|
Тема
|
послоен монтаж покрив
|
|
Автор | name (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.04.09 14:38 |
|
При послоен монтаж на покрив възможно ли е наклона на покрива да не съвпада с посоката на вълните на носещата долна ламарина: първата ламарина редим с вълни в една посока, после твърда топлоизолация и ламарина с вълни в другата посока? Има ли някакво четиво за послоен монтаж?
| |
Тема
|
Re: послоен монтаж покрив
[re: name]
|
|
Автор | инжeнep (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.04.09 16:24 |
|
Не само че е възможно, ами и често се прави така.
| |
Тема
|
[re: инжeнep]
|
|
Автор | name (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.04.09 10:52 |
|
В моя случай ламарината трябва да премоства около 6м. Знаете ли какви ламарини се предлагат на пазара и техни инерционни характеристики? Има ли българско производство?
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 14.04.09 11:18 |
|
Имам спецификации на още няколко производители, но ме мързи да ги търся сега. Работя предимно с "Plannja".
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 14.04.09 11:21 |
|
Забравих да кажа - ако искаш спецификациите на шведската ламарина, звънни на пичовете от "Инвент", те ще ти изпратят. Можеш също така да търсиш "Arcelor Mittal", "Trimo", "Rannila". Имат представители в България.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ql^2/8 (да питам аз...) |
Публикувано | 14.04.09 11:44 |
|
Аз харесвам профилите на Thyssen
http://www.tks-bau.com/en/produkte/classicline/dach/trapezprofile.jsp
Има представители за България.
За отвор 6 м ще ти трябва ламарина 150-160 мм височина на вълната. Зависи от натоварването. Не забравяй да попиташ ще има ли окачени на ламарината инсталации и колко тежат. Не препоръчвам да се вярва на ламарината и нейното закрепване за осигуряване на покривния диск - трябва да се предвидят хоризонтални връзки между столиците. Успех!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Grezinski (Половоактивен) |
Публикувано | 22.04.09 20:35 |
|
Здравей,
при послоен монтаж, гофрата на вътрешната ламарина лежи успоредно спрямо ригела, когато се фиксира за столиците. По технологията на Астрон, респективно Линдаб. Използва се ламарина с най-ниска вълна(20мм), при положение, че носи само ватата. За България оптималната дебелина на изолацията е 10-14см.
допълнителни леки конструкции окачвай към столиците.
Мога да ти дам информация за ламарините на Линдаб, както и за системите като цяло.
Успех!
| |
|
|
|
|