|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
дебит на воронка
|
|
Автор |
Grezinski (Половоактивен) |
Публикувано | 22.04.09 20:17 |
|
здравейте,
имам задание да направя воронка с дебит 55л/с.
как да изчисля дебита, ако знам площта на отвора!?!
по каква формула проектанта изчислява нужния дебит!?
благодаря предварително
| |
Тема
|
Re: дебит на воронка
[re: Grezinski]
|
|
Автор | тec (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.04.09 10:27 |
|
Не съм смятала никога,но предполагам:
Трябва ти площа на отводняваната част от покрива за една воронка.Отводняваното количество ще се получи = площа*интензивността на оразмерителния дъжд за населеното място*отточния коефициент.По късно мога да проверя в учебника как е дадено.
| |
|
Много зависи от това каква е разликата във височините на воронката и
канализацията. Без тези данни не може да се пресмята.
| |
Тема
|
[re: тec]
|
|
Автор |
Grezinski () |
Публикувано | 23.04.09 17:10 |
|
Здравейте,
Според мен не е логично, теоретичният дебит на воронките да зависи от количеството паднали валежи. Дебита е максимума, който воронката може да отводнява при определени, приети за стандарт условия.
Справка - сайтовете за воронки за баня. Мисля, че никой не знае с колко л/с се къпя и какви са наклона и площта на банята ми, а е факт, че в тези сайтове се посочва дебит на продуктите.
Според мен има теоретични стойности на променливите (наклон, грапавина, земно притегляне, обем вода и т.н.), при които, в зависимост от площта на отвора се изчислява дебит.
Не съм сигурен, но така ми изглежда най-логично,
Не знам, не съм го учил, само разсъждавам и предполагам.
| |
Тема
|
|
|
Автор | тec (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.04.09 23:13 |
|
Здравейте!
Много логично си мисля,колкото и да не ви се вярва,само не съм разбрала въпроса ви.Това количество което намирам в предния пост,след като се раздели на оразмерителния дебит за една воронка се получава броя на нужните воронки.А този оразмерителен дебит на една воронка при дадена преливна височина ( което ви интересува) се представя от фирмата производител..И дотук свършват нищожните ми познания за воронките.Съжалявам ,че не успях да помогна.
| |
Тема
|
|
|
Автор | инжeнep (Нерегистриран) |
Публикувано | 24.04.09 08:20 |
|
Каква е Вашата специалност, колега?
| |
Тема
|
[re: тec]
|
|
Автор |
Grezinski () |
Публикувано | 25.04.09 08:39 |
|
Здравей,
с това, което описваш и аз съм съгласен. Проблема е, че аз - фирмата производител, нямам дебита на воронката си.
Т.е. аз не търся колко трябва да е дебита за да отводня покрива (дава ми го проектанта - 55 л/с), а какъв е дебита на воронката ми, като знам площта на отвора.
| |
|
Колега, търговец на воронки съм :)
| |
Тема
|
|
|
Автор | инжeнep (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.04.09 09:14 |
|
Е, оказва се, че не сте колега. Моят съвет е да не се занимавате с дейности, за които не сте подготвен, оставете изчисляването на воронките на съответните специалисти. И за металните конструкции е някак неуместно да говорите, при това - в клуба на инженерите. Всички ние сме запознати с продукцията на фирмата, в която, кхм, работите. Нямаме нужда от Вашите реклами тук. Минете зад тезгяха в дюкяна си и продавайте, оставете проектирането на инженерите.
| |
|
0коло 10 метра
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|