|
Тема
|
Желязоалуминиева сплав ?
|
|
Автор |
ПETтeXXXXXa (дразнител) |
Публикувано | 29.04.06 10:12 |
|
Нима е възможно ?
Редактирано от ПETтeXXXXXa на 29.04.06 10:13.
| |
|
Да не е металокерамика??? Железен и алуминиев прах се смесват и пресоват и после получената заготовка се пече??
Е то като се замисли човека много интересно ще се получи ако железния прах се е окислил (а бе ръжда) и алуминиев прах се смесят....
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате"
| |
Тема
|
Re: да не е металокерамика?
[re: Диaн]
|
|
Автор | дeдe ти (Нерегистриран) |
Публикувано | 29.04.06 11:00 |
|
И къде е керамиката в процеса който си описал!Изпичането на изделия от прах в форми се нарича Синтероване!
Типична сплав на Fe и Al е Алнико-сплав от желязо,никел,алуминии,кобалт и мед-използва се за направа на постоянни магнити.
| |
|
Кажи и за некоя слаботипична ,тоест не е за магнити,и преобладаващо от желязо и алуминий. Наистина много въпросителни сякаш има в това да омесиш в сплав желязото и алуминия.Понеже не съм спец и отворко,и само чистото любопитство ме чопли- Кое е определящото за трудното или невъзможно сплавяване - разликата в относителното тегло,в значително различната температура на топене,или просто некакви фобни свойства,и липса на сродство ?
Прости мене ,ако леко тъп ми е въпроса
| |
|
Какво му е невъзможното на това сплавяне? Известни са различни легирани с алуминий сплави(това Ю в някои означения означава алуминий). Сигурно може да се направи сплавяне само с алуминий, но явно няма добри показатели - имам такива спомени. Все пак има стомани с високо съдържание на алуминий с цел да не се окисляват при високи температури(образува се Al2O3).
| |
Тема
|
[re: ПETтeXXXXXa]
|
|
Автор |
Boждa (на племе телета) |
Публикувано | 29.04.06 12:44 |
|
според мен, проблема би могъл да изникне от различният коеф. на температурно разширение(на алуминият е доста по-голям).
Първото нещо, което правеше впечатление у него беше носът.
| |
Тема
|
[re: Sargon lll]
|
|
Автор | дeдe ти (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.04.06 08:17 |
|
| |
Тема
|
[re: Boждa]
|
|
Автор |
hladnika (Brujo) |
Публикувано | 02.05.06 17:06 |
|
едва ли ще е от температурното разширение, все пак е сплав,.. може би се образува галванична двойка?
Бъгавият Дир....
| |
|
|
|
|