Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:16 07.07.25 
Професионални
   >> Инженери
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Членският внос за 2010нови  
АвторБГ (Нерегистриран)
Публикувано07.12.09 15:13

Пълна проектантска правоспособност (ППП) - 180,00 лв. ??? Колеги,не е ли малко множко този членски внос?По какъв начин КИИП ни защитава интересите?Сега в условия на икономическа криза не е ли редно някак си поне те да не ни скубят така брутално?

Тема Ами нали всички това казваме... ама кой да слушанови [re: БГ]  
Авторned (Нерегистриран)
Публикувано07.12.09 18:24

Сега даже водят и активна кампания за събиране на парите.

Аз лично ще се отпиша от КИИП София. Там са се самозабравили. Позволиха си да ме обидят лично по най-безцеремонен и непрофесионален начин без да съм го предизвикал с нищо. И както разбрах не съм само аз. Кракът ми няма да стъпи повече там и една стотинка няма да видят от мен. И без това след като преместиха офиса от ВИАС в най-скъпата бизнес сграда вече са ми по-далече и от Перник.

Ама хич не сме будали, а. Ти ги храниш, а те ти плюят у сурата. Ай сиктир...
...
И за ОПП е 180 лв. И още толкова встъпителен. Защо?

Тема Re: Ами нали всички това казваме... ама кой да слушанови [re: ned]  
Авторинжeнep (Нерегистриран)
Публикувано07.12.09 19:27

Закон за КИИП, чл.15, чл.17, ал.3, чл.20,ал.1,т.7
Разбира се, малко вероятно е да можем да съберем 10 % от членовете на Камарата. В тия тежки времена всеки зе бори - я за хляба, я за кокала. Иначе ти ония кифли от районната секция започни да ги замерваш с членове от Закона за държавния служител... макар да ми се струва, че биха предпочели да ги замерват с кожени или поне гумени членове ;) Разбира се, можеш и да ги обиждаш - например се обръщай към тях с "госпожице".

Тема Re: Членският внос за 2010 [re: БГ]  
АвторБГ (Нерегистриран)
Публикувано07.12.09 19:34

Наистина не разбирам по какъв начин е защитен интереса?Защо са им на КИИП такива офиси?Там не кипи кой знае каква дейност.Това,което ме дразни е че ни оправят в реално време-ако искаш да практикуваш-няма начин да не плащаш.Даже при някакви обекти ми искаха и някаква застраховка "Професионална отговорност"??!Излиза,че трябва да се комбинираме по 2-3 проектанта и да плащаме само един членски внос...

Тема Re: Членският внос за 2010нови [re: БГ]  
Публикувано07.12.09 20:16

Нима си учуден? Ами че нали при лекарите е същото - в НЗОК и в Лекарския съюз е пълно с търтеи, които за две пари работа не вършат, само си чешат задниците в лъскавите си офиси и редят пасианси... Чувал съм парадокси като например лекар с 35+ години стаж да се отчита за свършената работа на чиновник, който по образование е фелдшер! Все едно да напълнят ДНСК със строителни техници и ние да ходим да им се обясняваме...нямам нищо против, но дали така е правилно?
Аз повтарям думите си от другата подобна тема - не е проблем да плащаме членски внос по 180 лева на човек, но нека срещу тези пари получим съществена помощ и съдействие от Камарата! И изобщо - взех на стари години да се чудя какво правя още тук и защо не си бия камшика нанякъде, където може да работя нещо друго, но няма да ме унижават така!

Тема Re: Членският внос за 2010нови [re: инжeнep]  
Автор ylkom (уча цял живот !)
Публикувано07.12.09 21:01

Напълно съм съгласен! Те, че няма да намалят членския внос - няма! Поне да получаваме нещо за него!

Тема Re: Членският внос за 2010нови [re: ylkom]  
Авторяя (Нерегистриран)
Публикувано07.12.09 22:08

Аз си спомням времето,когато членския внос бе 80 лева.Кое налага да е 180?Наистина не получаваме нищо от КИИП.Ааа забравих-брошури на някакви фирми,като съответните фирми са платили на КИИП да им ги разпространява-те пак са на далавера

.Имам някакво вътрешно чувство,че екипа на КИИП е на принципа:-Събрахме сега членския внос,дайте да мислим как ще го употребим (откраднем).Май е време,както каза колегата да се загледаме към куфарите и да видим кои дестинации са удобни за нас.

Тема Re: Членският внос за 2010нови [re: яя]  
Автор tinkobg (непознат)
Публикувано08.12.09 09:15

Не знам защо пищите от членски внос. Като гледам темата май сте строителни инженери. Нали тия ваши организации ви вредиха със всякакви облаги да дерете от клиентите по 3-4 кожи на квадрат. Като не ви се плащат 180 лв махнете се от там и си загубете правото да проектирате и се хванете някъде на работа. Така ще се приравните примерно с машинните инженери и тогава ще видите кон боб яде ли.

,

Тема Извън Тематанови [re: яя]  
АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано08.12.09 09:17

Извън Темата:
Абе хубаво си мрънкаме/те, ама като кажете КИИП , все едно са някакви Анонимни .... имат си имена хората, 10-15-30 човека. Даже част от тях лично си ги познавате и може да сте се хилили с тях на една маса. Членският внос е въпрос на принцип, какво се правят после парите е въпрос на ревизиране/разчет. Но си е опасно изкушаваща ситуация, в някаква банкова сметка да стоят някоко стотици хиляди лева

... даже от министерскията съвет може да се изкушат.

Тема Re: Членският внос за 2010нови [re: tinkobg]  
Публикувано08.12.09 09:29

Тинко, недей така злобно! Като ти се иска да дереш по 3-4 кожи от клиентите, стани и ти строителен инженер! Но тогава ще проумееш каква е горчивата истина. Парите отидоха при строителите и при брокерите, аз не съм виждал инженер с яхта. И тези с джипове са голяма рядкост.
Аман от гастрольори, които приказват наедро, "по разкази на очевидци".

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.