90% от масите.
С използването на пружини трябва да се внимава, могат да се получат сериозни разлики в сравнение със запънат модел. Обикновено усилията са малко по-малки, но преместванията са по-големи. Практикува се и вариране параметрите на пружините (50% - 100% - 200%) с вземане предвид на максималните усилия и премествания.
---------------------------------------
Първо се запознай с Manual.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|