Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:33 04.07.25 
Професионални
   >> Инженери
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Помощ - проблем с влага през фугите на теракота  
Автор ethernall (Overmind)
Публикувано12.06.07 15:12

Здравейте,

Имам много голяма нужда от съвет. Ситуацията е следната:

Преди 7-8 месеца продадохме един апартамент и купихме друг - 20+ годишен. Започна се основен ремонт с бутане на стени и т.н., кото по всички правила на ремонтите отне 2 пъти повече време и пари от предвиденото. Както и да е - вече сме на финала. Вече го изчистихме след ремонта, дойдоха мебели и т.н. Обаче се сблъскахме със следния сериозен проблем - в трапезарията-кухнята, мокрото помещение и на балкона сложихме теракота. Теракотата е българска, много евтина. Избрахме я не защото е евтина, а защото ни харесаха като цвят и текстура (сивкави са на цвят). Лошото е, че сега при всяко намокряне (било от миене или като протече миялната) през фугите напива вода и попива в плочките по крайщата и те потъмняват. Намокрят се с 2 думи. Много е гадно на вид, отнема много време, за да изсъхне и се притесняваме, че ще почне да мухлясва. Един приятел ми каза, че било от плочките - не били изпечени добре, имали шупли и напивали, не знам възможно ли е това. Според шефа на майсторите момчетата които са чистили са скапали фугите с препаратите и машините, които ползват и трябва да се префугира като изсъхне. Кажете това възможно ли е и ако се префугира ще се оправи ли? Иначе във фугите си има материал. Аз пробвах с накакъв препарат на ISOMAT на силиконова основа за импрегниране на фуги, но без особен ефект:( Има ли някакви по-ефективни препарати? Ако се префугира ще се оправи ли и каква фуга трябва да се ползва? Има ли някаква специална за такива случаи? Въобще посъветвайте ме за варианти - никак не ми се иска при завършен ремонт да къртя и да слагам наново към 25 квадрата плочки:( Още повече, че вече е монтирана кухнята и ако тръгнем да сменяме, трябва и нея да демонтираме... Надявам се да можете да ми помогнете. Предварително благодаря за което.

П.П. Пуснал съм въпрса и в тема Направи сам, ноя пускам и тук защотот видях, че и тук се пише доста за строителни и ремонтни дейности.

Колкото повече - толкова повече!

Редактирано от ethernall на 12.06.07 15:14.

Тема Re: Помощ - проблем с влага през фугите на теракотанови [re: ethernall]  
Автормaйcтop (Нерегистриран)
Публикувано16.06.07 16:02

Решението е много просто,но когато Киро отвори клуб строителство ще ти га кажа

Тема Re: Помощ - проблем с влага през фугите на теракотанови [re: ethernall]  
АвторBoлkoдaв (Нерегистриран)
Публикувано18.06.07 02:59

Братче, плочките са български и евтини. Това е. Боклуци са, виждал съм такива плочки, те трудно се и почистват.
Трябва да ги смениш, друго решение няма, но имай предвид, че до мухлясване няма да се стигне, просто ако можеш да си ги гледаш така, това ще е. При моите родители е същата история, но тогава когато ги слагахме други плочки нямаше, а това беше отдавна. Досега не са мухлясали, но си се мокрят точно както описваш.

Тема Re: Помощ - проблем с влага през фугите на теракотнови [re: мaйcтop]  
Автор ethernall (Overmind)
Публикувано18.06.07 17:36

Виж сиа, както може би си видял и аз съм подкрепил клуб Строителство даже съм предложил да е Строителство и ремонти... ма тва си е направо изнудване и мисля никой няма далавера от това...

Колкото повече - толкова повече!

Тема Re: Помощ - проблем с влага през фугите на теракотнови [re: ethernall]  
Авторscorpy (Нерегистриран)
Публикувано18.06.07 18:47

Сам си намерил отговор на въпроса :) "Един приятел ми каза, че било от плочките - не били изпечени добре, имали шупли и напивали, не знам възможно ли е това."
Според мен именно това е проблема наистина. За съжаление не си спомням какви решения се предлагаха знам че имаше някакви възможностти да се реши този проблем

Тема Re: Помощ - проблем с влага през фугите на теракотнови [re: ethernall]  
Публикувано18.06.07 20:27

Продължаай в същия дух

Тема Re: Помощ - проблем с влага през фугите на теракотанови [re: Boлkoдaв]  
Публикувано19.06.07 08:35

Има друго решение

Тема Re: Помощ - проблем с влага през фугите на теракотанови [re: мaйcтop]  
Автор Boлkoдaв (опасен)
Публикувано19.06.07 08:49

очевидно е безсмислено да се правят подобни изказвания при положение, че не даваш решението.

Тема Re: Помощ - проблем с влага през фугите на теракотанови [re: Boлkoдaв]  
Публикувано19.06.07 09:22

Не е така....просто трябва да се отвори клуб"Строителство и ремонти"

Тема Re: Помощ - проблем с влага през фугите на теракотанови [re: мaйcтop]  
Автор Boлkoдaв (опасен)
Публикувано19.06.07 09:43

абе я си еби майката, това са детинщини.

мен ли ще изнудваш по тоя начин? да не би аз да ги отварям клубовете тук? хич не ми пука за твоя начин дали ще го кажеш.

Редактирано от Boлkoдaв на 19.06.07 09:46.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.