Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:02 05.07.25 
Професионални
   >> Инженери
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Има ли смисъл да си проектант????????нови  
Авторфичo (Нерегистриран)
Публикувано21.05.05 22:17

Колеги искам да чуя вашето мнение дали има смисъл човек да е проектант, след всичките глупости около камарата и другите куп недостатъци специално в България на тази професия и най-вече общо взето доста ниското заплащане, за този вид работа. Като че ли е по-добре човек да се пласира в изпълнението или в надзора ????!!! Чакам вашите мнения.....

Тема Re: Има ли смисъл да си проектант????????нови [re: фичo]  
Автор Haчko (Mr. sir)
Публикувано22.05.05 23:35

Зависи какви са мотивите ти да се захванеш с тази професия. Моите са такива, че при всички положения има смисъл да съм проектант. Заплащането не е богато, но не се и оплаквам.
И стига с тия пари! Те не са всичко на тоя свят.

Щом сме двама, страшно няма.

Редактирано от Haчko на 22.05.05 23:36.

Автор virtualone ()
Публикувано23.05.05 20:54

Професията на проектанта конструктор е една чудесна професия. Най-приятния творческият момент е измислянето на кофражния план върху архитектурната подложка, особено при многофамилните жилищни сгради, където няма предписани оси и разпределенията на отделните нива са различни.
Има и голяма доза рутина и повторение разбира се, която се свежда до 1/8 ку*ел на квадрат.

А пари има навсякъде, стига да си добър.

Автор Бaй Maнray (Егати Пауъра!)
Публикувано25.05.05 12:14

Проектант на какво?

Аз винаги съм искал да проектирам ракети, самолети, совалки и луноходи.

Според мен си струва човек да изпитва както удоволствие, по време на проектирането, така и удовлетворение след това, когато може да каже "тая щуротия аз съм я измислил".

Ако търсиш пари, и ако си решил да ставаш богат - по-добре бягай надалече от нещата свързани с инженерство. Има си банки, соц.партии, търговия, контрабанда, и всякакви други доходоносни професии.

И ако мотото в живота ти е "да се пласирам" просто не си за инженер, запиши се в някой друг ВУЗ, от който не излизат инженери. Особено ако чакаш мнението на другите.

Инженера не чака мнението на другите, той е човека, чието мнение другите трябва да чакат.

... Бай Мангау е кръстил тука трима души ...

Автор pencho zaeka (глупав оптимист)
Публикувано07.06.05 16:45

Ако си добър - да. Ако се измъчваш, по-добре бягай в надзора. Там настава голям клатокрак. А строителството си е сложна работа, не е за проектанти....

Ако имаш самолет, не го карай като тротинетка! (лична мисъл!)

Автор Kriss (непознат )
Публикувано07.06.05 21:23

Първо работи една година на обект, запознай се с организацията на строителния процес.
После още една година в офис на строителна фирма. Запознай се с ценообразуването. Научи тънкостите при изготвяне на анализи, запознай се със всички ценоразписи, ТНС , ЕТНС.
После работи две-три години в проектантска фирма.
Тогава сам ще решиш къде е най-добре за теб. И където решиш да се реализираш- ще си много добър.

Тема Re: Има ли смисъл да си проектант????????нови [re: Бaй Maнray]  
Автор tiushi (тя)
Публикувано08.06.05 09:08

Само да допълня за страхотното чувство при пуск на нещото, което си изпроектирал и дундуркал по време реалното му изпълнение

Тема Re: Има ли смисъл да си проектант????????нови [re: tiushi]  
Автор Haчko (Mr. sir)
Публикувано08.06.05 13:24

Като например пуск на "Птицечовка v.2.0"...

Щом сме двама, страшно няма.

Тема Въпрос с повишена трудностнови [re: Haчko]  
Автор tiushi (тя)
Публикувано08.06.05 15:42

Открийте приликите между машинното, строителното и... генното инженерство

Редактирано от tiushi на 08.06.05 15:49.

Тема Re: Има ли смисъл да си проектант????????нови [re: Haчko]  
АвторlATAKA (Нерегистриран)
Публикувано28.06.05 21:36

Дали на истина има не знам.
Но аза ме интересува нещо

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.