|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Има ли смисъл да си проектант????????
|
|
Автор | фичo (Нерегистриран) |
Публикувано | 21.05.05 22:17 |
|
Колеги искам да чуя вашето мнение дали има смисъл човек да е проектант, след всичките глупости около камарата и другите куп недостатъци специално в България на тази професия и най-вече общо взето доста ниското заплащане, за този вид работа. Като че ли е по-добре човек да се пласира в изпълнението или в надзора ????!!! Чакам вашите мнения.....
| |
Тема
|
Re: Има ли смисъл да си проектант????????
[re: фичo]
|
|
Автор |
Haчko (Mr. sir) |
Публикувано | 22.05.05 23:35 |
|
Зависи какви са мотивите ти да се захванеш с тази професия. Моите са такива, че при всички положения има смисъл да съм проектант. Заплащането не е богато, но не се и оплаквам.
И стига с тия пари! Те не са всичко на тоя свят.
Щом сме двама, страшно няма.Редактирано от Haчko на 22.05.05 23:36.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
virtualone () |
Публикувано | 23.05.05 20:54 |
|
Професията на проектанта конструктор е една чудесна професия. Най-приятния творческият момент е измислянето на кофражния план върху архитектурната подложка, особено при многофамилните жилищни сгради, където няма предписани оси и разпределенията на отделните нива са различни.
Има и голяма доза рутина и повторение разбира се, която се свежда до 1/8 ку*ел на квадрат.
А пари има навсякъде, стига да си добър.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Бaй Maнray (Егати Пауъра!) |
Публикувано | 25.05.05 12:14 |
|
Проектант на какво?
Аз винаги съм искал да проектирам ракети, самолети, совалки и луноходи.
Според мен си струва човек да изпитва както удоволствие, по време на проектирането, така и удовлетворение след това, когато може да каже "тая щуротия аз съм я измислил".
Ако търсиш пари, и ако си решил да ставаш богат - по-добре бягай надалече от нещата свързани с инженерство. Има си банки, соц.партии, търговия, контрабанда, и всякакви други доходоносни професии.
И ако мотото в живота ти е "да се пласирам" просто не си за инженер, запиши се в някой друг ВУЗ, от който не излизат инженери. Особено ако чакаш мнението на другите.
Инженера не чака мнението на другите, той е човека, чието мнение другите трябва да чакат. 
... Бай Мангау е кръстил тука трима души ...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
pencho zaeka (глупав оптимист) |
Публикувано | 07.06.05 16:45 |
|
Ако си добър - да. Ако се измъчваш, по-добре бягай в надзора. Там настава голям клатокрак. А строителството си е сложна работа, не е за проектанти....
Ако имаш самолет, не го карай като тротинетка! (лична мисъл!)
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kriss (непознат
) |
Публикувано | 07.06.05 21:23 |
|
Първо работи една година на обект, запознай се с организацията на строителния процес.
После още една година в офис на строителна фирма. Запознай се с ценообразуването. Научи тънкостите при изготвяне на анализи, запознай се със всички ценоразписи, ТНС , ЕТНС.
После работи две-три години в проектантска фирма.
Тогава сам ще решиш къде е най-добре за теб. И където решиш да се реализираш- ще си много добър.
| |
Тема
|
[re: Бaй Maнray]
|
|
Автор |
tiushi (тя) |
Публикувано | 08.06.05 09:08 |
|
Само да допълня за страхотното чувство при пуск на нещото, което си изпроектирал и дундуркал по време реалното му изпълнение 
| |
Тема
|
[re: tiushi]
|
|
Автор |
Haчko (Mr. sir) |
Публикувано | 08.06.05 13:24 |
|
Като например пуск на "Птицечовка v.2.0"...  
Щом сме двама, страшно няма.
| |
Тема
|
Въпрос с повишена трудност
[re: Haчko]
|
|
Автор |
tiushi (тя) |
Публикувано | 08.06.05 15:42 |
|
Открийте приликите между машинното, строителното и... генното инженерство
Редактирано от tiushi на 08.06.05 15:49.
| |
Тема
|
[re: Haчko]
|
|
Автор | lATAKA (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.06.05 21:36 |
|
Дали на истина има не знам.
Но аза ме интересува нещо
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|