|
Тема
|
Инженери строителни,
|
|
Автор |
Milley () |
Публикувано | 19.04.10 17:12 |
|
в предишната ми тема много ми помогнаха пишещите тук.
А сега имам питане към строителните инженери - в работата ни искат да проучваме цени, във връзка с оферти - знаете. Използвате ли някакви сайтове за целта, има ли такива сайтове, в които да има цени на стр.материали. Искат ни по 3 цени за даден материал. Напр. черна ламарина - да има 3 цени и ние да изберем най-ниската и съответно нея да пишем в офертите. Или за всеки материал да се търси поотделно.
Въобще като правите оферти откъде търсите цени?
Благодаря!
За да те уважават, трябва да си нагаждач, ако ли не - и сам войнът е войн.
| |
|
Майката му е само да се пита за всеки отделен материал. Даже и да се пазариш за отстъпка ако количеството е по голямо, даже и да казваш че ще търсиш още оферти за да не си помислят че ще те зарибят а да ти предложат реална отстъпка.
| |
Тема
|
Re: Инженери строителни,
[re: Milley]
|
|
Автор |
Boждa (born of hope) |
Публикувано | 20.04.10 09:50 |
|
Не знам за другите колеги, но аз не правя оферти....правя,но за проектиране...не за материали.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
aндpий (непознат
) |
Публикувано | 16.08.10 19:03 |
|
То си е цяла специалност това . Все пак една сграда - груб строеж 150 евро на м2 - останалите още 150 евро на м2.Прави се количествена сметка след това стойностна сметка след това Генерална сметка Анализи на видовете работи.Смята се с програма иначе трудна работа .
| |
Тема
|
|
|
Автор |
aндpий (непознат
) |
Публикувано | 16.08.10 19:19 |
|
моля пишете тук че пощата не ми се отваря
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pre ale (непознат) |
Публикувано | 13.09.10 21:16 |
|
абе там кьдето живееш,нямате ли стрителни складове,заводи нямате ли наоколо,арматурни дворове,кви аборигени сте само от инет да тьрсите,то така да лежиш цял ден и от инет да гледаш,ако сьм на шефа ти ща изгоня.Ти не мислиш за оферти а само как да ти мине деня по-бьрзо
| |
|
|
|
|