Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:41 05.07.25 
Професионални
   >> Инженери
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Разрешително за проектиране на ел инсталциянови  
Автор vasildimov (непознат )
Публикувано22.07.05 09:38

здравейте на всички,
знае ли някой какви разрешителни и сертификати ми трябват за да проектирам електроинсталции за жилищни блокове, хотели и т.н.
ако може някой линк да ми дадете да ги прочета тези работи защото от 2 дена се ровя и никъде ненамерих информация
Благодаря

Тема Re: Разрешително за проектиране на ел инсталциянови [re: vasildimov]  
Автор __Mepakлия__ (минаващ)
Публикувано22.07.05 10:10

трябва да си член на камарата на инженерите.

Тема Re: Разрешително за проектиране на ел инсталциянови [re: __Mepakлия__]  
Публикувано22.07.05 10:58

и как става това
дай малко повече инфо, моля
или поне някакъв саит
Благодаря

Автор TEMPRlERl (непознат)
Публикувано22.07.05 11:43

Трябва да си завършил ел.инженер, да имаш стаж 18 или 24 месеца (не помня колко бяха) по проектиране на инсталации, трябва да НЕ работиш към общински, ХЕИ, пожарна и други подобни инстанции, или пък фирмата, в която работиш да НЯМА предмет на дейност строителство. Трябва да приложиш и референтни изпълнени обекти,....

Абе повече инфо тук:

за София тук

Тема Re: Разрешително за проектиране на ел инсталциянови [re: TEMPRlERl]  
АвторCтapeц (Нерегистриран)
Публикувано23.07.05 08:41

Абе нещо не ми е ясно!
Хем да си работил като проектант(ама как като нямаш правоспособност),хем да не работиш като такъв.Тая дивотия на т.н.КАМАРА ми прилича на прахосмукачка за КАМАРА пари организирана по подобие на разните съюзи на "хлебари","адвокати",нотариуси""лекари","стоматолози" и т.н.
Ако не членуваш там и не им снасяш не си нито лекар,нито инженер и т.н.
Те въвеждат минимални цени,за да си узаконят кожодерството.
Всяка година по едно и също време ни обясняват ,че цената на хляба до нова година ще стане 2 лв.
Всяка година безкрайни преговори със здравната каса.
...........................................................................................
СТАРЦИ РАЗБОЙНИЦИ!Това са деятелите на тия мафии с бели якички.

Тема Re: Разрешително за проектиране на ел инсталциянови [re: Cтapeц]  
Публикувано25.07.05 11:19

Точно така е- членството е Доброволно, но пък Задължително, за да упражняваш тоя вид професия !!! Относно стажа- досега беше така (заварено полежение), незная как стои въпроса с младите колеги- мисля, че ще искат препоръки от някой действащ "законен" проектант..... А за парите, дето ни смучат- да не говорим, за малко и да прокарат % от договора- така щяло да е сигурно, че си се договорил на минимално определената цена от тях! Кашата е безумна, но няма мърдане!

Тема Re: Разрешително за проектиране на ел инсталция [re: TEMPRlERl]  
Публикувано25.07.05 14:10

Значи ако съм ел инж не мога да проектирам инсталации на сгради и немога да се подписвам под проектите, а трябва някой да ме препоръча в камарата да стана член и тогава вече мога пописа ми ще е легален

АвторCтapeц (Нерегистриран)
Публикувано25.07.05 15:23

Това е положението.Там дато си учил 5 г.МЕИ то и в студентската ти книжка има камара подписи на професори ряпа да ядат,ако не снасяш на старците -разбойници.Може да имаш 30 години стаж-все тая.

Не е луд тоя който яде два зелника,а тоя дето ги дава.

Авторoтroвop (Нерегистриран)
Публикувано25.07.05 15:31

Член на КИИП може да стане всеки, който има диплома за инженер /бакалавър или магистър/. 18 месеца или 3 години са необходими за придобиване на пълна правоспособност. Ако нямаш стаж получаваш ограничена правоспособност, и с нея имаш право да проектираш самостоятелно обекти от 5 и 6 категория.

Тема Защо УАСГ парафира дипломите на ТУ ?нови [re: Cтapeц]  
Публикувано25.07.05 16:57

Още по-интересното е, че ти завършваш ТУ (ВМЕИ), после си работиш,... и като трябва да те приемат в Камарата, въпросните "старци-разбойници" са от УАСГ"Строителния институт"-там няма преподаватели по Електро, или пък "Отопление и Вентилация", както в ТУ ... Там такива специалности няма !Завършваме един ВУЗ, друг ВУЗ казва : "Ние сме дето ще ви кажем дали добре сте го завършили другия ВУЗ и може ли да работите, като такива дето сте завършили....."!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.