Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:39 13.01.25 
Професионални
   >> Инженери
*Кратък преглед

Тема SAP 2000 - плочи  
Автор lceHot (WindMaster)
Публикувано09.06.06 11:18

Може ли някой да ми каже къде мога да намеря информация за моделиране на СтБ плочи със САП 2000 , някакви ръководства( онлайн или книги ). Благодаря предварително за помощта.

начинаещ съм, но всеки е започнал така

Тема Re: SAP 2000 - плочинови [re: lceHot]  
Автор Haчko (страхлив корем)
Публикувано09.06.06 15:20

Ами в помощната документация на програмата търси! Трябва да изчетеш всичко, писано за "Shell element" и да разгледаш дадените примери

Има начин отново да бъдем добри.

Тема Re: SAP 2000 - плочинови [re: Haчko]  
Автор voiT ()
Публикувано09.06.06 16:38

И един-два съвета от мене - моделирай си едно просто правоъгълно четиристранно подпряно поле с равномерно разпределен товар;
сметни го с всички комбинации гранични условия (различни комбинации подпиране по четирите страни);
полето да не е квадрат все пак, че да се получат различни усилия в двете посоки..

Сметни си моментите на ръка за всички случаи на подпиране и после сравни с резултатите от SAP2000.

Така най-добре ще разбереш кое в SAP2000 на какво съответства.

И друго подсказване: локалните оси на SHELL елементите могат да се задават завъртени по всякакъв начин в равнината на плочата - съответно можеш да получиш като резултат моментите по всяко желано направление, това е полезно при плочи с по-сложна форма, където да си редиш армировката под ъгли различни от 90°

толкова засега
за повече - някой трябва да ти покаже

Тема Re: SAP 2000 - плочинови [re: voiT]  
Авторnihonjin (Нерегистриран)
Публикувано09.06.06 18:47

В допълнение на казаното от колегите.

Има едно ръководство на Динев в което е описано стъпка по стъпка как се моделира плоча и как се интерпретират резултатите (и други типове анализи). Ще ти помогне ако си съвсем начинаещ в МКЕ. Аз си го купих от УАСГ (книжарниците).
Иначе задължително е да намериш в документацията на програмата обясненията за локалните оси, да ги разбереш и запомниш.
По принцип ако имаш малко опит в МКЕ и знаеш английски документацията е добра (но не и отлична!)

Тема Re: SAP 2000 - плочинови [re: nihonjin]  
Автор lceHot (WindMaster)
Публикувано10.06.06 13:28

Благодаря на всички за отговорите. Англииския ми е относително добро работно ниво и съм чел документацията, но търсех и нещо на български- определено ще си взема това ръководство.

начинаещ съм, но всеки е започнал така

Тема Re: SAP 2000 - плочинови [re: lceHot]  
АвторArcho (Нерегистриран)
Публикувано22.06.06 16:40

колега закупихте ли си това ръководство , защото не съм от Сф и ако има начин да го направите на pdf или jpeg и ако е възможно да ми го изпратите

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.