|
Тема
|
Кой е виждал...
|
|
Автор |
Bushman (maYJor) |
Публикувано | 24.11.08 14:23 |
|
500-тонен автокран? Който не е - да цъкне на тези два линка.
И един 300-тонен верижен (като бонус)...
Е, какво ще кажете?
The storm is coming...
| |
|
Яки машини :) 1-вия да не е в БГ случайно ?
| |
|
В Козлодуй на 5 ти блок имаше 1200 тонен (ако не ме лъже паметта). Вдигаха с него капака на реактора. Помня че го вдигаха в продължение на 36 часа.
А с тия автокранове ( на снимките ) съм виждал че свалят от небостъргачите кулокрановете. (Кулокрана първоначално е инсталиран някъде по средата на сградата, но като се завърши сградата и с такъв кран вдигат кулокрана разглобяват го и го смъкват на земята) Ако видя друг ще го снимам и ще пусна снимка)
| |
|
в България (в момента), и двата са румънски. Верижният DEMAG не е бил напълно сглобен когато го снимах, оказа се, че това му е нещо като спомагателна стрела, основната (много по-голяма) я сглобиха и му я закачиха по-късно. Той (верижният) е с много добри характеристики, има и една допълнителна противотежест, която се движи на колела зад него.
Оня кран в Козлодуй също е бил DEMAG и също верижен, не съм сигурен дали е бил 1000 или 1200 тона. Гледал съм снимки, имал е много интересна система от няколко стрели, с нещо като човка накрая. С него е монтиран самият реактор и парогенераторите, лепеските и купола на защитната черупка, полярния 250-тонен кран в нея, все такива едрогабаритни елементи. После е бил на строежа в Белене, а после е изчезнал някъде, казват че е продаден. В транспортно положение се движи на вериги, а в работно положение се върти върху пръстеновиден релсов път. И той е имал допълнителна противотежест, която обикаля зад него на колела.
The storm is coming...
| |
Тема
|
kak se pokazvat kartinki po lesno
[re: Bushman]
|
|
Автор |
wiz () |
Публикувано | 26.11.08 23:39 |
|
по лесно се показват картинки ако ползваш free image upload сайт като този http://www.imageshack.us/
ето пример
No pain, no gain
| |
Тема
|
Re: Аха, мерси за....
[re: wiz]
|
|
Автор |
Bushman (maYJor) |
Публикувано | 27.11.08 08:46 |
|
информацията, ще го пробвам този номер, само да ми остане малко време. Ще бъде интересно да дадеш някакви по-конкретни указания, мисля че и на други ще им бъде полезно. Само какртинки ли могат да се качват? Има ли изисквания за размера им? Колко време могат да стоят там?
The storm is coming...
| |
Тема
|
Re: Аха, мерси за....
|
|
Автор |
wiz () |
Публикувано | 27.11.08 14:01 |
|
ми както съм писал това са сайтове които предлагат free image upload
тоест дават възможност да качиш твои картинки и да ги показваш на други
печелят че показват реклами заедно с картинката
условията на които работи всеки сайт са по негов избор и обикновенно ги пише на сайта, може да има малки разлики за различните сайтове но идеята мисля стана ясна от текста по горе - дават възможност да качиш твои картинки като печелят от реклама покрай тези картинки
предлагат малки и големи размери на качените картинки...
за повече подробности най добре да четеш по сайтовете
No pain, no gain
| |
Тема
|
Re: За проба ...
[re: wiz]
|
|
Автор |
Bushman (maYJor) |
Публикувано | 27.11.08 17:39 |
|
Ще опитам да ви покажа тук как същия кран демонтира един 75-тонен бетонов блок:
Все пак, не се вижда всеки ден плоча с дебелина 2,40м в разрез...Редактирано от Bushman на 27.11.08 17:48.
| |
Тема
|
Re: За проба ...
|
|
Автор | Пpoбвaчeв (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.11.08 22:15 |
|
Таговете.....
| |