Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:16 17.07.25 
Професионални
   >> Инженери
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема индустриален филтърнови  
Автор hladnika (Brujo)
Публикувано29.06.05 11:06

здравеите, някои може ли да ми даде информация и принципи на деиствие? благодаря много

Тема Re: индустриален филтърнови [re: hladnika]  
Автор jove ()
Публикувано30.06.05 07:49

Не че ще се засиля да ти отговоря, ама като питаш, пиши поне какъв продукт ще трябва да филтрира тоя филтър. Така шансът да получиш някакъв смислен отговор значително се увеличава.

Тема Re: индустриален филтърнови [re: jove]  
Автор ПETтeXXXXXa (дразнител)
Публикувано30.06.05 14:17

Псюлютно си прав.Аз съм привърженик на обмокрянето на частиците,и поглъщането им във водна среда.Просто е,и ефективно.

Тема Re: индустриален филтърнови [re: ПETтeXXXXXa]  
Авторhladilnika (Нерегистриран)
Публикувано30.06.05 16:05

да и на мен първото което ми хрумна е да се пусне през вода, още повече че става въпрос за пречистване от SO2 и HCl, но чисто технологично не ми е ясно, не съм се занимавал с такива неща. благодаря ви за отзивчивоста въпреки това.

Тема Re: индустриален филтърнови [re: hladilnika]  
Автор:) (Нерегистриран)
Публикувано30.06.05 20:30

Братче, като си пуснеш SO2 през водата, няма начин да не получиш киселина
Мисля, че въпросът ти е за клуб "Химия", там ще ти отговорят бързо и компетентно.

Тема hladilnikaнови [re: jove]  
Автор hladnika (Brujo)
Публикувано11.07.05 16:08

отговори ми моля те, пещ, изгарят се отпадаци (800 C), отделят се газове най вероятно SO и Cl, как да предотвратим екологичната катастрофа. И на мен първото което ми хрумна беше да се разтворят във вода, но си нямам идея по принцип как се процедира. благодаря за вниманието

Тема Re: hladilnikaнови [re: hladnika]  
АвторДeлиятa (Нерегистриран)
Публикувано11.07.05 17:11

При тази информация която написахте до тук Ви съветвам да спрете тази инсталация, да направите проект в който решаващата дума да имат квалифицирани химици и от тях да получите компетентно мнение. В противен случай няма да се учудвате на така наречените киселинни дъждове и замърсяването на атмосферата.

Тема Re: индустриален филтър [re: hladnika]  
Автор engeneer. (H2O)
Публикувано11.07.05 22:48

ot wsichkite postingi do tuk stawa jasno, che iskate da proektirate instalacija za prechistwane na otpadni promishleni gazowe, sadarzhashti SO2 i HCL.

Obache predi da prawite kakwoto i da bilo drugo, po-dobre naprawete edin obstoen himicheski analiz, za da se widi kakwo oshte ima w tija gazowe (naprimer w njakoi widowe otpadachni gazowe ima dosta opasni weshtestwa kato dioksin). Trjabwa wi kolichestwen analiz, ot kojto da stawa jasno s kakwi koncentracii na wrednite weshtestwa se raboti. Sashto e wazhno da se znae i kolichestwoto na prahowite chastici, a w powecheto sluchai i tehnija himicheski sastaw. Naj-setne e neobhodimo da se znae debita na otpadachnite gazowe, minimalen, maksimalen, sreden.

Ot tuk natam wi trjabwa podhodjash inzhener himik ili tehnolog, kojto da wi kazhe kakwi saorazhenija za prechistwane sa wi nuzhni, a sashto i da gi izchisli. Ot tuk mozhe weche orientirowachno da se naprawi i smetka na razhodite za stroezh i eksploatacija. I trjabwa da se ima pred wid, che ochistwaneto se prawi samo kolkoto da se spazwat normite na wrednite weshtestwa, dadeni ot darzhawata.

Ako stawa wapros za golemi debiti pri promishleni proizwodstwa, to tuk chesto sa neobhodimi milioni lewowe za izgrazhdaneto na prechistwatelni saorazhenija. Malki firmeni proizwodstwa s debit po njakolko desetki kubichni metra na chas mogat da minat i s edin ciklon i obiknowen skruber, kadeto wrednite weshtestwa se otmiwat ot gaza s woda. Posle samo trjabwa basejn za neutralizacija na taka obrazuwashtata se kiselina (waw twoja sluchaj) sled koeto wodata otiwa w kanalizacijata, pri uslowie che sa spazeni normite za PDK na otpadnite weshtestwa waw wodata. Po moja precenka, malki saorazhenija ot toja tip mogat da struwat na edna firma ot porjadaka na 10 000 lw., pri polozhenie che polzwa ewtini materiali i sobstwena rabotilnica. Inache stawa dalga i shiroka.

Waw wseki sluchaj bih obache parwo izjasnil, dali w gazowete njama dioksin, zhiwak ili drugi gadosti.

Тема Re: индустриален филтърнови [re: engeneer.]  
Автор hladnika (Brujo)
Публикувано12.07.05 11:13

благодаря за наистина изчерпателното разяснение, мисля че точно такова ми трябваше... сега ще ми е като пътеводител за екологолюбители ;) препдполагам няма да е проблем да използвам знанията ви евентуално и за в бъдеще. Благодаря

Тема Re: hladilnikaнови [re: hladnika]  
Автор ПETтeXXXXXa (дразнител)
Публикувано14.07.05 20:23

Не съм инжинер.Това за което се сещам веднага е водно/въздушна аспирация , куплирана с центробежен сегрегатор.Същият е олеопола на прахосмукачките Рейнбоу.Във водата можеш да слагаш всякакви дезактивиращи съставки.През центробежният сегрегатор с подбрани обороти не ще преминат никакви по тежки от въздуха частици от водно/въздушната суспензия ,чиято пък контактна площ между газове/вода е огромна и достатъчна да погълне въпросните газове.Във водата можеш да разтвориш натриева основа или калцинирана сода.
Не е сложно,но наистина се искат проби на живо и тестове.

Редактирано от ПETтeXXXXXa на 14.07.05 20:25.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.