Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:11 15.07.25 
Професионални
   >> Инженери
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема въпрос за конструкторинови  
Автор ogysm (непознат )
Публикувано21.08.09 20:00

Здравейте! На село си правя гараж с дължина 10м. и ширина 7 м. възнамераявам покрива де е от метална констрикция (4 триъгълни носещи ферми с 15 градоса наклон ) върху които да сложа санвич панели ,въпроса ми е колко столици да сложа и с какво сечение ?

Тема Re: въпрос за конструкторинови [re: ogysm]  
Авторrapaж (Нерегистриран)
Публикувано21.08.09 23:41

То хубу питаш, ама парите приготвил ли си ги?

Тема Re: въпрос за конструкторинови [re: rapaж]  
Автор ogysm (непознат )
Публикувано22.08.09 09:34

Ами пригитвил съм ги но незнам каде да ги похарча

Авторинжeнep (Нерегистриран)
Публикувано22.08.09 12:53

Хубава работа! Щом можеш да изчислиш фермите и покритието, значи и столиците не биха могли да ти се опрат - защо питаш тук, проверяваш ли ни? ;)
Отговор на въпроса ти - ще сложиш толкова столици, колкото трябва, със сечение, което удовлетворява проверките. Не знаем нищо за снега, включително и възможността за поява на снежни торби, затова не можем да ти отговорим по-точно... позволих си да се изкажа и от името на колегите.

Тема Re: въпрос за конструкторинови [re: инжeнep]  
Автор ogysm (непознат )
Публикувано22.08.09 17:10

Така първо не мога да изчислявам нито фермите нито столиците ако можех нямаше да питам, понеже си комуникирам с двама инжинери и единия казва едно а другия казва друго реших че е умесно да сверя кой ме лъже но уви тук ако не си инжинер информация не можеш да получиш, интересно защото не плащам или защото се страхувате от проверки, междувременно снега и аз не го знам може пък да не вали сняг в софииско вече така че май най-добрия вариянт да покрия с наилон

Публикувано22.08.09 17:53

На прав път си - това е професионален клуб на инженерите, тоест предназначението му е в него да пишат хуманоиди с инженерно образование, като тематиката си я определят те. Не е клуб "Безплатни съвети от инженери за самодейци". За самодейците има клуб "Направи си сам". Сигурен съм, че и двамата инженери, с които си "комуникираш" не са видели и стотинка от теб ;) Обаче на плажа даваш 7 лева за чадър всеки ден и не се дръвчиш, нали? Е, извинявай, но никой от нас не си е намерил дипломата на улицата, тоест никой от нас не е длъжен да прави услуги и подаяния на невъзпитани анонимни самодейци. Невъзпитани, защото ни наричат "инжИнери" :D Или може би необразовани - все тая за мен, а ти ако искаш - уточнявай кое от двете. И най-накрая - дали вали или не вали сняг там, където ще вдигаш постройката, не е твоя работа да казваш, има си нормативи за тия неща... вече стана ясно в кой район си. Ръгай студеноогънат "П" 140х60х4 и си готов.

Автор mguergov (стр. инженер)
Публикувано23.08.09 09:50

Отговорът на този въпрос зависи от много въпроси (на които трябва да дадеш отговор):
1. Какви са покривните панели (дебелина на панела, дебелина на ламирините й, тип)?
2. Гаражът близо ли е до по-висока сграда?
3. От какво ще е направена конструкцията на стените?
4. Тези стоманени ферми на място ли ще се заваряват или на работилница?
5. Столиците на болтове ли ще се монтират или на заварка?
6. Дължината на фермите 7 метра ли ще бъде (т.е. те премостват по късата страна)?

---------------------------------------
Първо се запознай с Manual.

Публикувано23.08.09 19:34

"На прав път си - това е професионален клуб на инженерите"- можеше да го кажеш с две думи а не да ми правиш анализи какъв съм и какво правя когато ходя на почивка след което да затворите темата и това е ,нима мислиш че като се държиш надменно с хора които по някава причина не знаят неща които ти знаеш това те прави по-добър или по-умен? Освен това ако приемем че отговора на въпроса ми е "П" 140х60х4 то твоите колеги с които съм обсъждал проблема си не заслужават нито стотинка защото единия каза че квадват 60х60х5 е добре а другия предложи 200Х100Х6 както те го правели на всичките си конструкции както писах и по горе пари имам и бих ги дал на човека който ги заслужава за пръвописната грешка се извинявам ако това е най-важното

Тема Re: въпрос за конструктори [re: mguergov]  
Автор ogysm (непознат )
Публикувано23.08.09 19:58

Ето и отговорите:
1.Покривни сандвич панели с дебелина на полиуретана 60mm и ламарина от двете страни 0.5mm ширина 1 000mm и 4 ребра с височина 40mm.
2.Гаража се намира на 10м от по-висока сграда.
3.Стените са метална конструкция със Стенни сандвич панели 60mm.
4.фермите ще се приготвят предварително в работилница.
5.Заварка но не е проблем ако е по-удачно да го променим :)
6.Да фермите премостват късата страна( 7 метра)

Публикувано24.08.09 11:15

Спазвай правилата на играта, щом не искаш да ти се подиграват. Когато става дума за работа - в общия случай това означава да си плащаш. Ако се окаже, че си ми съсед или братовчед - заповядай, ще намеря време да ти направя услуга. В противен случай - довиждане, бъди здрав. Когато бакшиш ме повози на таксито си безплатно или в магазина ми бутнат буца сирене в ръцете като подарък - ще променя отношението си към такива като теб.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.