Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:01 14.07.25 
Професионални
   >> Инженери
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема EUROCODE- за строителни инженери????нови  
Авторedin ing. (Нерегистриран)
Публикувано04.10.06 20:00

налагами се да проектирам стоманобетонна конструкция която да отговаря на Българските норми, но и да е осигурена по ЕВРОКОД.
Някои има ли представа от каде да си изтегля ЕВРОКОД 2 ,8 и т.н.
Благодаря

Тема Re: EUROCODE- за строителни инженери????нови [re: edin ing.]  
АвторEC (Нерегистриран)
Публикувано04.10.06 22:21

Европейските норми са много скъпи - от порядъка на няколко хиляди долара. При това с малки изключения не са преведени на български, а никой не може да те задължи да ги четеш на друг език. Така че този, който ти възлага заданието, трябва поне да ти осигури свитъците с нормите. А ти ще проявиш добрата воля да не придиряш за езика

Друг вариант е да ползваш софтуер, който извършва оразмеряване на стоманобетонни елементи по ЕС. Но този софтуер пак трябва да ти го осигури възложителят на заданието, защото ти не си длъжен да притежаваш такъв и ЕС не е задължителен стандарт в България, а каприз на споменатото лице/организация. Качеството струва пари и ако някой го иска, трябва да си плати за него. Боята се прави с анилин, не с пръдня.

Ето ги продават.

Авторnihonjin (Нерегистриран)
Публикувано05.10.06 03:55

Във всеки Еврокод има коефициенти за които трябва да се приемат стойности специфични за всяка страна. За България това не е направено още мисля че ще стане чак към 2009г.

Авторprest (Нерегистриран)
Публикувано05.10.06 11:28

аз ги имам като pdf, но всичките съм към 65MВ. не знам как да ги оставя в нета. ако някой знае, да ми обясни. и са на английски.
и в тоя ред на мисли и взаимопомощ:), някой да има представа за еврокодове или какви да е норми за вакуумни канализационни системи:)))

Публикувано05.10.06 11:42

btw, специално за оразмеряване на ст.бет. по ЕС2 има една книга на български на един симпатичен мъж Г. Атанасов и други разни. грамотна е и прави паралел с бълг норми. не е скъпа и трябва още да я продават във виас.

Тема Re: EUROCODE- за строителни инженери????нови [re: prest]  
АвторLazy (Нерегистриран)
Публикувано05.10.06 14:17

Как се казва книжката? Предварително благодаря.

Тема Re: EUROCODE- за строителни инженери????нови [re: Lazy]  
Публикувано05.10.06 19:25

"Проектиране на стоманобетонни конструкции според европейските норми(Еврокод2)"-И.Иванчев, Р.Ганчева, А.Георгиев, Й.Милев, В. Неделчев, Б.Димитров
УАСГ

Тема Re: EUROCODE- за строителни инженери????нови [re: prest]  
Авторedin ing (Нерегистриран)
Публикувано05.10.06 20:19

10x

АвторPancho Villa (Нерегистриран)
Публикувано05.10.06 22:15

Едно уточнение - книгата е на АТАНАС ГЕОРГИЕВ.

Тема Re: EUROCODE- за строителни инженери????нови [re: Pancho Villa]  
Публикувано06.10.06 00:10

:))
да, видях си вече грешката:)))
и все пак си остава симпатичен мъж:))

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.