Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:36 05.07.25 
Професионални
   >> Инженери
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Над 40 сгради проектирани от инженер-измамникнови  
Автор neravas ()
Публикувано02.11.09 15:34

http://varna.dir.bg/2009/11/02/news5312986.html
И до там ли стигнахме ...

Тема Re: Над 40 сгради проектирани от инженер-измамникнови [re: neravas]  
Автор Boждa (на племе телета)
Публикувано02.11.09 15:50

Е това вече е уникално...браво, че са го хванали.

Авторинжeнep (Нерегистриран)
Публикувано02.11.09 17:16

Е добре, защо тогава ни карат да прилагаме към всеки проект копия от удостоверения, данни за дипломата...? Никой ли не проверява верността на тия данни всъщност?
И още нещо си мисля - малко гадно подозрение е, но все пак - България... Нищо чудно, според мен, определени лица да са знаели истината за тоя пишман-инженер, но по една или друга причина да са си траели, докато нещо не се е променило и хоп! - смяна на отношението. 40 сгради са си доста нещо, човекът добре е "поработил". И никой да не забележи каква е работата...
Ама така е - дай им на варненци евтинджос или далаверка и им гледай сеира. Пирамиди, фараони, менте-инженери... Тоя град е най-благодатната почва за подобни "цветя". Лошо нещо е алчността и скъперничеството, ей, лошо!

Автор Sargon lll ()
Публикувано02.11.09 18:39

Идвало му е на човека, зер сега за една диплома няма да се откаже от таланта си...

АвторMинaвaщ (Нерегистриран)
Публикувано03.11.09 14:32

Добре де ! Това е само за примерен куриоз колко добре работят Проверяващите Инстанции и Фирми. Почти съм сигурен, че за мойте проекти оценката за съотвествие е по-скъпа от парите които са склонни да ми платят за проекта.
Дипломата е условие да се каже, че човек е учил, демек по-добър е от такъв хванат от улицата... ама който го може, го може

Тема Re: Над 40 сгради проектирани от инженер-измамникнови [re: инжeнep]  
Автор mguergov (стр. инженер)
Публикувано03.11.09 23:01

Така ще е докато КИИП не направи онлайн проверка за правоспособност. Супер елементарно нещо е, предлагал съм им да го направят, но реакция никаква.

---------------------------------------
Първо се запознай с Manual.

Авторxyz (Нерегистриран)
Публикувано04.11.09 09:17

проекта не е ли проверяван и подписван от КТК?

Тема Re: Над 40 сгради проектирани от инженер-измамникнови [re: xyz]  
АвторHИM (Нерегистриран)
Публикувано04.11.09 12:56

На бързо ще спомена, че колегата с фалшивата диплома си има и фалшив печат на КТК, на друг колега разбира се. За аферата се разбра преди повече от година, но засега нищо. Тоя си е проявил доста голяма наглост. Виждал съм негови проекти, със сигурност мога да кажа, че не струват. Мнението ми е, че на И.Г.(Иван Гушлев) трябва да му връчат раираната пижама!!!

Тема Re: Над 40 сгради проектирани от инженер-измамникнови [re: HИM]  
Авторxyz (Нерегистриран)
Публикувано04.11.09 13:11

При положение, че има и фалшив печат на КТК, работата вече става дебела. Ако беше само "проектирал", но КТК беше друг, реален инженер, то нещата нямаше да са толкова драматични.

АвторVarna (Нерегистриран)
Публикувано20.11.09 15:01

По последни данни Гушлев се е "изместил" да проектира в Добрич,естествено на уникално ниски цени. Още преди 2 г. негов проект беше отнесен към Комисията по етика на КИИП. Реакция-никаква,тези хора просто отказаха да предприемат нещо по очебийно калпав проект. Сезира се и ДНСК-също отказа да направи нещо, общината е гузна,защото излиза ,че са одобрили проекти на фалшив инженер и също си трае. Дано прокуратурата свърши работа. Между другото КИИП няма процедура за отнемане на правоспособност, нищо чудно да си получи картончето за 2010.
Това обаче е върха на айсберга. Този тип е уличен само, защото е достатъчно нагъл да си изфабрикува диплома и да фалшифицира печат на КТК(цялата работа тръгва от оплакване на КТК-то за фалшиф. на печата му,а дотогава двамцата са си работели прекрасно и са излизали "чудесни" проекти). Искам да кажа,че излизат огромен брой некачествени и направо опасни проекти от съвсем легални инженери,дано да не става голямо земетресение,защото истината ще лъсне пред всички!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.