|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Над 40 сгради проектирани от инженер-измамник
|
|
Автор |
neravas () |
Публикувано | 02.11.09 15:34 |
|
http://varna.dir.bg/2009/11/02/news5312986.html
И до там ли стигнахме ...
| |
Тема
|
Re: Над 40 сгради проектирани от инженер-измамник
[re: neravas]
|
|
Автор |
Boждa (на племе телета) |
Публикувано | 02.11.09 15:50 |
|
Е това вече е уникално...браво, че са го хванали.
| |
Тема
|
|
|
Автор | инжeнep (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.11.09 17:16 |
|
Е добре, защо тогава ни карат да прилагаме към всеки проект копия от удостоверения, данни за дипломата...? Никой ли не проверява верността на тия данни всъщност?
И още нещо си мисля - малко гадно подозрение е, но все пак - България... Нищо чудно, според мен, определени лица да са знаели истината за тоя пишман-инженер, но по една или друга причина да са си траели, докато нещо не се е променило и хоп! - смяна на отношението. 40 сгради са си доста нещо, човекът добре е "поработил". И никой да не забележи каква е работата...
Ама така е - дай им на варненци евтинджос или далаверка и им гледай сеира. Пирамиди, фараони, менте-инженери... Тоя град е най-благодатната почва за подобни "цветя". Лошо нещо е алчността и скъперничеството, ей, лошо!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Sargon lll () |
Публикувано | 02.11.09 18:39 |
|
Идвало му е на човека, зер сега за една диплома няма да се откаже от таланта си...
| |
Тема
|
|
|
Автор | Mинaвaщ (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.11.09 14:32 |
|
Добре де ! Това е само за примерен куриоз колко добре работят Проверяващите Инстанции и Фирми. Почти съм сигурен, че за мойте проекти оценката за съотвествие е по-скъпа от парите които са склонни да ми платят за проекта.
Дипломата е условие да се каже, че човек е учил, демек по-добър е от такъв хванат от улицата... ама който го може, го може
| |
Тема
|
[re: инжeнep]
|
|
Автор |
mguergov (стр. инженер) |
Публикувано | 03.11.09 23:01 |
|
Така ще е докато КИИП не направи онлайн проверка за правоспособност. Супер елементарно нещо е, предлагал съм им да го направят, но реакция никаква.
---------------------------------------
Първо се запознай с Manual.
| |
Тема
|
|
|
Автор | xyz (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.11.09 09:17 |
|
проекта не е ли проверяван и подписван от КТК?
| |
Тема
|
[re: xyz]
|
|
Автор | HИM (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.11.09 12:56 |
|
На бързо ще спомена, че колегата с фалшивата диплома си има и фалшив печат на КТК, на друг колега разбира се. За аферата се разбра преди повече от година, но засега нищо. Тоя си е проявил доста голяма наглост. Виждал съм негови проекти, със сигурност мога да кажа, че не струват. Мнението ми е, че на И.Г.(Иван Гушлев) трябва да му връчат раираната пижама!!!
| |
Тема
|
[re: HИM]
|
|
Автор | xyz (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.11.09 13:11 |
|
При положение, че има и фалшив печат на КТК, работата вече става дебела. Ако беше само "проектирал", но КТК беше друг, реален инженер, то нещата нямаше да са толкова драматични.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Varna (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.11.09 15:01 |
|
По последни данни Гушлев се е "изместил" да проектира в Добрич,естествено на уникално ниски цени. Още преди 2 г. негов проект беше отнесен към Комисията по етика на КИИП. Реакция-никаква,тези хора просто отказаха да предприемат нещо по очебийно калпав проект. Сезира се и ДНСК-също отказа да направи нещо, общината е гузна,защото излиза ,че са одобрили проекти на фалшив инженер и също си трае. Дано прокуратурата свърши работа. Между другото КИИП няма процедура за отнемане на правоспособност, нищо чудно да си получи картончето за 2010.
Това обаче е върха на айсберга. Този тип е уличен само, защото е достатъчно нагъл да си изфабрикува диплома и да фалшифицира печат на КТК(цялата работа тръгва от оплакване на КТК-то за фалшиф. на печата му,а дотогава двамцата са си работели прекрасно и са излизали "чудесни" проекти). Искам да кажа,че излизат огромен брой некачествени и направо опасни проекти от съвсем легални инженери,дано да не става голямо земетресение,защото истината ще лъсне пред всички!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|